TFS1 en ONB in evenwicht na sportieve derby!

Gepubliceerd op 28 maart 2023 om 11:53

De afgelopen weken hebben we al gevoetbald met het zonnetje, regen en een wedstrijd afgelast wegens sneeuw. Ditmaal mocht de mannen van trainer van Es het opnemen op een winderig sportpark 't Trefpunt tegen de streekderby ONB. Waarbij de afgelopen twee wedstrijden de rode shirts werd gedragen mochten ze nu in het oud en vertrouwde groene tenue voetballen.

Om drie uur werd er af getrapt door de goed fluitende D.A. Dijkstra. Waarbij de formatie net stond liep TFS in de tweede minuut tegen een achterstand aan. Na een gegeven vrije trap kopte de spits van ONB tegen centrale verdediger Rudmer Mulder aan waarbij de bal ongelukkig in eigen goal belandde. Na deze tegenslag kwam TFS beter in wedstrijd en werd er bij vlagen uitstekend gevoetbald (tegen de wind in). Een opmerkelijk beslissing vroeg in de wedstrijd was het wegsteken van aanvaller Klaas Nijboer die 1-op-1 kwam en werd getackeld van achteren. Waarbij menig eredivisie scheidsrechters rood had getrokken werd de verdediger van ONB gespaard met een gele kaart. Zoals in eerdere wedstrijden komt TFS moeilijk tot scoren en was het ditmaal wachten op de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft werd het harde werken beloond en schoot Jille Peters na een uitstekende individuele actie de bal laag in de hoek. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 de rust in en was alles nog mogelijk.

Na de rust veranderde het spelbeeld iets. TFS werd aan de bal slordiger en dit resulteerde dan ook in enkele kansen voor de tegenstander die uitstekend gekeerd werden door sluitpost Michael Plaisier. Toch creëerde ook TFS nog de nodige kansen, echter waren deze niet besteedt aan de vedette op rechtsbuiten Nick de Roos die het vizier niet op scherp had. Al met al kunnen beide teams tevreden zijn met een punt en werd de winderige zaterdagmiddag afgesloten met live muziek in de kantine wat luidde tot een verkoop van 37 kratten bier en een hoop gezelligheid.

Komende week neemt de equipe van van Es het op tegen Udiros (uit) en doen hun best om drie punten mee te nemen naar Kompenije .