NiEUWS

Matig TFS verliest van effectief ASC

Na het verlies tegen Eastermar vorige week mocht TFS het deze week thuis opnemen tegen ASC, die op een verrassende vierde plek staan met 12 punten uit zeven wedstrijden. Met een goed uitgedacht strijdplan gaat de thuisploeg deze wedstrijd met veel vertrouwen op een goed resultaat in. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een sfeeractie van de trouwe TFS-supporters met groen zwarte rookbommen achter de goal van ASC. TFS werd ook luid toegeschreeuwd door de afwezige aanvoerder Janco Booi. Hij kon door ziekte niet spelen maar tijdens de wedstrijd werd wel duidelijk dat met zijn stem niks mis was.

Lees meer »

TFS niet opgewassen tegen Eastermar!

Na het gelijkspel van vorige week mocht TFS het deze week opnemen tegen en in het sterke Eastermar, de club die in de laatste twee wedstrijden maar liefst zeventien doelpunten maakte.Onder koude omstandigheden waarbij de gevoelstemperatuur  onder de nul graden was ging TFS met goed vertrouwen de wedstrijd in. De spelers worden aangekondigd door de plaatselijke omroeper waarbij bankzitter Gerrit van Dijk in het zonnetje werd gezet:  "Gerrit Oege van Dijk, jaa jaa familie!”.  Klaas Nijboer, die evenveel vleesprijzen won na afloop als schorsingen deed dit weekend niet mee en is als supporter aanwezig. Ondanks de goede moed duurde het niet lang voordat Eastermar kon scoren. Tegenstander Sietse Nijboer  weet een goede steekbal aan teamgenoot Willem Veenstra te geven en deze benut de eerste kans van de wedstrijd waardoor de thuisploeg al snel voorkomt met 1-0. Even later is het Rudmer Mulder die na een lange bal van de tegenstander aan de rem moest trekken en daarmee een gele kaart kreeg. Toch weet TFS goed weerstand te houden tot aan rust en blijft de stand nog altijd steken op 1-0.

Lees meer »

Algemene Ledenvergadering 28-11-2022

Hierbij nodig ik spelers, donateurs en ouders van onze jeugdleden uit voor onze algemene ledenvergadering op maandag 28 november a.s. Om de vergadering voor iedereen wat aantrekkelijker te maken wordt de vergadering niet in het MFC gehouden maar bij onze hoofdsponsor Handelsonderneming Bosma, oftewel bij Barry de Wagt op de Smidswei 51. We hopen op een volle kantine aldaar.

Lees meer »

TFS verliest streekderby tegen ONB!

Op zaterdag 5 november stond de streekderby tegen ONB op het programma. De club stapte onlangs over naar de zaterdag en wist al indruk te maken in de eerste vijf wedstrijden, hierdoor staan zij achter koploper Boornbergum ’80. Onder leiding van de jongeman M. Ypma, die overigens een hele goede wedstrijd floot, werd het startsignaal gegeven.

Lees meer »

Op nei it Fennepark!

💚🖤Aankomende zaterdagmiddag staan er maar liefst twee derby's op het programma. Op de fiets zal het tweede het om 14:30 opnemen in en tegen buurtgenoot SV Houtigehage. Het vlaggenschip gaat het uit opnemen tegen nieuwkomer op de zaterdagafdeling V.V. ONB. De volksclub uit Drachten speelde jarenlang met hun prestatie elftal op de zondag afdeling waar in het seizoen 11/12 zelfs promotie naar de 1e klasse werd afgedwongen. Nu een dikke 10 jaar later ziet het er geheel anders uit. Waar ook ONB met een jeugdige selectie heeft gekozen om de overstap te maken van zondag naar de huidige zaterdag 5e klasse. Met een gemiddelde leeftijd van rond de 20 jaar startte ONB de competitie met 9 punten uit 5 wedstrijden. De blauw-hemden verloren van GSVV en Donkerbroek en staan daarmee op een gedeelde 2e plek. TFS daarentegen heeft 7 punten uit 5 wedstrijden en staan met twee punten minder dan ONB op een gedeelde 6e plaats. Het zal een boeiende derby worden, waarbij de winnende ploeg de aansluiting houdt met de bovenste ploegen. #TrochFreonskipSterk #usklupinklupfoarelk

Lees meer »

TFS VERLIEST DE DERBY TEGEN BOORNBERGUM

Op zaterdag 29 oktober stond de derby tegen Boornbergum op het programma. Al vroeg waren de meeste mannen van de selectie aanwezig om gezellig met zijn allen bij het tweede elftal te gaan kijken. Het tweede elftal wist dan ook knap te winnen met 3-0 van het derde elftal van V.V. Westerkwartier. Doelpuntenmakers waren Gerrit van Dijk, Remco van der Mei en Nino Faber. Het tweede elftal staat na deze gewonnen wedstrijd op een keurige zesde plek. Volgende week spelen zij hun derby in en tegen Houtigehage. 

Lees meer »

Clubnieuws oktober 2022

Tijden veranderen soms sneller dan gedacht. Als voetbalvereniging zijn we bijna wekelijks positief in het nieuws. De Leeuwarder Courant  maakte onlangs melding van een mirakel en het Friesch Dagblad schreef afgelopen maandag over het wonder in Drachtstercompagnie: Troch Freonskip Sterk. Het geeft aan dat we met zijn allen goed bezig zijn en we met zijn allen hiervan de vruchten moeten gaan plukken. Laten we onze naam hoog houden, niet alleen qua voetbal, maar ook middels het benodigde vrijwilligerswerk om onze vereniging naar een hoger niveau te tillen. Samen de schouders er onder: dat is wat ik bedoel. Dit als ouders en als spelers!

Lees meer »

TFS raakt ongeslagen status kwijt na verlies tegen VVT!

Met zeven punten en een gedeelde eerste plaats ging het vlaggenschip afgelopen zaterdag richting Twijzelerheide. Deze keer niet als groenhemden, maar in het rode uittenue. De selectie van trainer Robin van Es waren enthousiast en vol goede moed om de drie punten mee te nemen naar de Kompenije. Om half 3 geeft de scheidsrechter het startsein van de wedstrijd en in de openingsfase was het direct duidelijk dat VVT de drie punten niet weg wilde geven.

Lees meer »

TFS blijft ongeslagen na drie wedstrijden!

Zaterdag 8 oktober, iedereen van het eerste elftal van TFS heeft weer “echt” zin om te voetballen. Na twee overwinningen uit twee wedstrijden heeft de selectie onder leiding van Robin van Es de wil om geschiedenis gaan schrijven. Namelijk voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 weer eens drie wedstrijden op rij winnen. Het tweede elftal verzorgde het voorprogramma en wist met 3-2 te winnen van Rottevalle 3. Na een korte pauze begint het vlaggenschip onder steun van het aanwezige publiek vol goede moed dan ook aan de wedstrijd tegen Suameer. Al gelijk wordt duidelijk dat de tegenstanders naar Kompenije zijn gekomen voor een goed resultaat. Ze beginnen dan ook vol enthousiasme aan de wedstrijd en weten goed stand te houden. Na een afgekeurde goal van Arjen van der Wijk blijft het na een aantal spaarzame kansjes dan ook 0-0 in de eerst 45 minuten.

Lees meer »

Een flitsende start voor TFS1 tegen Jistrum!

Waarbij vorig seizoen door de Kompenijsters slechts 1 punt werd behaald is het tij gekeerd. Met een nieuwe en frisse selectie wist het vlaggenschip bij de openingswedstrijd van de competitie te winnen van concurrent Jistrum (1-3).

Lees meer »

Clubnieuws september 2022

Het nieuwe seizoen is inmiddels weer begonnen. Alle teams, zowel bij de jeugd als de senioren, hebben de eerste bekerwedstrijden achter de rug. Het 1ste elftal en de JO17 hebben op 3 september jl. bij hun thuiswedstrijd hun nieuwe tenue gepresenteerd. Ook de begeleiding is van een nieuwe outfit voorzien. Uiteraard heeft dit de nodige euro’s gekost. Het in deze presentatie opgenomen kledingplan maakt duidelijk hoe het een en ander geregeld is. Als tegenprestatie verwachten we van de spelers dat ze zich voor de club gaan inzetten. Bijv. bij de verkoop van lootjes bij de thuiswedstrijden van het 1ste elftal.

Lees meer »