TFS komt, na 0-2 ruststand in blessuretijd naast Donkerbroek!

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 13:38

Na de zure nederlaag van vorige week tegen WTOC nam het eerste elftal van TFS het afgelopen zaterdag op tegen de mannen uit Donkerbroek. Vorig seizoen won TFS thuis van Donkerbroek met 3-2, een winst die de jongens van Robin van Es graag wilden herhalen.

Waar we hoopten dat we de wedstrijd enigszins droog konden voltooien, dachten de weergoden daar anders over. Negentig minuten lang werd er in de regen gevoetbald en enkele supporters durfden het aan om de wedstrijd onder de paraplu te volgen op het kletsnatte Trefpunt.

Onder leiding van B.J. Elzinga, die overigens een uitstekende wedstrijd floot ging de bal rollen. In de eerste helft probeerde TFS wat meer te voetballen maar kwamen niet tot hele grote kansen. Het was dan ook Donkerbroek die aardig wat kansen creëren wat uiteindelijk leidde dat de spits van Donkerbroek het net 2x weet te vinden. Na een handjevol kansen van de uitploeg was het TFS keeper Michael Plaisier die alle ballen eruit hield. Zo doende stopte hij 2x een 1-op-1 situatie en hield TFS nog in de wedstrijd. Waar de mannen van TFS slecht van start gingen moest het roer om de 2e helft. Niet alleen bij TFS was dit het geval...

In de tweede helft wisten de spelers van TFS dat ze wat hadden goed te maken. De spits van Donkerbroek werd gewisseld en TFS wist dit moment goed te benutten. De wedstrijd werd 180 graden gedraaid en de groenhemden namen de tweede helft over. In de tweede helft weet 't vlaggenschip te scoren na een lange loopactie van wel 40 meter van aanvoerder Arjen van der Wijk die de bal op de zestien legt en het Eric Leander is die hem in het hoekje schuift waarbij er weer geloof in de ploeg komt. Na negentig minuten voetballen en vooral veel strijd geleverd kreeg de thuisploeg zijn laatste hoekschop waarbij keeper Michael Plaisier ook mee naar voren mocht. Na de genomen corner stuitert de bal alle kanten op rondom het doel, maar nog belangrijker, ook in het doel. De gelijkmaker komt na het checken van de VAR in Zeist op naam van Thijs Boiten, ook al is Donkerbroek het er duidelijk niet mee eens...

Met dit welverdiende punt maakt TFS zich op voor de volgende wedstrijd tegen Suawoude uit om half 3. 't twadde moet dit weekend uit naar sportpark Blija waar om 12.30 wordt afgetrapt.