Home » Nieuws

NiEUWS

Op vrijdag 13 oktober vond de eerste Klaverjasavond van seizoen 2017/2018 plaats. Er waren maar liefst 12 deelnemers. De uitslag van deze avond is als volgt:

1. Andre v.d. Veen | 5553 punten
2. Pieter Postma (P.P.) | 5225 punten
3. Wouter Kats | 4980 punten
4. Gurbe Aardema | 4799 punten
5. Jan Kuiper | 4679 punten
6. Oebele Douma | 4633 punten
7. Johan Paulusma | 4579 punten
8. Frits Kats | 4518 punten
9. Jark Otten | 4486 punten
10. Joekie v.d. Mei | 4407 punten
11. Pieter Postma | 4209 punten
12. Wiebe Wybrandi | 3914 punten

De volgende klaverjasavond is op vrijdag 10 november.

Lees meer »

Hierbij nodigen we onze leden, ouders van jeugdleden en donateurs uit voor onze algemene ledenvergadering op maandag 13 november a.s.

Plaats: Clubhuis V.V. T.F.S.
Aanvang: 20.00 uur
AGENDA

1. Opening
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Notulen voorjaarsvergadering (22 mei 2017)
4. Jaarverslag seizoen 2016-2017
5. Jaarverslag jeugdcommissie seizoen 2016-2017 (Rick Ypma)
6. Jaarverslag sponsorcommissie seizoen 2016-2017 (Geert Nijboer)
7. Jaarverslag kantine seizoen 2016-2017 (Baukje Bethlehem)
8. Verslag kascommissie kantine (Ingrid Buursma)
9. Benoeming kascommissie kantine
10. Jaarverslag penningmeester seizoen 2016-2017 (incl. status begroting seizoen 2017-2018)
11. Verslag kascommissie (Rutger Huisman en Klaas Weening)
12. Benoeming kascommissie
13. Mededelingen senioren- en jeugdvoetbal seizoen 2017-2018
14. Activiteiten seizoen 2017-2018

 • Pauze

15. Status bouw MFC
16. Stemming: wel/geen kunstgrasveld in het seizoen 2020-2021?
17. Rondvraag
18. Sluiting

Namens het bestuur van de v.v. T.F.S.,
Pieter Postma
5 oktober 2017

Lees meer »

Zoals al eerder aangegeven is onze club druk in beweging. Dit seizoen spelen we namelijk niet met één maar met drie seniorenteams in de competitie. Bovendien hebben we sinds kort weer een zelfstandige jeugdafdeling met drie teams in de competitie. Al met al is er dus op korte termijn nogal het een en ander veranderd binnen onze club. Dit betekent uiteraard ook dat we extra moeten investeren in materialen en tenues. Met behulp van sponsoren proberen we dit alles te realiseren.

Een van de wensen binnen de club was/is een nieuw tenue voor alle teams binnen de club. Dit inclusief een trainingspak en een sporttas. Op dit moment zijn we hier als sponsorcommissie en bestuur druk mee bezig. De eerste resultaten zijn dan ook al zichtbaar op en rond ons veld.

Het eerste seniorenteam speelt momenteel in een nieuw tenue van de huidige hoofdsponsor, Bosma Handelsonderneming. Ook het trainingspak is beschikbaar gesteld door Bosma Handelsonderneming, de zaak in hout- en bouwmaterialen. Op onderstaande foto de sponsoren Barry en Durkje bij de presentatie van het nieuwe tenue.

IMG_0065kopie.jpg

Verder hebben de heren senioren 1 en 2 onlangs een sporttas ontvangen. Deze is gesponsord door kraanbedrijf Wieberen Nijboer, bestratingsbedrijf Paulusma & v.d. Veen en gevelrenovatie Postma & Nijboer. Alle sponsoren waren op zaterdag 16 september jl. bij de presentatie van het nieuwe tenue aanwezig en ontvingen uit handen van onze penningmeester Maeike Nijboer een bouquet bloemen als blijk van dank. De trainingspakken en sportassen blijven eigendom van de vereniging, m.a.w. de spelers hebben deze in bruikleen ontvangen. Het woord is nu aan de spelers……….Hopelijk denken de spelers daarbij aan hen die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Want wij zeggen altijd: zij denken aan ons, wij denken aan hun…….

Sinds jaren hebben we dit seizoen ook weer een damesteam. Dit mede door de komst van een negental dames van de v.v. ONB naar de Kompenije. De dames spelen in een tenue van bestratingsbedrijf Spoelstra & Nijboer wat we nog in de kast hadden liggen. Omdat we voor deze grote groep momenteel een tekort aan shirts hebben heeft sponsor Johannes Nijboer beloofd om via de sponsorcommissie op korte termijn voor de aanvullende shirts te zorgen. Ook de dames lopen in een nieuw trainingspak. De trainingspakken zijn aangeboden door de vereniging. Dit incl. een paar sokken. De nieuwe sporttassen hebben de dames zelf betaald, m.a.w. deze blijven eigendom van de dames. Net als bij de overige teams blijven de trainingspakken eigendom van de vereniging. Zodra de aanvullende shirts er zijn gaan we met het team en de sponsor op de foto voor de officiële teamfoto. Voor de eerste competitiewedstrijd tegen Waskermeer werd onderstaande foto gemaakt. De wedstrijdbal bij deze wedstrijd werd aangeboden door Jark Otten. Hiervoor onze dank

IMG_0404Goed.jpg

Voor de jeugd zijn we bezig 40 tenues, trainingspakken en sportassen aan te schaffen bij onze thuisleverancier Muta. Op het moment dat ik dit schrijf zijn de eerste sponsoren bekend. De tenues van de jeugd worden gesponsord door Meja bouw en schilderbedrijf Jappie Stienstra. De trainingspakken worden gesponsord door gevelrenovatie Postma & Nijboer. Voor de sportassen is de sponsorcommissie nog op zoek naar een of meerdere sponsoren. Mocht dit niet lukken dan worden de sporttassen vanuit de vereniging betaald. Al met al geweldig dat dit alles op zo korte termijn is geregeld. Omdat we met een levertijd zitten is het nog even wachten maar daarna volgt de officiële presentatie van dit alles. Nader bericht volgt dus.

Tot slot: het aanbieden van een wedstrijdbal bij een van de teams is mogelijk. Graag even contact opnemen met Geert Nijboer, tel. 06-53216607.

Pieter Postma
5 oktober 2017

Lees meer »

Op het moment van schrijven had het eerste nog niet gewonnen. Inmiddels zijn de eerste punten binnen en is gebeurd wat ik gehoopt had. Ook bij de jeugd zijn inmiddels de eerste overwinningen geboekt. De meest succesvolle ploeg van dit moment is de dames: tot nu toe hebben ze alle wedstrijden gewonnen. Klasse!

Seniorenvoetbal

Het eerste seniorenteam heeft dit jaar de overstap gemaakt naar de vijfde klas standaard. Helaas was het jonge en nog experimenterende team in de bekercompetitie te zwaar ingedeeld met als gevolg een drietal nederlagen met dubbele cijfers. Uiteraard was dit niet goed voor het zelfvertrouwen.  Ook de eerste twee competitiewedstrijden werden verloren. Het gevolg is dat we in de rangschikking alleen maar kunnen stijgen. Gezien de uitstekende opkomst en het enthousiasme van de jeugd op de trainingen is er mijns inziens voldoende vertrouwen op betere tijden. Met positieve steun vanaf de zijkant moet een eerste overwinning in de komende weken haalbaar zijn.  Ik hoop voor de jongens en begeleiding dat het lukt!

Het tweede elftal traint sinds kort op de donderdagavond voorafgaande aan de A-selectie. Mede doordat er wekelijks een aantal spelers van de A-selectie met het tweede mee gaan heeft dit recreatieve team wekelijks voldoende spelers. Een ander voordeel is dat de jongens van de A-selectie bijna wekelijks kunnen voetballen. Helaas gingen de bekerwedstrijden verloren maar werd de tweede competitiewedstijd door een voortreffelijk genomen vrije trap van Oebele Douma in de laatste minuut gelijk gespeeld. Het eerste puntje is binnen.

De heren 45+ trainen wekelijks bij voldoende spelers op de vrijdagavond. Onlangs had men al weer het eerste veteranetoernooi in Marum. Op vrijdag 13 oktober is het tweede toernooi bij de vv ONB. Uiteraard is bij deze categorie deelname belangrijker dan winnen. Na elk toernooi is het groot feest!

Het nieuw opgestarte damesteam is een aanwinst voor de club en heeft tot nu toe al zijn wedstrijden gewonnen. Ook was er de nodige tegenslag: Jetske Otter uit Drachten brak in de oefenwedstrijd tegen Zevenhuizen haar enkel en de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Bergum/BCV werd wegens onvoldoende fitte speelsters afgezegd. Al met al zorgt dit team voor veel gezelligheid binnen de club en dat is gewoon hartstikke mooi.

Jeugdvoetbal

Na de beëindiging van de samenwerking met de Sv Houtigehage hebben we op 18 september jl.  tijdens de informatieve bijeenkomst met de ouders besloten als v.v. T.F.S. verder te gaan in de volgende categorieën: de JO15 (jeugd geboren in 2003 en 2004), de JO13 (jeugd geboren in 2005 en 2006) en de JO8 (jeugd geboren in 2010 en 2011). Helaas zijn er als gevolg van de beëindiging van de samenwerking twee jeugdleden gestopt met voetballen. Dat is jammer maar was als gevolg van het ontbreken van voldoende spelers in die categorie niet te voorkomen. Vier van hun voormalige teamgenoten zitten nu in de A-selectie en hebben inmiddels hun debuut in het eerste elftal al gemaakt. Mooi voor deze jonge jongens maar het voetballen tegen leeftijdsgenoten was mijns inziens qua leerproces voor deze jeugd beter geweest. Desondanks zijn we blij met de jongens want het bijkomend voordeel is dat het eerste en tweede nu wekelijks voldoende spelers hebben.

De JO15 (jeugd jonger dan 15 jaar) heeft als enige jeugdteam aan de beker deelgenomen. Beide wedstrijden werden als SJO SVH/TFS JO15-1 gewonnen. De eerste competitiewedstrijden gingen helaas verloren. De JO13 was in de competitie te zwaar ingedeeld en stond daardoor het eerste competitie weekend nog niet ingepland. Na een voorstel van de KNVB qua indeling kwamen Rick en Frits met een tegenvoorstel wat met open armen door de KNVB werd ontvangen. Zodoende speelde het team op 30 september zijn eerste wedstrijd tegen ONB JO13-2. De wedstrijd werd met 5-1 verloren. De JO8 speelde zijn eerste officiële competitiewedstrijd op een op het trainingsveld uitgezet veld tegen de JO8 van De Wilper Boys. Het werd een kansloze 8-1 nederlaag tegen een “kop grotere tegenstander”. Daarop hebben we besloten Hillarius Leffering te vragen het team te komen versterken. Ook deze jeugdspeler dreigde met voetballen te stoppen omdat we in de categorie JO11 slechts twee jeugdspelers hadden.

Aardappelactie jeugd

In de herfstvakantie staat weer onze jaarlijkse aardappelactie gepland. Coördinator van dit alles is Durkje Reitsma. De bedoeling is dat de jeugd langs de deuren gaat om de bestelling op te nemen. Ook komt er in het clubhuis een intekenlijst voor de senioren uit de “buitendorpen” te hangen. Met deze actie hopen we minimaal 1000 euro binnen te halen.

Start bouw MFC in 2019

Al sinds 2010 is er in het dorp een werkgroep bezig met de plannen voor een Multi Functioneel Centrum met vernieuwde sportzaal. Door de recente samenwerking van beide lagere scholen is dit alles in een stroomversnelling geraakt. Intussen is er door de gemeente 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van het MFC met school en nieuwe sportzaal. Ook de update van het huidige sportcomplex zit in de plannen. Als voetbalvereniging gaan we in de toekomst gebruik maken van dit MFC. Op onze algemene ledenvergadering van 13 november a.s. zal ik de aanwezige leden en ouders als lid van de werkgroep nader informeren over de plannen. De vraag die dan aan de leden gesteld gaat worden: willen we wel/geen kunstgrasveld? Zoals de planning nu is gaat de eerste schep voor de bouw van het nieuwe complex halverwege 2019 in de grond. Dit op onze huidige oefenhoek.

Viswedstrijd jeugd v.v. T.F.S.

Helaas waren er bij de viswedstrijd in de Finnen maar vijf deelnemers. Desondanks werd er onder schitterende omstandigheden fanatiek gevist. Omdat Rindert Nicolai de wisselbeker nu drie keer op rij heeft gewonnen mag hij deze nu definitief houden. Volgend jaar komt er weer een nieuwe wisselbeker met hopelijk meer vissers. De 2de prijs ging naar Jinse Nicolai en de 3de prijs naar Willem Streefkerk.

Sponsornieuws

Lees op https://www.vv-tfs.nl/nieuws/221211_sponsornieuws het laatste nieuws over onze sponsoren.

 

Lid worden van onze voetbalvereniging kan vanaf 5 jaar. Meisjes zijn ook van harte welkom. Nieuwe leden kunnen zich op de Pream 4 aanmelden bij Bert Nijmeijer, tel. 06-12112554.

Met vriendelijke sportgroet,
Pieter Postma
5 oktober 2017

Lees meer »

Namens de sponsorcommissie onderstaand bericht:

Hallo allemaal,

Na de beëindiging van de samenwerking met de SV Houtigehage was de vraag: in welk tenue gaan we spelen? De oude tenues hebben we vorig jaar verkocht, m.a.w. dat was geen optie meer. Gelukkig hadden we de tenues van de JCO SVH/TFS nog en kon er afgelopen weekend door de JO15 en JO8 in het blauw gevoetbald worden. Dit is echter niet wat we willen: we willen terug naar het groen/zwart, het tenue waar momenteel het eerste elftal in speelt. Ook willen we een sporttas en een trainingspak voor onze jeugd aanschaffen. Ook dit in de kleuren groen/zwart en gelijk aan die van de selectie van de heren en de dames. Om dit alles op korte termijn te kunnen realiseren zijn we op zoek naar sponsoren die de tenues, de trainingspakken en de sportassen voor onze jeugdafdeling willen gaan financieren.

Maandagavond 25 september hebben we als bestuur en sponsorcommissie besloten deze mail naar onze leden op te sturen met de vraag: wie wil of heeft er in de familie of vriendenkring iemand die onze jeugd wil sponseren? Wie heeft er een gulle werkgever die ons als kleine club wil steunen? Door de bedrijfsnaam op het shirt, het trainingspak en/of sporttas af te drukken proberen wij van onze kant de bedrijfsnaam te promoten

Mocht er iemand zijn die onze jeugd wil gaan sponseren dan graag contact opnemen met Geert Nijboer, tel. 06-53216607. Hij kan je alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Omdat de levertijd bij onze huisleverancier Muta minimaal vijf weken is willen we graag voor zondag a.s. reactie van de kandidaat sponsoren. Ik zou zeggen doe het snel en steun daarmee de jeugd van de v.v. T.F.S.

P.S.: ook voor de heren senioren 2 zijn we op zoek naar een sponsor voor een trainingspak. Het zou namelijk mooi zijn dat al onze spelende leden straks in eenzelfde trainingspak lopen! Kandidaat sponsoren hiervoor kunnen zich ook melden bij Geert Nijboer. Zijn mailadres: g.nijboer@hotmail.com 

Met vriendelijke groet,
Pieter Postma (mede namens de sponsorcommissie)

 

image002.jpg

Bovendstaande spelertjes willen we onder andere in de welbekende TFS groen/zwarte kleuren laten spelen.

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe het nieuwe tunue eruit ziet. 

image004.jpg

image008.jpg

 

Lees meer »

Op het moment dat ik dit schrijf is het nieuwe voetbalseizoen al weer begonnen en is er al van alles gebeurd. Daarbij doel ik op de plotselinge beëindiging van de samenwerking met de SV Houtigehage bij de jeugd.

Seniorenvoetbal

Vorig jaar hadden we één heren seniorenteam, nu hebben we twee heren seniorenteams en een damesteam. Dit betekent dat er vanaf nu elke zaterdagmiddag weer wat op ons sportpark valt te beleven. Qua organisatie betekent dit uiteraard een hele uitdaging. Zo moest er bijvoorbeeld voor de drie teams een tenue en nieuw trainingsmateriaal komen. Op zaterdag 16 september a.s. gaan we het nieuwe tenue, de trainingspakken en de sporttassen aan de spelers van het eerste elftal uitreiken. Dit in aanwezigheid van de sponsoren. De plechtigheid is om 13.30 uur. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Jeugdvoetbal

Wat betreft de jeugd werkten we samen met de Sv Houtigehage. Omdat we wederzijds niet tot een bevredigende indeling van de spelers konden komen is er op maandag 4 september jl. een abrupt einde aan onze samenwerking gekomen. Op maandag 18 september is er om 19.30 uur een informatieve bijeenkomst in ons clubhuis met als thema: “Hoe verder met de jeugd”. Als vv TFS zijn we momenteel op zoek naar spelers voor de volgende drie jeugdcategorieën: de JO15 (jeugd geboren in 2003 en 2004), de JO13 (jeugd geboren in 2005 en 2006) en de JO8 (jeugd geboren in 2010 en 2011). Als vv TFS nemen we in deze drie categorieën deel aan de competitie welke start op zaterdag 23 september a.s. De vraag is: wie wil onze teams op korte termijn komen versterken?

Commissies

Als vereniging proberen we de belangen van onze leden zoveel mogelijk te behartigen. Met de huidige groep kaderleden wordt dat steeds moeilijker. Sommige mensen hebben meerdere taken en dat is op lange termijn niet gezond. Omdat de vereniging momenteel groeiende is zijn we als bestuur op zoek naar nieuwe commissieleden voor de jeugd-, de activiteiten- en de sponsorcommissie. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld een of twee keer per maand op een zaterdagmiddag als vrijwilliger achter de bar van ons clubhuis willen staan. Ook voor de bouw/inrichting van het nieuwe MFC in 2020 zal er binnenkort vanuit de vereniging een commissie moeten komen. Ouders, leden en overige vrijwilligers die met ons aan de toekomst van onze voetbalvereniging willen werken zijn van harte welkom. Je kunt je aanmelden bij een van de bestuursleden.

Thuisprogramma v.v. T.F.S.

 • Zaterdag 16 sept
  • SJO SVH/TFS JO15-1 – ONT JO 15-2 (beker) 9.00 uur
  • TFS 1 – Boerakker 1 (beker) 14.30 uur
 • Zaterdag 23 sept.
  • TFS 1 – Tzummarum (start competitie) 14.30 uur
 • Zaterdag 30 sept.
  • TFS vr 1 – Waskemeer vr 1 12.45 uur
  • TFS 2 – Leeuwarder Zwaluwen 6 14.30 uur
 • Zaterdag 7 okt.
  • TFS 1 – Suameer 1 14.30 uur
 • Zaterdag 14 okt.
  • TFS vr 1 – 1SJO WTTC/Udiros/Tijnje vr 1 12.45 uur
  • TFS 2 – ONB 2 14.30 uur
 • Zaterdag 21 okt.: Beker/inhaalwedstrijden
 • Zaterdag 28 okt.
  • TFS 1 – Ouwe Syl 1 14.30 uur
 • Zaterdag 4 nov.
  • TFS vr 1 – Harkemase Boys vr 1 12.45 uur
  • TFS 2 – Suawoude 2 14.30 uur
 • Zaterdag 11 nov.
  • TFS 2 – Zwaagwesteinde 4 14.30 uur
 • Zaterdag 18 nov.
  • TFS JO13 1 – Marum JO13 1 10.30 uur
  • TFS vr 1 – De Lauwers vr 1 12.45 uur
  • TFS 1 – WWS 1 14.30 uur
 • Zaterdag 25 nov.
  • TFS 2 – De Wilper Boys 2 14.30 uur
 • Zaterdag 2 dec.
  • TFS vr 1 – Harkema Opeinde vr 1 12.45 uur
  • TFS 1 – CVO 1 14.30 uur
 • Zaterdag 9 dec.
  • TFS 2 – VIOD 3 14.30 uur
 • Zaterdag 16 dec.
  • TFS 1 – Foarut 1 14.30 uur

Het competitieprogramma van de jeugd is helaas nog niet bekend. Zodra deze bekend is komt deze op onze website te staan.

Lid worden van onze voetbalvereniging kan vanaf 5 jaar. Meisjes zijn ook van harte welkom. Nieuwe
leden kunnen zich op de Pream 4 aanmelden bij Bert Nijmeijer, tel. 06-12112554. Bert verzorgt namelijk onze ledenadministratie.

Tot slot wens ik iedereen een mooi voetbalseizoen toe waarbij hopelijk het plezier voorop zal staan.

Met vriendelijke sportgroet,
Pieter Postma
8 september 2017

Lees meer »

De KNVB heeft deze week het competitieschema voor alle elftallen bekend gemaakt via Voetbal.nl. Achter de schermen zijn wij op dit moment druk bezig om de zogenoemde KNVB Widget op onze website te plaatsen waardoor er altijd een actueel overzicht is van de laatste uitslagen en het komende programma.

Tot die tijd wordt een deel van het programma en de uitslagen handmatig aan de site toegevoegd. Voor het complete compeitieschema voor seizoen 2017/2018 verwijzen we je graag door naar de vernieuwde site van voetbal.nl. Helaas is inloggen noodzakelijk om het complete wedstrijdschema van de vereniging te bekijken. 

Op de (nog in ontwikkeling) teampagina's van de senioren zijn de links te vinden om direct doorverwezen te worden naar de teampagina op Voetbal.nl. 

Lees meer »

Publicatiedatum: 21 augustus 2017. 

Jaarlijkse schoonmaakactie

Op vrijdag 18 augustus hebben we met ongeveer 20 vrijwilligers het voetbalcomplex opgeknapt. De reclameborden, het scorebord, de doelpalen en de tegels rondom het veld zijn schoon gemaakt. Ook de tegels rondom ons clubhuis zijn schoon gemaakt. Tevens zijn alle grasranden langs de tegels afgestoken, m.a.w. het ziet er allemaal weer netjes uit. Op zaterdagochtend 21 augustus zijn ook de ramen van ons clubhuis zowel aan de binnen- als de buitenkant schoon gemaakt. Ook de toiletten en vloer hebben een grote schoonmaakbeurt gehad, m.a.w. we zijn klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Dit met dank aan al die vrijwilligers die ons daarbij geholpen hebben. Klasse!

Start training senioren

Zaterdag 19 augustus zijn de senioren begonnen te trainen. Dit onder leiding van onze nieuwe trainer Gerke Hoogeveen. Ondanks de vakantie waren er 15 spelers aanwezig. Bert en Jeannette zorgden tussen de middag voor soep en broodjes. Vanaf nu trainen de heren senioren op dinsdag- en donderdagavond. Beide keren om 19.45 uur. Alle senioren zijn daarbij van harte welkom (dus incl. de spelers van het tweede).

De eerste training van de dames is op maandag 28 augustus a.s. Dit onder leiding van Feike Postma. De training begint om 19.30 uur. Ook op de woensdagavond wordt er getraind door de dames. De trainingen op de woensdag beginnen om 19.45 uur.

Start training jeugd

Sommige jeugdteams hebben de eerste training al achter de rug. De spelers krijgen via de trainer/leider bericht wanneer de eerste training is. Normaal is dit als de school weer begint. Doordat deze vrij laat begint zijn er teams die eerder begonnen zijn met de training.

Qua spelers zitten we bij de JO 17 B junioren erg krap in de spelers: 11 stuks. Als er op korte termijn geen spelers bij komen wordt dit een moeilijk verhaal. Woensdagavond a.s. gaan we met de sv Houtigehage om de tafel om te kijken wat we hier nog aan kunnen doen.

Start bekerwedstrijden

Op zaterdag 2 september start de bekercompetitie. Op die middag moeten zowel het eerste als tweede seniorenteam thuis om half drie voetballen. Omdat we maar één veld hebben zal de wedstrijd van het tweede elftal verplaatst worden. Het eerste elftal speelt die middag thuis tegen ’t Fean 58. We hopen deze middag op veel publiek vanuit Surhuisterveen. De dames spelen die middag hun eerste wedstrijd in Leeuwarden bij FVC.  Het complete bekerprogramma is te vinden op de website. 

Status hoofdveld

Vorige week heeft men nog een aantal “zwakke” plekken ingezaaid. Volgens ons een beetje aan de late kant……… Het hoofdveld mag dan ook nog niet gebruikt worden. Dit pas op 2 september a.s. Zolang het mogelijk is qua licht mag er op veld twee getraind worden.

Rooster clubhuis

We hebben helaas geen vaste mensen die bij ons achter de bar in het clubhuis staan. Dit betekent dat net als in de vorige seizoenen alle senioren, incl. de ouders van de jeugdspelers, voor deze clubhuisdienst worden ingeroosterd. De ingeroosterde mensen zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van ons clubhuis. Een blauwe map met nadere instructies over de dienst ligt op de bar in ons clubhuis. Het rooster is te vinden op de pagina 'Kantinerooster'.

Activiteiten (vissen)

Zo aan het begin van het seizoen is het bij ons de gewoonte om met de clubleden te gaan vissen. Voorheen werd dit georganiseerd door de vv, tegenwoordig is dit de plaatselijke visclub. Leden van de voetbalvereniging zijn en blijven echter van harte welkom. Twee weken geleden was de eerste wedstrijd, Oud voetballer en vaste supporter Wietse Herder wist als veteraan de eerste prijs te winnen. Zaterdag a.s. is de revanchewedstrijd. De inleg is 5 euro. Om 6.00 uur vertrekt men vanuit café Aans. Tot 14.00 uur wordt er in/bij de Hooivaart gevist. De prijsuitreiking is om 17.30 uur in café Aans. Alle leden van de v.v. T.F.S. zijn dus van harte welkom aan het water.

Op vrijdag 1 september is de jaarlijkse viswedstrijd voor de jeugd van de vv en kv T.F.S. Pupillen en junioren zijn van harte welkom. Ook de jeugdleden van de sv Houtigehage zijn van harte welkom. De inleg is gratis. Om 18.30 uur is het verzamelen op de Klamersreed. Vervolgens gaan we vissen in de vinnen. Dit tot 20.15 uur. Om 20.30 uur is de prijsuitreiking op de Klamersreed. Er wordt deze avond gestreden om de wisselbeker. Hij is twee keer achtereen gewonnen door Rindert Nicolai. Mocht hij weer winnen dan mag hij deze groet beker houden. Hopelijk gaan we dit met zijn allen voorkomen want anders kost het mij weer een beker……

Schoonmaak kleedboxen

Na de trainingen en na de wedstrijden wordt iedereen verzocht de kleedboxen aan te vegen en het vuil in de vuilnisemmers te doen. Let op: ook die van de tegenstander aanvegen. Eventuele schade/gebreken/tekortkomingen melden bij het bestuur.

Nieuwe leden

Zoals wellicht bekend hebben we dit seizoen ook een damesteam. Op dit moment staan er al twintig dames op papier. We starten dan ook vol vertrouwen met de eerste bekerwedstrijden. Wat betreft de heren senioren zijn we nog steeds op zoek naar spelers. Dit om met twee teams te kunnen starten. Met zijn allen zullen we moeten proberen het tweede te laten voetballen. Voor onze vereniging is dat namelijk van essentieel belang. Wat betreft de jeugd zit zoals eerder gezegd het knelpunt met name bij de B junioren. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Bert Nijmeijer. Dit kan per mail op: l.nijmeijer1@chello.nl

Clubscheidsrechters

Voor de jeugd, de dames en de senioren 2 zijn we op zoek naar clubscheidsrechters. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Rick Ypma, Jasmijn Reidsma en/of Pieter Postma. Dit kan ook per mail op: pieterpostma55@outlook.com

Tot slot wens ik iedereen een prettig voetbalseizoen toe. Door met zijn allen wat voor de club te doen hoop ik dat we een soort “wij-gevoel” gaan creëren. Daarmee doen we onze naam eer aan: Troch Freonskip Sterk.

 

Met vriendelijke sportgroet,

Pieter Postma (voorzitter v.v. T.F.S.)

21 augustus 2017

Lees meer »

Poule indelingen beker TFS 2 (Groep 2 39)

Op vrijdag 28 juli is de bekerindeling voor TFS 2 bekend gemaakt. Op willekeurige volgorde is de indeling als volgt:

Drachtster Boys 4
RWF 3 - Frieschepalen 
De Sweach 2 - Beetsterzwaag 

Poule indelingen beker Dames 1 (Groep 3 20)

Op vrijdag 28 juli is de bekerindeling voor Dames 1 (VR1) bekend gemaakt door de KNVB. Op willekeurige volgorde is de indeling als volgt:

SJO Bergum BCV Combinatie VR2
ST ONT/Rottevalle VR2 
FVC VR1 - Leeuwarden

Voorlopige indeling 5e klasse D (TFS VR1)

Vrijdagochtend 21 juli is de voorlopige indeling voor het vrouwenteam bekend gemaakt door de KNVB. De voorlopige indeling op willekeurige volgorde is als volgt:
 
Blue Boys VR1 - Nij Beets
Harkema Opeinde VR1
Harkemase Boys VR1
The Knickerbockers VR5 - Groningen
The Knickerbockers VR6 - Groningen
Kollum VR1
De Lauwers VR1 - Warfstermolen
SJO WTTC VR2 - Terwispel
ST Friese Boys/SC Twijzel VR1 - Kollumerzwaag
TFS VR1
Waskemeer VR1

Voorlopige indeling 6e klasse J (TFS 2)

Vrijdagochtend 21 juli is de voorlopige indeling voor ons tweede elftal door de KNVB bekend gemaakt. Op willekeurige volgorde is dit de voorlopige indeling:

Buitenpost 6
Drogeham 2
Harkema Opeinde 3
Jistrum 1
ONB 2 - Drachten
Suawoude 2
TFS 2
VIOD 3 - Driesum
Wilper Boys De 2
WTOC 3
Zwaagwesteinde 4 - Oudwoude

Poule indelingen beker TFS 1

TFS 1 is ingedeeld in de volgende bekerpoule:

Boerakker 1
Fean'58 1
RWF 1
TFS 1

Voorlopige indeling 5e klasse Zaterdag Standaard (TFS 1)

De KNVB heeft op woensdagochtend 5 juli de voorlopige indeling voor de 5e klasse Zaterdag Standaard bekend gemaakt. De indeling op alfabetische volgorde is als volgt:

CVO - Vrouwenparochie
Drogeham 
Eastermar
Foarut - Menaldum
SC Kootstertille
Lions'66 - Leeuwarden
Noordbergum
Ouwe Syl - Oudebildtzijl
SSS'68 - Marsum
Sueameer
Suawoude
TFS
Tzummarum
WWS - Wirdum

Lees meer »