NiEUWS

TFS wint voor derde keer op rij!

Zaterdag 18 mei was alweer de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2023-2024. Deze keer mocht TFS thuis het seizoen afsluiten met prachtig lenteweer tegen Jistrum. TFS heeft het in eigen hand om zevende te eindigen in de stand en moet daarvoor sowieso weten te winnen. Bij andere uitslagen is het afhankelijk van de tegenstanders.Voor de aftrap was er nog speciale aandacht voor Nick de Roos en Janco Booi. Nick gaat na dit seizoen verder bij Oerterp en Janco stopt met het voetballen. We hebben het de heren natuurlijk ook persoonlijk gezegd, maar via deze weg nogmaals bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren bij VV TFS!

Lees meer »

Clubnieuws mei 2024

Het voetbalseizoen loopt al bijna weer ten einde. Wat gaat de tijd snel…… Wat resteert zijn nog een aantal competitiewedstrijden, toernooien, de algemene ledenvergadering en de vrijwilligersavond met de korfbalvereniging. Wat betreft het 1ste elftal is de doelstelling van 20 punten gehaald en mogen we spreken van een geslaagd seizoen. Ze hebben hun Chinees buffet verdiend. Het 2de elftal heeft momenteel 18 punten. Met nog een wedstrijd te gaan kan de doelstelling van 20 punten nog gehaald worden en dan is ook voor hun het seizoen geslaagd.

Lees meer »

TFS weet eindelijk te winnen van angstgegner VVT!

Na twee weken geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld mogen de mannen van TFS het opnemen tegen de mannen van VVT in Twijzelerheide. Voor de meeste spelers van de Kompenije stond het weekend in het teken van Oerrock. Vrijdagavond, waar ''swarte jilt rolle wurd foar beerenburg cola'' mogen de spelers nu ''brak achter de bol oan rolje'''. Met de 0-5 nederlaag eerder dit seizoen hoopten de spelers natuurlijk wel op een overwinning, maar de vraag is of dit de realistische uitkomst zou zijn.

Lees meer »

Proeftraining Kaboutervoetbal 4 mei 2024

Ken jij kinderen in de leeftijd van 4, 5 of 6 jaar of heb je zelf kinderen in deze leeftijd die graag willen voetballen bij een club? Dan is dit de kans! VV TFS organiseert op zaterdag 4 mei a.s. een proeftraining op 't Trefpunt. Aanmelden kan bij Mindert of Geert. Zie de poster voor contactgegevens en meer informatie.

Lees meer »

TFS wint met gemak van GSVV!

De voorzitter van TFS heeft gezegd dat wanneer het eerste de 20 competitiepunten zou behalen er getrakteerd zou worden op een Chinees buffet. Met nog drie wedstrijden in het vooruitzicht en een huidige stand van 17 punten is het spannend, maar zeker niet onmogelijk. De eerste van deze drie wedstrijden was op zaterdag 20 april thuis tegen GSVV. Eerder dit seizoen won TFS van de ploeg en na een slechte reeks was de ploeg van Robin van Es gebrand om drie punten in Kompenije te houden.

Lees meer »

Gifbeker TFS nog lang niet leeg!

Na het verdiende 0-0 gelijkspel tegen het in vorm verkerende VV Suameer mocht TFS het vandaag opnemen tegen de hekkensluiter Suawoude. Met 23 graden hadden de groenhemden een prachtige middag in het vooruitzicht. Helaas voor TFS werd het een zeer teleurstellende middag.

Lees meer »

Een resoluut middagje in Sumar!

SUMAR – Onder prima voetbalomstandigheden moest TFS op Sportpark De Heidkamp te Sumarreheide het opnemen tegen vv Suameer. Het blijft toch elke keer weer een vraag waarom dit complex zover van de bewoonde wereld af ligt, maar misschien dat we deze vraag de volgende keer na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer moeten stellen.

Lees meer »

Gehavend eerste elftal weet geen punt mee te nemen uit Donkerbroek

Gehavend eerste elftal weet geen punt mee te nemen uit DonkerbroekZaterdag 23 maart stond de uitwedstrijd tegen en in Donkerbroek op het programma. De wedstrijd vond plaats op Sportpark Ontwijk met uiteindelijk een wisselvallige middag met zon, regen en wind.Trainer Robin van Es had met een gehavend elftal te maken vanwege blessures en vakanties. Hierdoor mocht onder andere de 42 jarige Arie Bijma z'n basisdebuut maken. Desondanks gingen de spelers vol vertrouwen richting Donkerbroek. Het eerste fluitsignaal klonk en beide teams gingen er direct vol voor. TFS kreeg een paar mooi uitgespeelde kansjes maar helaas werd er in het begin niet gescoord. Toch lukt het TFS om de eerste helft op voorsprong te komen door een vliegende tackel van Eric Leander. Hoewel menig aanwezige ervan overtuigd was dat dit een rode kaart zou moeten zijn, laat de scheids het spel doorgaan. Het lukt Eric om twee man uit te spelen en na hem goed breed te leggen kan Wessel de Wagt de bal intikken (0-1). De rest van de eerste helft gaat het wat op en neer maar TFS gaat met een voorsprong de kleedkamers in.  In de tweede helft geven beide teams alles vanaf het begin om de wedstrijd te winnen. Door een fout van onze verdediging komt de speler van Donkerbroek één op één met de keeper en deze fout wordt genadeloos afgestraft: 1-1. Lang leek het erop dat beide ploegen een punt over zullen houden in het duel. Maar in de 87ste minuut maakt de keeper van TFS een fout door de bal door het midden te spelen. Donkerbroek komt weer in een één op één situatie en weet hier goed gebruik van te maken: 2-1. Donkerbroek weet inmiddels ook een derde doelpunt te maken. Bauke Kuipers weet nog wel te scoren voor TFS waardoor de wedstrijd eindigt in 3-2 na het fluitsignaal.Komende zaterdag speelt het eerste elftal de eerder afgelaste wedstrijd tegen Suameer. Vanzelfsprekend gaan de Kompenijster positief richting Suameer, maar zij wisten verassend de laatste twee wedstrijden van Donkerbroek en ASC te winnen. TFS zal dus naar alle waarschijnlijkheid alles op alles moeten zetten om de drie punten mee naar Kompenije te nemen.

Lees meer »

TFS laat onnodig punten liggen tegen WTOC!

DRACHTSTER COMPAGNIE - Na de wedstrijd van vorige week, waarbij welgeteld 5 minuten gevoetbald werd, stond de wedstrijd tegen WTOC op het programma. Met het zonnetje dat af en toe doorkwam waren de omstandigheden op sportpark 't Trefpunt ideaal om de drie punten te pakken.Onder leiding van W. Gort, die tevens 90 minuten lang inconsequent vloot met opmerkelijke beslissingen in het voordeel van WTOC werd er afgetrapt. De ploeg uit Aldwâld liet het elftal van trainer Robin Van Es het spel maken. Hier ligt blijkbaar niet de kracht van TFS, want het aantal kansen was gering. WTOC kwam er aanvallend ook niet aan te pas, waardoor er weinig actie en spanning was. Het eerste gevaar kwam ook uit een corner van de thuisploeg waarbij Arjen van der Wijk de bal op goal kopte, maar de keeper stond goed op te letten en wist deze bal uit het net te halen. Niet veel later is het weer TFS dat een grote kans krijgt waar Eric Leander de bal net over het doel schiet. Zoals je al kan raden is het uiteindelijk WTOC dat door hun hoge efficiëntie (3 kansen - 2 goals) met een voorsprong de kleedkamer in gaat... Kort na het begin van de tweede helft lijkt toch echt het doek te vallen voor de Kompenijsters. Na een dieptebal van WTOC waarbij de spits twee meter buitenspel staat wordt onze grensrechter gepasseerd en wordt het uiteindelijk een corner die door WTOC benut wordt. Maar de groenhemden weten de rug te rechten en de ingevallen Wessel De Wagt scoort met een kopbal 1-3. Nog geen 5 minuten later is het Janco Booi die ook met een kopbal weet te scoren. TFS ruikt bloed en weet de energie te vinden om WTOC aan alle kanten voorbij te spelen. Enkel denkt de grensrechter van WTOC hier anders over... Meerdere steekballen die de groenhemden gaven werd onterecht, na het bekijken van de beelden afgevlagd voor buitenspel. Hierdoor kwam TFS tot een enkel kansen en is de eindstand bepaald op 2-3 in het voordeel van de mannen uit Aldwâld.

Lees meer »

TFS hard onderuit tegen vv De Lauwers!

Na een tweetal oefenwedstrijden en een weekendje rust, stond afgelopen weekend de wedstrijd thuis tegen VV de Lauwers op het programma. Het voorprogramma van deze dag bestaat uit de wedstrijd het tweede elftal tegen het vierde van VV Opende. it Twadde weet de punten op 't Trefpunt te houden, maar wat is er mogelijk voor het eerste elftal?

Lees meer »

Clubnieuws februari 2024

Ondanks de vele regen in de afgelopen periode hebben we toch nog kunnen voetballen en hebben we met een schaap op het veld zelfs de landelijke pers gehaald. Hopelijk kunnen we in maart weer wekelijks trainen en voetballen. Opvallend: op zaterdag 9 maart a.s. spelen alle jeugdteams thuis. JC, jeugdleiders, jeugdtrainers en jeugdscheidsrechters zorgen er met zijn allen voor dat onze jeugd hun wedstrijden op ons mooie sportcomplex kunnen spelen. Dit met in de pauze een kopje koffie of thee, ingeschonken door de ouders, in ons MFC. Prachtig om dit als voorzitter te mogen aanschouwen! De komende maanden staan in het teken van het voorbereiden van een tweetal investeringen. Binnenkort begint de gemeente met het gebruiksklaar maken van veld 2 als trainingsveld. Om er het gehele seizoen op te kunnen trainen zullen er nieuwe lichtmasten rond het veld moeten komen. Kosten: € 26.500,00.Klik hier om een tekst te typen.

Lees meer »

TFS pakt 3 punten in en tegen Jistrum!

Nadat TFS vorige week met 0-4 verloor van een sterk ONB was het vlaggenschip er deze week op gebrand om punten te pakken in en tegen Jistrum. De wedstrijd tegen Jistrum was twee keer eerder afgelast. Zodoende ontmoeten beide ploegen elkaar dit seizoen pas voor de eerste keer. Iets na 14:30 klonk het eerste fluitsignaal van arbiter L. Dotinga. Een scheidsrechter die wat ons betreft voor beide ploegen wat strakker had mogen fluiten en ook zeker wat vaker had kunnen fluiten voor overtredingen. 

Lees meer »

Slag om Luchtenveld eindigt in gelijkspel!

Zaterdag 3 februari werd na een periode van winterstop en oefenwedstrijden de competitie eindelijk weer hervat. En hoe? De derby thuis tegen Houtigehage stond op het programma. Een wedstrijd waarbij vooraf niemand had kunnen voorspellen wat er deze middag zou gebeuren. De wollige streaker in kwestie zal zich naderhand ook wel afvragen wat hij te weeg had gebracht.

Lees meer »