Home » Nieuws

NiEUWS

Vrijwilligerswerk

In april van dit jaar zijn we binnen de voetbalvereniging gestart met een klusgroep. Een keer in de twee weken komt de klusgroep op donderdagmorgen bijeen om diverse klusjes binnen en buiten ons clubhuis te doen. In de klusgroep zitten Wieke Kats, Imme Nijboer, Klaas Weening, Michel Houwen en Pieter Postma.

De klusgroep begint altijd om halftien met het drinken van een kopje koffie in ons clubhuis. Uiteraard gaat dit gepaard met een aantal sterke verhalen. Hierbij komt vaak het oude voetbalverleden ter sprake en praat men nog even na over de gespeelde wedstrijden van SC Heerenveen en Feyenoord. Vroeger was het altijd beter. Ook in de Kompenije: toen voetbalden we nog op zondag en hadden we een x aantal seniorenteams en een x aantal jeugdteams…… Om tien uur gaat de klusgroep terug naar de realiteit en worden de klussen onder de aanwezigen verdeeld.

Een van de vaste werkzaamheden van de klusgroep is het legen van de vuilnisbakken op ons sportcomplex. Overvolle vuilnisbakken zorgen voor rotzooi rondom en geven een verkeerd beeld bij de bezoekers en gebruikers van ons mooie complex. De klusgroep zorgt ook regelmatig voor het verwijderen van het onkruid tussen de tegels rond ons clubgebouw. De klusgroep gaat namelijk voor orde en netheid op ons sportcomplex en dat wil men ook graag zo houden. Dat er mensen zijn die zo nu en dan een plantenbak op de kop zetten heeft dan ook geen enkele zin. De klusgroep zorgt er namelijk voor dat deze zware plantenbak weer wordt omgedraaid. Inmiddels zijn er gaten in de bodem van de drie plantenbakken geboord zodat het water weg kan lopen en we er in het voorjaar planten/bloemen in kunnen planten.

Op het veld zorgt de klusgroep voor het ophangen van de doelnetten zodat ook het gras in het doel gemaaid kan worden. Ook de doelpalen zijn door de klusgroep witgeschilderd. Rondom het veld heeft de klusgroep al meerdere reclameborden opgehangen en verwijderd. De reclameborden in de ballenvanger bij het trainingsveld zaten nog maar aan een paar schroefjes vast. Uit het oogpunt van veiligheid heeft de klusgroep de reclameborden verwijderd. Ook toen bleek weer de slechte staat van deze ballenvanger. Allemaal roest, grote gaten in het gaas en veel uitstekende en losse draden. De klusgroep heeft daarop nogmaals contact met de gemeente gezocht met het verzoek de ballenvangers te vervangen. Het resultaat van deze actie was dat het gaas onlangs is vervangen door een net. Helaas was er geen geld meer voor een net in de tweede ballenvanger…..

Ook binnen het gebouw zijn inmiddels de nodige klusjes verricht. Zo heeft de klusgroep al meerdere kapotte tl-lampen vervangen en zijn diverse losse onderdelen weer vastgezet. Op verzoek van de klusgroep is onlangs door Johan Mud de kapotte buitenverlichting vervangen door lampen met sensors. Deze lampen zorgen ervoor dat men ’s avonds weer veilig richting kleedkamers kan lopen. Ook binnen het clubhuis zijn al diverse klusjes verricht. Op de lijst staan nog het ophangen van het dartbord, het aanbrengen van een lampje boven het publicatiebord, het repareren van de pisbak in het herentoilet en de reparatie van de deurdranger naar de hal. Zo zie je: voor de klusgroep zijn er klusjes zat. Klussen waarbij de gezelligheid en clubliefde voorop staat!

Met vriendelijke sportgroet,
Pieter Postma
2 november 2017

 

Lees meer »

André van der Veen wederom winnaar klaverjaswedstrijd

Voor de vierde achtereenvolgende keer werd André winnaar van onze klaverjasavond. We hadden wederom twaalf deelnemers in ons clubhuis.

De volledige uitslag van deze avond is als volgt:

1. Andreé v.d. Veen | 5593 punten
2. Gurbe Aardema | 5082 punten
3. Frits Kats | 5032 punten
4. Joekie v.d. Mei | 4981 punten
5. Wouter Kats | 4838 punten
6. Jan Willem Kats | 4766 punten
7. Ate Keidel | 4531 punten
8. Johan Paulusma | 4507 punten
9. Wouter Bron | 4464 punten
10. Oebele Douma | 4331 punten
11. Wiebe Wybrandi | 4115 punten
12. Pieter J. Postma | 4076 punten

De volgende klaverjasavond vindt plaats op 1 december. Let op, dit is een gewijzigde datum.

Lees meer »

Door: Frits van der Meer

TFS op karakter, maar verliest van Ouwe Syl

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen zaterdag werd er weer gevoetbald in de Kompenije en ditmaal mogen de jonge jongens tegen Ouwe Syl treden.

Al gauw in de 1e helft zitten de ervaren mannen van Ouwe Syl er bovenop en komen met veel dreiging richting het goal van de 18e jarige Kompenijster Jordan Rezelman. Met al een paar goede reddingen kwam dan toch uiteindelijk de 0-1 niet geheel uit de lucht vallen van Ouwe Syl.
Daarna stropen de Kompenijsters de mouwen op en komen de kansen er ook voor TFS. Met een bal die op de lat wordt gekopt en een enorme kans die 1op1 tegenover de keeper wordt gemist. Hierdoor ging het kompenijster publiek volledig achter de ploeg staan en mede hierdoor werd de thuisploeg steeds beter in hun spel, met een paar mooie aanvallen en hele grote kansen maakt het jeugdige elftal uit Kompenije het Ouwe Syl erg lastig. De irritatie loopt hierdoor steeds verder op bij de uitploeg en dit resulteert ook in een harde duels, waardoor de scheids moest optreden en 3 gele kaarten moest trekken. De 1e helft is zeer boeiend en het publiek wordt vermaakt door een mooie voetbalpot met een wedstrijd die alle kanten uit kan. Uiteindelijk gaat de thuisploeg met een 0-1 achterstand de rust in.

Hoe aantrekkelijk de 1e helft was, leek de 2e helft op een totaal andere wedstrijd. Ouwe Syl kwam al snel met een goede kans, maar door een uitstekende Jordan Rezelman houd TFS het doel schoon in het begin schoon. TFS komt nog met paar kansen maar resulteren niet een goal. De uitploeg maakt de goals uiteindelijk wel, waardoor het vanaf minuut 69 gespeeld is met 0-3 stand voor Ouwe Syl. De kompenijsters komen nog 1 keer in een grote scoringskans, maar het vizier stond niet op scherp dus ook deze kans werd gemist. Ouwe Syl scoort uiteindelijk nog de 0-4, waardoor TFS weer verloren heeft, maar op basis van de 1e helft en begin 2e helft het zichzelf verzuimt te belonen.

Kortom, TFS heeft karakter getoont deze wedstrijd, maar de ervaren ploeg van de Ouwe Syl gaan met een ruime overwinning naar huis.
Volgende week staan de Lions uit Leeuwarden op programma en dit beloofd een interessante wedstrijd te worden.

IMG_1145001.jpg

Lees meer »

Op vrijdag 13 oktober vond de eerste Klaverjasavond van seizoen 2017/2018 plaats. Er waren maar liefst 12 deelnemers. De uitslag van deze avond is als volgt:

1. Andre v.d. Veen | 5553 punten
2. Pieter Postma (P.P.) | 5225 punten
3. Wouter Kats | 4980 punten
4. Gurbe Aardema | 4799 punten
5. Jan Kuiper | 4679 punten
6. Oebele Douma | 4633 punten
7. Johan Paulusma | 4579 punten
8. Frits Kats | 4518 punten
9. Jark Otten | 4486 punten
10. Joekie v.d. Mei | 4407 punten
11. Pieter Postma | 4209 punten
12. Wiebe Wybrandi | 3914 punten

De volgende klaverjasavond is op vrijdag 10 november.

Lees meer »

Hierbij nodigen we onze leden, ouders van jeugdleden en donateurs uit voor onze algemene ledenvergadering op maandag 13 november a.s.

Plaats: Clubhuis V.V. T.F.S.
Aanvang: 20.00 uur
AGENDA

1. Opening
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Notulen voorjaarsvergadering (22 mei 2017)
4. Jaarverslag seizoen 2016-2017
5. Jaarverslag jeugdcommissie seizoen 2016-2017 (Rick Ypma)
6. Jaarverslag sponsorcommissie seizoen 2016-2017 (Geert Nijboer)
7. Jaarverslag kantine seizoen 2016-2017 (Baukje Bethlehem)
8. Verslag kascommissie kantine (Ingrid Buursma)
9. Benoeming kascommissie kantine
10. Jaarverslag penningmeester seizoen 2016-2017 (incl. status begroting seizoen 2017-2018)
11. Verslag kascommissie (Rutger Huisman en Klaas Weening)
12. Benoeming kascommissie
13. Mededelingen senioren- en jeugdvoetbal seizoen 2017-2018
14. Activiteiten seizoen 2017-2018

  • Pauze

15. Status bouw MFC
16. Stemming: wel/geen kunstgrasveld in het seizoen 2020-2021?
17. Rondvraag
18. Sluiting

Namens het bestuur van de v.v. T.F.S.,
Pieter Postma
5 oktober 2017

Lees meer »

Zoals al eerder aangegeven is onze club druk in beweging. Dit seizoen spelen we namelijk niet met één maar met drie seniorenteams in de competitie. Bovendien hebben we sinds kort weer een zelfstandige jeugdafdeling met drie teams in de competitie. Al met al is er dus op korte termijn nogal het een en ander veranderd binnen onze club. Dit betekent uiteraard ook dat we extra moeten investeren in materialen en tenues. Met behulp van sponsoren proberen we dit alles te realiseren.

Een van de wensen binnen de club was/is een nieuw tenue voor alle teams binnen de club. Dit inclusief een trainingspak en een sporttas. Op dit moment zijn we hier als sponsorcommissie en bestuur druk mee bezig. De eerste resultaten zijn dan ook al zichtbaar op en rond ons veld.

Het eerste seniorenteam speelt momenteel in een nieuw tenue van de huidige hoofdsponsor, Bosma Handelsonderneming. Ook het trainingspak is beschikbaar gesteld door Bosma Handelsonderneming, de zaak in hout- en bouwmaterialen. Op onderstaande foto de sponsoren Barry en Durkje bij de presentatie van het nieuwe tenue.

IMG_0065kopie.jpg

Verder hebben de heren senioren 1 en 2 onlangs een sporttas ontvangen. Deze is gesponsord door kraanbedrijf Wieberen Nijboer, bestratingsbedrijf Paulusma & v.d. Veen en gevelrenovatie Postma & Nijboer. Alle sponsoren waren op zaterdag 16 september jl. bij de presentatie van het nieuwe tenue aanwezig en ontvingen uit handen van onze penningmeester Maeike Nijboer een bouquet bloemen als blijk van dank. De trainingspakken en sportassen blijven eigendom van de vereniging, m.a.w. de spelers hebben deze in bruikleen ontvangen. Het woord is nu aan de spelers……….Hopelijk denken de spelers daarbij aan hen die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Want wij zeggen altijd: zij denken aan ons, wij denken aan hun…….

Sinds jaren hebben we dit seizoen ook weer een damesteam. Dit mede door de komst van een negental dames van de v.v. ONB naar de Kompenije. De dames spelen in een tenue van bestratingsbedrijf Spoelstra & Nijboer wat we nog in de kast hadden liggen. Omdat we voor deze grote groep momenteel een tekort aan shirts hebben heeft sponsor Johannes Nijboer beloofd om via de sponsorcommissie op korte termijn voor de aanvullende shirts te zorgen. Ook de dames lopen in een nieuw trainingspak. De trainingspakken zijn aangeboden door de vereniging. Dit incl. een paar sokken. De nieuwe sporttassen hebben de dames zelf betaald, m.a.w. deze blijven eigendom van de dames. Net als bij de overige teams blijven de trainingspakken eigendom van de vereniging. Zodra de aanvullende shirts er zijn gaan we met het team en de sponsor op de foto voor de officiële teamfoto. Voor de eerste competitiewedstrijd tegen Waskermeer werd onderstaande foto gemaakt. De wedstrijdbal bij deze wedstrijd werd aangeboden door Jark Otten. Hiervoor onze dank

IMG_0404Goed.jpg

Voor de jeugd zijn we bezig 40 tenues, trainingspakken en sportassen aan te schaffen bij onze thuisleverancier Muta. Op het moment dat ik dit schrijf zijn de eerste sponsoren bekend. De tenues van de jeugd worden gesponsord door Meja bouw en schilderbedrijf Jappie Stienstra. De trainingspakken worden gesponsord door gevelrenovatie Postma & Nijboer. Voor de sportassen is de sponsorcommissie nog op zoek naar een of meerdere sponsoren. Mocht dit niet lukken dan worden de sporttassen vanuit de vereniging betaald. Al met al geweldig dat dit alles op zo korte termijn is geregeld. Omdat we met een levertijd zitten is het nog even wachten maar daarna volgt de officiële presentatie van dit alles. Nader bericht volgt dus.

Tot slot: het aanbieden van een wedstrijdbal bij een van de teams is mogelijk. Graag even contact opnemen met Geert Nijboer, tel. 06-53216607.

Pieter Postma
5 oktober 2017

Lees meer »

Op het moment van schrijven had het eerste nog niet gewonnen. Inmiddels zijn de eerste punten binnen en is gebeurd wat ik gehoopt had. Ook bij de jeugd zijn inmiddels de eerste overwinningen geboekt. De meest succesvolle ploeg van dit moment is de dames: tot nu toe hebben ze alle wedstrijden gewonnen. Klasse!

Seniorenvoetbal

Het eerste seniorenteam heeft dit jaar de overstap gemaakt naar de vijfde klas standaard. Helaas was het jonge en nog experimenterende team in de bekercompetitie te zwaar ingedeeld met als gevolg een drietal nederlagen met dubbele cijfers. Uiteraard was dit niet goed voor het zelfvertrouwen.  Ook de eerste twee competitiewedstrijden werden verloren. Het gevolg is dat we in de rangschikking alleen maar kunnen stijgen. Gezien de uitstekende opkomst en het enthousiasme van de jeugd op de trainingen is er mijns inziens voldoende vertrouwen op betere tijden. Met positieve steun vanaf de zijkant moet een eerste overwinning in de komende weken haalbaar zijn.  Ik hoop voor de jongens en begeleiding dat het lukt!

Het tweede elftal traint sinds kort op de donderdagavond voorafgaande aan de A-selectie. Mede doordat er wekelijks een aantal spelers van de A-selectie met het tweede mee gaan heeft dit recreatieve team wekelijks voldoende spelers. Een ander voordeel is dat de jongens van de A-selectie bijna wekelijks kunnen voetballen. Helaas gingen de bekerwedstrijden verloren maar werd de tweede competitiewedstijd door een voortreffelijk genomen vrije trap van Oebele Douma in de laatste minuut gelijk gespeeld. Het eerste puntje is binnen.

De heren 45+ trainen wekelijks bij voldoende spelers op de vrijdagavond. Onlangs had men al weer het eerste veteranetoernooi in Marum. Op vrijdag 13 oktober is het tweede toernooi bij de vv ONB. Uiteraard is bij deze categorie deelname belangrijker dan winnen. Na elk toernooi is het groot feest!

Het nieuw opgestarte damesteam is een aanwinst voor de club en heeft tot nu toe al zijn wedstrijden gewonnen. Ook was er de nodige tegenslag: Jetske Otter uit Drachten brak in de oefenwedstrijd tegen Zevenhuizen haar enkel en de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Bergum/BCV werd wegens onvoldoende fitte speelsters afgezegd. Al met al zorgt dit team voor veel gezelligheid binnen de club en dat is gewoon hartstikke mooi.

Jeugdvoetbal

Na de beëindiging van de samenwerking met de Sv Houtigehage hebben we op 18 september jl.  tijdens de informatieve bijeenkomst met de ouders besloten als v.v. T.F.S. verder te gaan in de volgende categorieën: de JO15 (jeugd geboren in 2003 en 2004), de JO13 (jeugd geboren in 2005 en 2006) en de JO8 (jeugd geboren in 2010 en 2011). Helaas zijn er als gevolg van de beëindiging van de samenwerking twee jeugdleden gestopt met voetballen. Dat is jammer maar was als gevolg van het ontbreken van voldoende spelers in die categorie niet te voorkomen. Vier van hun voormalige teamgenoten zitten nu in de A-selectie en hebben inmiddels hun debuut in het eerste elftal al gemaakt. Mooi voor deze jonge jongens maar het voetballen tegen leeftijdsgenoten was mijns inziens qua leerproces voor deze jeugd beter geweest. Desondanks zijn we blij met de jongens want het bijkomend voordeel is dat het eerste en tweede nu wekelijks voldoende spelers hebben.

De JO15 (jeugd jonger dan 15 jaar) heeft als enige jeugdteam aan de beker deelgenomen. Beide wedstrijden werden als SJO SVH/TFS JO15-1 gewonnen. De eerste competitiewedstrijden gingen helaas verloren. De JO13 was in de competitie te zwaar ingedeeld en stond daardoor het eerste competitie weekend nog niet ingepland. Na een voorstel van de KNVB qua indeling kwamen Rick en Frits met een tegenvoorstel wat met open armen door de KNVB werd ontvangen. Zodoende speelde het team op 30 september zijn eerste wedstrijd tegen ONB JO13-2. De wedstrijd werd met 5-1 verloren. De JO8 speelde zijn eerste officiële competitiewedstrijd op een op het trainingsveld uitgezet veld tegen de JO8 van De Wilper Boys. Het werd een kansloze 8-1 nederlaag tegen een “kop grotere tegenstander”. Daarop hebben we besloten Hillarius Leffering te vragen het team te komen versterken. Ook deze jeugdspeler dreigde met voetballen te stoppen omdat we in de categorie JO11 slechts twee jeugdspelers hadden.

Aardappelactie jeugd

In de herfstvakantie staat weer onze jaarlijkse aardappelactie gepland. Coördinator van dit alles is Durkje Reitsma. De bedoeling is dat de jeugd langs de deuren gaat om de bestelling op te nemen. Ook komt er in het clubhuis een intekenlijst voor de senioren uit de “buitendorpen” te hangen. Met deze actie hopen we minimaal 1000 euro binnen te halen.

Start bouw MFC in 2019

Al sinds 2010 is er in het dorp een werkgroep bezig met de plannen voor een Multi Functioneel Centrum met vernieuwde sportzaal. Door de recente samenwerking van beide lagere scholen is dit alles in een stroomversnelling geraakt. Intussen is er door de gemeente 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van het MFC met school en nieuwe sportzaal. Ook de update van het huidige sportcomplex zit in de plannen. Als voetbalvereniging gaan we in de toekomst gebruik maken van dit MFC. Op onze algemene ledenvergadering van 13 november a.s. zal ik de aanwezige leden en ouders als lid van de werkgroep nader informeren over de plannen. De vraag die dan aan de leden gesteld gaat worden: willen we wel/geen kunstgrasveld? Zoals de planning nu is gaat de eerste schep voor de bouw van het nieuwe complex halverwege 2019 in de grond. Dit op onze huidige oefenhoek.

Viswedstrijd jeugd v.v. T.F.S.

Helaas waren er bij de viswedstrijd in de Finnen maar vijf deelnemers. Desondanks werd er onder schitterende omstandigheden fanatiek gevist. Omdat Rindert Nicolai de wisselbeker nu drie keer op rij heeft gewonnen mag hij deze nu definitief houden. Volgend jaar komt er weer een nieuwe wisselbeker met hopelijk meer vissers. De 2de prijs ging naar Jinse Nicolai en de 3de prijs naar Willem Streefkerk.

Sponsornieuws

Lees op https://www.vv-tfs.nl/nieuws/221211_sponsornieuws het laatste nieuws over onze sponsoren.

 

Lid worden van onze voetbalvereniging kan vanaf 5 jaar. Meisjes zijn ook van harte welkom. Nieuwe leden kunnen zich op de Pream 4 aanmelden bij Bert Nijmeijer, tel. 06-12112554.

Met vriendelijke sportgroet,
Pieter Postma
5 oktober 2017

Lees meer »