TFS weet ondanks vroege rode kaart te winnnen van Suawoude!

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 20:15

Op zaterdag 16 december stond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. De groenhemden van Robin van Es mochten aantreden tegen Suawoude. Met aardig wat vertrouwen gingen de mannen richting Suwald, maar zoals de meesten altijd zeggen: "We matte niemand onderskatte". Zo rond de kerstdagen is het toch altijd nog vroeg donker waardoor de wedstrijd al om 14:00 uur begon. Tijdens de warming up zit de focus er al goed in en is de energie hoog om de drie punten mee terug te nemen naar Kompenije.

TFS begint met de aftrap en de bal vliegt gelijk naar voren. In de eerste minuten wordt direct zichtbaar dat beide teams willen winnen, maar TFS blinkt er net iets meer boven uit. Met nog maar een paar minuten gespeeld te hebben wordt de eerste gele kaart van de wedstrijd uitgedeeld. Klaas Nijboer komt net wat te hard in op een speler van Suawoude. Na zeventien minuten is het weer raak voor Klaas en wordt het kaartje met de rode rand uitgedeeld. Met nog een lange wedstrijd (73 minuten) te gaan moet TFS met tien man verder. Dat resulteerde alsnog in een mooie aanval. In de 12e minuut werd Gjalt Stienstra weg gestuurd door Arjen van der wijk en lag Gjalt met zijn snelheid de bal in de 16 voor Jesse Kats waarbij de verdediger van Suawoude de bal net kon blokken. Hoewel TFS in de eerste helft zeker een aantal kansen heeft gekregen, resulteert het niet in een goal en is de ruststand 0-0. Met tien man op het veld is de trainer van TFS genoodzaakt om wat aanpassingen te doen in het team.

Norvienny Wyatt komt in het veld voor de goedspelende Gjalt Stienstra en laat direct zien waarom hij het veld in is gekomen door een doelpunt te maken. Na een goed uitgespeelde aanval gaf Wessel de Wagt de bal hard voor en kon Norvienny hem rustig intikken. Nog geen tien minuten later is het weer raak voor TFS en is het Eric Leander die de keeper weet uit te spelen en het net weet te vinden. Met nog een ruim halfuur te spelen krijgt Suawoude een penalty. Nanne Nijboer pakt de tegenstander net te hard aan wat de scheidsrechter niet tolereert. Omdat Suawoude nog voor het fluitsignaal de penalty neemt moet deze overgenomen worden, maar net zoals de eerste poging is ook deze poging raak. Het staat dan 1-2. Waarbij Suawoude hun ervaren kracht erin wisselt anticipeert TFS gelijk. Verse krachten als Tygo Bron, Willem Streefkerk en Tim Nijmeijer werden erin gewisseld om de wedstrijd op slot te gooien.

Uiteindelijk worden er geen doelpunten gemaakt en neemt TFS een 1-2 overwinning mee terug naar Kompenije. Op deze zaterdag waren er nog een aantal teams in de competitie die een inhaalwedstrijd moesten spelen. Deze overwinning zorgt ervoor dat de equipe van Robin van Es op een mooie zevende plaats in de ranglijst staan en TFS ook de gezellige dorstige winterstop in kan gaan. Het vlaggenschip heeft nu drie weken rust. Als het weer geen roet in het eten gooit dan is de eerste wedstrijd na de winterstop weer op 20 januari in en tegen Jistrum.

Via deze weg willen we alle supporters bedanken die deze eerste seizoenshelft aanwezig waren bij de thuis- en uitwedstrijden en de club een hart onder de riem hebben gestoken. Iedereen een goed uiteinde en een gezond en sportief 2024 toegewenst namens TFS 1.