Clubnieuws december 2020

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 13:37

Hoe verder sporten in teamverband?

Op dinsdag 13 oktober jl. heeft de regering de voetbalcompetitie stilgelegd i.v.m. het hoge aantal corona besmettingen in ons land. Ook binnen onze club zijn er een aantal mensen positief getest. In de persconferentie van 8 december hebben we helaas nog geen duidelijkheid gekregen over het wanneer weer kunnen sporten in teamverband. De huidige competitie kan volgens het laatste nieuws vanuit de KNVB als beëindigd worden beschouwd. Er komt wellicht een nieuwe opzet. Misschien dat we dit seizoen nog in klein competitieverband een x aantal wedstrijden kunnen voetballen.

 

Financiën

Als voetbalvereniging zijn ook wij sterk afhankelijk van onze kantine inkomsten. Nu de kantine dicht is dreigt er een gat in onze begroting te ontstaan. Hopelijk komt er financiële steun vanuit het rijk, de gemeente en de KNVB. Zo niet dan dreigen we dit seizoen met verlies af te sluiten.

Als gevolg van de coronacrisis hebben we in 2020 beduidend minder energie verbruikt. Voor wat betreft elektra krijgen we dit jaar ruim € 1000,00 euro terug en gaat het maandtarief omlaag.

Opbrengst Rabo Clubsupport actie

Voor de Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom biedt de Rabobank clubs en verenigingen jaarlijks een steuntje in de rug. De Rabo Clubsupport actie in oktober heeft ons in oktober € 634,42 opgeleverd. Hierbij willen we als bestuur iedereen bedanken die op ons heeft gestemd.

Opbrengst aardappelactie

De jaarlijkse aardappelactie van de jeugd heeft dit jaar € 810,00 opgeleverd. Alle verkopers en organisatoren bedankt! Mede door jullie werd ook in coronatijd deze actie weer een succes.

 

Wie helpt ons een bingo te organiseren?

Vanuit de vereniging hebben we de vraag gekregen een grote bingo te organiseren. Als bestuur hebben we helaas niet de kennis, ervaring en contacten om iets dergelijks te organiseren. Daarom de vraag: wie weet hoe zoiets te organiseren en wie wil ons helpen bij het organiseren van zo’n bingo in februari? Graag jullie reactie voor 23 december a.s. bij Kristine Elzinga, tel. 06-52322660.

 

Sportief Partnership “Samen winnen we meer!"

Sc Heerenveen vindt het belangrijk dat het goed gaat met de amateurverenigingen in de regio. Zo is het Sportief Partnership ontstaan: een intensieve samenwerking waarmee Sc Heerenveen en amateurclubs elkaar helpen.

Sinds kort maken de jeugdtrainers gebruik van de beschikbare trainersapp met trainingsmethoden (Voetbalmethode van VTON). Ook de ouders kunnen hier via de spelersapp gebruik van maken. Dit om thuis te kunnen oefenen. Voor nadere info graag even contact opnemen met Rick Ypma of Tygo Bron.

FIFA-toernooi jeugd

Normaal gesproken hadden we met vier van onze vrijwilligers naar de thuiswedstrijden van Sc Heerenveen gekund. Sc Heerenveen begrijpt dat het jammer is dat de bijeenkomsten voor vrijwilligers op wedstrijddagen in de eerste seizoenshelft niet door konden gaan. Ter compensatie biedt de club alle partnerverenigingen daarom een FIFA-toernooi aan voor 16 jeugdspelers, in de eRoom in het Abe Lenstra Stadion. We kunnen dit tevens inzetten als voorronde van de FIFA-cup die al gepland stond. Zodra de coronamaatregelen het toelaten worden we hier apart over geïnformeerd.

 

Geef je club een rondje!

Nu er geen geld binnenkomt via de kantine roepen wij iedereen op om online een rondje te geven aan onze club. Een rondje is een donatie ter waarde van een rondje in de kantine. Je krijgt hier geen drankjes voor terug, maar je helpt onze club hier enorm mee in deze lastige tijd. Hoe meer rondjes er gegeven worden, hoe beter voor onze clubkas. Sc Heerenveen helpt hierbij door de actie ook via hun eigen kanalen te delen met al hun supporters. Als tegemoetkoming voor het beperkte programma van het Sportief Partnership ontvangen we de eerste 10 rondjes van Sc Heerenveen! (t.w.v. €200,00).

 

Met dank aan.....

Naast de contributie en de inkomsten uit de kantine vormen de sponsorgelden een belangrijke bron van inkomsten voor ons als club. Mede door de jaarlijkse bijdrage van onze sponsoren kunnen we mooie dingen doen binnen de club. Op dit moment hangen er 62 reclameborden en 1 sponsordoek rond ons hoofdveld. Daarom dank aan de vele sponsoren die ons op welke manier dan ook steunen. Hopelijk denken we als lid in deze moeilijke tijden ook aan onze sponsoren. Zij steunen ons en wij steunen hun!

 

Hoe verder.....

Hoe verder dit seizoen is nog steeds een kwestie van afwachten van wat er op corona gebied gaat gebeuren. Toch ontkomen we er niet aan om alvast naar het komende seizoen te kijken. Binnenkort gaan we dan ook met de hoofdtrainer om tafel om te kijken hoe verder in het seizoen 2021-2022. We zitten in een moeilijke en onzekere tijd. Desondanks hoop ik dat we met zijn allen achter onze club blijven staan en daar waar mogelijk de club en sponsoren ondersteunen. Hopelijk gaat alles beter in 2021.

Tot slot: let op je eigen gezondheid en die van anderen.

Met vriendelijke sportgroet, Pieter Postma

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.