Clubnieuws juni 2017

Gepubliceerd op 18 juni 2017 om 13:27

Gerke Hoogeveen benoemd als hoofdtrainer van de voetbalvereniging T.F.S.

Het bestuur van de v.v. T.F.S. uit Drachtstercompagnie heeft de 53-jarige Gerke Hoogeveen uit Zevenhuizen benoemd als hoofdtrainer van de v.v. T.F.S. Dit voor het seizoen 2017-2018. Gerke Hoogeveen is momenteel trainer van de 2de selectie van RWF en trainer-coach bij zaalvoetbalvereniging de Leekster Eagles 1.

Gerke heeft o.a. gevoetbald bij Zevenhuizen, V.E.V. ’67 en SVMH. Hij was trainer-coach van o.a. de jeugd en senioren van Zevenhuizen en Boerakker. Ook was hij drie jaar trainer-coach van de dames van Zevenhuizen. Verder was Gerke als speler en trainer-coach actief bij zaalvoetbalvereniging de Leekster Eagles. Daar was hij tevens 4 jaar lang hoofd van de jeugdopleiding.

Met Gerke Hoogeveen als trainer en Bert Nijmeijer als leider maakt het jonge team het komende seizoen de overstap naar de vijfde klas KNVB voor standaard teams. Dit na een afwezigheid van twee jaar. Om het komende seizoen met twee teams aan de competitie deel te kunnen nemen is de v.v. T.F.S. momenteel op zoek naar nieuwe spelers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Bert Nijmeijer, tel. 06-12112554.

Rabobank Clubkas Campagne

Als voetbalvereniging hebben we ons ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne. Begin juni krijgen de leden van Rabobank Drachten Friesland Oost een stemkaart in de brievenbus om in de periode van 13 t/m 27 juni op hun favoriete clubs te kunnen stemmen. Uiteraard hopen wij als v.v. T.F.S. op zoveel mogelijk stemmen. Iedere stem op onze club is namelijk geld waard. Door op onze club te stemmen krijgen we geld binnen voor het door ons gestelde doel: het aanschaffen van twee jeugddoelen, ballen en tenues voor onze huidige mini-pupillen. Voor meer info kijk op www.rabobank.nl/dfo

Reünie oud-spelers v.v. T.F.S.

Op initiatief van oud Kompenijster voetballer Roelof Smeding hebben we op vrijdag 9 juni a.s. een reünie georganiseerd voor de spelers welke in de jaren zeventig ooit met Roelof in een team hebben gevoetbald. Met 38 deelnemers werd de reünie een groot succes. Sommigen hadden elkaar in meer dan 40 jaar niet gezien. Na een bezoek aan de begraafplaats kon iedereen genieten van het Chinees buffet. Daarna werden er oude foto’s en beelden van erelid Sipke v.d. Heide vertoond. Uiteraard ging dit gepaard met de nodige anekdotes uit de jaren zeventig.  Een prachtige avond welke omstreeks middernacht werd afgesloten. Dank aan allen die aanwezig waren. En omdat het een uniek gebeuren was werd op verzoek van onze oud-trainer Rienk Bosma (77 jaar) een groepsfoto gemaakt. Dat we daar niet aan gedacht hadden……..

De Sweach winnaar van het veteranentoernooi

Het veteranentoernooi op vrijdag 19 mei jl. is dit jaar gewonnen door de Sweach. In de finale wist men Drachten in de benodigde strafschoppen serie te verslaan. Na afloop van het toernooi was het weer volop gezelligheid in en rond ons clubhuis. De verloting die avond leverde ruim 400 euro op. Uiteraard was onze penningmeester daar blij mee want we hebben de afgelopen weken nogal wat geïnvesteerd in de benodigde materialen voor het komende seizoen. Gezien de vele positieve reacties van de spelers zien we nu al weer uit naar de volgende editie.

Damesvoetbal van start in het nieuwe seizoen

Wat velen niet hadden gedacht gaat dan nu toch gebeuren: we gaan het komende seizoen van start met een damesteam. Initiatiefneemster van dit alles is Jamijn Reidsma. In een relatief korte periode heeft ze met een negental spelers van ONB een groep dames bijeengekregen om in de Kompenije te gaan voetballen. Als bestuur hebben we het volste vertrouwen dat dit gaat lukken. Mede daarom hebben we naast materialen voor de heren ook diverse roze materialen voor de dames aangeschaft. Wel zijn de dames nog op zoek naar een leidster/leider, een grensrechter en sponsoren voor de aanschaf van nieuwe trainingspakken en tassen. Dit alles in de groen/zwarte clubkleuren van de v.v. T.F.S. Het is de bedoeling dat de dames het komende seizoen als “voorwedstrijd” van de senioren 1 gaan voetballen. De dames trainen het komende seizoen o.l.v. Feike Postma op de maandag- en woensdagavond. Dit vanaf 20.00 uur. Al met al een geweldige ontwikkeling in een relatieve kleine club als de onze.

Seniorenvoetbal seizoen 2017-2018

Voor het komende seizoen hebben we twee herenteams ingeschreven voor zowel de beker als de competitie. Dit om alle huidige leden te kunnen laten voetballen. Om dit alles te laten slagen vragen we alle heren senioren op zoek te gaan naar nieuwe leden. Ook het verzoek aan de 45+ om het tweede team te helpen daar waar nodig. Voor het voortbestaan van het eerste team is misschien het tweede elftal nog wel zo belangrijk……..

De heren senioren trainen op de dinsdag- en donderdagavond. Dit vanaf 19.30 uur. De tweede selectie traint op de donderdagavond vanaf 20.00 uur. De tweede helft van de training is in combinatie met de 1ste selectie.

Voor wat betreft het nieuwe seizoen is de senioren 1 nog op zoek naar een grensrechter. Ook voor wat betreft de senioren 2 zijn we nog op zoek naar een leider en grensrechter. Al met al nog genoeg uitdagingen…….

Jeugdvoetbal seizoen 2017-2018

De indeling qua teams is door de jeugdcommissie verspreid. De trainingstijden moeten nog op die van de senioren worden afgestemd. Nader bericht volgt via onze jeugdcommissie. Voor nadere inlichtingen m.b.t. de jeugd kan men terecht bij Rick Ypma, tel. 06-14752622.

Veldbezetting seizoen 2017-2018

Doordat we het komende seizoen niet met een maar met drie seniorenteams aan de competitie deelnemen gaat er nogal het een en ander veranderen. Het betekent dat er elke zaterdagmiddag wat te beleven valt op ons voetbalveld. Dit betekent ook voor het veld een zwaardere belasting. Ook het trainingsveld zal iedere avond bezet zijn. Sommige teams zullen zelfs op het hoofdveld moeten trainen. Mede daarom zijn we dit jaar vroeg gestart met het onderhoud van het in slechte conditie verkerende hoofdveld. Hopelijk kunnen we op zaterdag 2 september met onze eerste bekerwedstrijden starten op een mooi groen grasveld. Desnoods wijken we eerst even uit naar het tweede veld. Dit in overleg met de gemeente.

Ook voor de kantinebezetting heeft het de nodige consequenties. Al met al, mensen die ons willen helpen bij de kantinedienst zijn van harte welkom. Dit alles om onze spelers te ontlasten bij het uitvoeren van hun kantinedienst.

Tot slot wens ik namens het bestuur iedereen alvast een prettige vakantie toe. Tot na de bouwvakantie bij de start van de trainingen. 

 

Met vriendelijke sportgroet,

Pieter Postma

Reunie9juni2017.png

Deelnemers reünie 9 juni jl. Staande v.l.n.r.: Harm Krans, Rienk Bosma, Wietse v.d. Zee, Joekie v.d. Mei, Piet Aans, Freerk Bethlehem, Aalsen van der Weg, Henk Bissels, Sietse v.d. Veen, Arie Bouma, Wiebe v.d. Heide, Keimpe Bouma, Lous Monderman, Frits Kats, Sietse Tibbesma, Sietse Buursma, Imme Nijboer en Appie Alberda. Op de hurken v.l.n.r.: Rob Combee, Klaas Weening, Bonne Aans, Jelke v.d. Vee, Pieter Postma, Wieke Kats, Roelof Smeding, Pier Meijer en Jan Buursma.