Clubnieuws januari 2017

Gepubliceerd op 9 januari 2017 om 18:00

Alfred Maychrzak winnaar 3de klaverjasavond

Op vrijdag 2 december organiseerde de v.v. T.F.S. al weer zijn derde klaverjasavond van het winterseizoen. Winnaar werd Alfred Maychrzak. Hij wist ook de eerste wedstrijd te winnen, m.a.w. in het tussenklassement over vijf wedstrijden staat deze jongeman royaal aan kop. Opvallend was dat de top 2 van de vorige keer nu op de voorlaatste en laatste plaats eindigden. Bij het klaverjassen is dus van alles mogelijk: je kunt winnen en verliezen. Alfred krijgt het de komende vijf wedstrijden dus nog best moeilijk…….

Uitslag:

1. Alfred Maychrzak, 5649 punten
2. Feike Postma, 4975 punten
3. Wouter Kouts, 4971 punten
4. Wiebe Wijbrandi, 4958 punten
5. Frits Kats, 4950 punten
6. Pieter Postma (PP), 4888 punten
7. Minco Bouma, 4790 punten
8. Andre v.d. Veen, 4772 punten
9. Pieter Postma, 4618 punten
10. Jan W. Kats, 4512 punten
11. Gurbe Aardema, 4384 punten
12. Wilt Kooistra, 4080 punten
13. Johan Paulusma, 4027 punten

Zaalvoetbaltoernooi ter afsluiting van het jaar 2016

Op dinsdag 27 december jl. hadden de jeugd en de senioren hun traditionele zaaltoernooi in de sporthal in Houtigehage. Het onderlinge toernooi begon met de mini-pupillen en eindigde met de senioren. Bij de senioren hadden we zes teams waaronder vier teams van de v.v. T.F.S. Gasteams waren die van de korfbalvereniging en die van Sjaak Loopstra. Deze beide teams waren veruit de beste teams. In de onderlinge wedstrijd wist het Rottevalster team van Sjaak keeper Feike Postma van de korfbalvereniging twee keer te passeren. Omdat het korfbalteam, met o.a. Gurbe Aardema en Marcel van der Meulen in de gelederen, niet tot scoren kwam, werd het team van Sjaak winnaar van het toernooi. Na afloop was er voor de winnaars een doos gebak. 

Carbidschieten en oliebollen op oudejaarsdag.

Ook dit jaar was er weer carbidschieten op het trainingsveld van de voetbalvereniging. De eersten waren ’s morgens al bezig. Om een uur of twee ’s middags was het al gezellig druk op het sportveld. Jong en oud vermaakte zich met de “carbidbussen”. Gelukkig waren er nog een aantal traditionele melkbussen, maar het merendeel bestond uit eigen gemaakte bouwsels. Dat dit niet ongevaarlijk is bleek in de loop van de middag. Een “blauwe ton” ontplofte en brokstukken kwamen her en der op het sportveld terecht. Gelukkig werd niemand geraakt. Ook Jan Willem Kats was er weer met zijn eigen bouwsel. Dit keer werd er zelfs zuurstof in het kanon geblazen om alles op gang te helpen. Bij de knal die volgde wapperden mijn broekspijpen om de kuiten……

Tijdens het carbidschieten had de voetbalvereniging de deuren van het clubhuis open. Versgebakken oliebollen werden uitgedeeld aan de aanwezigen. Dat deze in de smaak vielen was duidelijk: Petra en Hermien konden er niet tegen bakken….. Met Djoekie en Anoeska achter de bar werd menigeen van o.a. koffie, chocolademelk en een pilsje voorzien. Al met al een mooie afsluiting van al weer een jaar. Op naar 2017!

Wat doen we naast het organiseren van activiteiten?

Uiteraard zijn we ook bezig met de toekomst van de club. Bij de senioren zijn we al vanaf begin december op zoek naar een enthousiaste trainer die onze jongens twee keer per week wil trainen en hun op de zaterdag in de vijfde klasse KNVB standaard wil begeleiden. Het profiel van de trainer is hier te lezen. Helaas hebben we tot op dit moment nog geen enkele reactie gehad. Mocht je zelf iemand weten dan horen we het graag.

Om het komende seizoen met twee senioren teams te kunnen voetballen zijn we op zoek naar spelers die bij ons willen komen voetballen. We weten dat een vijftal A-junioren en een tweetal oud leden het komend seizoen bij ons komen voetballen. Dat is prachtig maar nog niet genoeg om met twee teams aan de competitie deel te kunnen nemen. Er zullen nog minimaal vijf spelers bij moeten komen. Vandaar ook hierbij de oproep om bij ons te komen voetballen. Nieuwe leden kunnen zich op de Pream 4 aanmelden bij Bert Nijmeijer, tel. 06-12112554

Wat betreft het nieuwe seizoen gaat er wellicht zowel bij de jeugd als de senioren het een en ander veranderen. De competitie voor zowel de jeugd als de senioren begint pas in het laatste weekend van september. Verder wil de KNVB met kleinschaligere wedstrijden het pupillenvoetbal gaan verbeteren en het plezier stimuleren. Dit betekent o.a. voetballen op kleinere speelvelden met minder voetballertjes. Dit alles voor spelers onder de 12 jaar.

Wat betreft dit seizoen: deze maand gaan we bezig met het innen van de contributies. Daarbij maken we gebruik van de ingevulde machtigingen. 

Pieter Postma