Clubnieuws augustus 2017

Gepubliceerd op 22 augustus 2017 om 12:13

Publicatiedatum: 21 augustus 2017. 

Jaarlijkse schoonmaakactie

Op vrijdag 18 augustus hebben we met ongeveer 20 vrijwilligers het voetbalcomplex opgeknapt. De reclameborden, het scorebord, de doelpalen en de tegels rondom het veld zijn schoon gemaakt. Ook de tegels rondom ons clubhuis zijn schoon gemaakt. Tevens zijn alle grasranden langs de tegels afgestoken, m.a.w. het ziet er allemaal weer netjes uit. Op zaterdagochtend 21 augustus zijn ook de ramen van ons clubhuis zowel aan de binnen- als de buitenkant schoon gemaakt. Ook de toiletten en vloer hebben een grote schoonmaakbeurt gehad, m.a.w. we zijn klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Dit met dank aan al die vrijwilligers die ons daarbij geholpen hebben. Klasse!

Start training senioren

Zaterdag 19 augustus zijn de senioren begonnen te trainen. Dit onder leiding van onze nieuwe trainer Gerke Hoogeveen. Ondanks de vakantie waren er 15 spelers aanwezig. Bert en Jeannette zorgden tussen de middag voor soep en broodjes. Vanaf nu trainen de heren senioren op dinsdag- en donderdagavond. Beide keren om 19.45 uur. Alle senioren zijn daarbij van harte welkom (dus incl. de spelers van het tweede).

De eerste training van de dames is op maandag 28 augustus a.s. Dit onder leiding van Feike Postma. De training begint om 19.30 uur. Ook op de woensdagavond wordt er getraind door de dames. De trainingen op de woensdag beginnen om 19.45 uur.

Start training jeugd

Sommige jeugdteams hebben de eerste training al achter de rug. De spelers krijgen via de trainer/leider bericht wanneer de eerste training is. Normaal is dit als de school weer begint. Doordat deze vrij laat begint zijn er teams die eerder begonnen zijn met de training.

Qua spelers zitten we bij de JO 17 B junioren erg krap in de spelers: 11 stuks. Als er op korte termijn geen spelers bij komen wordt dit een moeilijk verhaal. Woensdagavond a.s. gaan we met de sv Houtigehage om de tafel om te kijken wat we hier nog aan kunnen doen.

Start bekerwedstrijden

Op zaterdag 2 september start de bekercompetitie. Op die middag moeten zowel het eerste als tweede seniorenteam thuis om half drie voetballen. Omdat we maar één veld hebben zal de wedstrijd van het tweede elftal verplaatst worden. Het eerste elftal speelt die middag thuis tegen ’t Fean 58. We hopen deze middag op veel publiek vanuit Surhuisterveen. De dames spelen die middag hun eerste wedstrijd in Leeuwarden bij FVC.  Het complete bekerprogramma is te vinden op de website. 

Status hoofdveld

Vorige week heeft men nog een aantal “zwakke” plekken ingezaaid. Volgens ons een beetje aan de late kant……… Het hoofdveld mag dan ook nog niet gebruikt worden. Dit pas op 2 september a.s. Zolang het mogelijk is qua licht mag er op veld twee getraind worden.

Rooster clubhuis

We hebben helaas geen vaste mensen die bij ons achter de bar in het clubhuis staan. Dit betekent dat net als in de vorige seizoenen alle senioren, incl. de ouders van de jeugdspelers, voor deze clubhuisdienst worden ingeroosterd. De ingeroosterde mensen zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van ons clubhuis. Een blauwe map met nadere instructies over de dienst ligt op de bar in ons clubhuis. Het rooster is te vinden op de pagina 'Kantinerooster'.

Activiteiten (vissen)

Zo aan het begin van het seizoen is het bij ons de gewoonte om met de clubleden te gaan vissen. Voorheen werd dit georganiseerd door de vv, tegenwoordig is dit de plaatselijke visclub. Leden van de voetbalvereniging zijn en blijven echter van harte welkom. Twee weken geleden was de eerste wedstrijd, Oud voetballer en vaste supporter Wietse Herder wist als veteraan de eerste prijs te winnen. Zaterdag a.s. is de revanchewedstrijd. De inleg is 5 euro. Om 6.00 uur vertrekt men vanuit café Aans. Tot 14.00 uur wordt er in/bij de Hooivaart gevist. De prijsuitreiking is om 17.30 uur in café Aans. Alle leden van de v.v. T.F.S. zijn dus van harte welkom aan het water.

Op vrijdag 1 september is de jaarlijkse viswedstrijd voor de jeugd van de vv en kv T.F.S. Pupillen en junioren zijn van harte welkom. Ook de jeugdleden van de sv Houtigehage zijn van harte welkom. De inleg is gratis. Om 18.30 uur is het verzamelen op de Klamersreed. Vervolgens gaan we vissen in de vinnen. Dit tot 20.15 uur. Om 20.30 uur is de prijsuitreiking op de Klamersreed. Er wordt deze avond gestreden om de wisselbeker. Hij is twee keer achtereen gewonnen door Rindert Nicolai. Mocht hij weer winnen dan mag hij deze groet beker houden. Hopelijk gaan we dit met zijn allen voorkomen want anders kost het mij weer een beker……

Schoonmaak kleedboxen

Na de trainingen en na de wedstrijden wordt iedereen verzocht de kleedboxen aan te vegen en het vuil in de vuilnisemmers te doen. Let op: ook die van de tegenstander aanvegen. Eventuele schade/gebreken/tekortkomingen melden bij het bestuur.

Nieuwe leden

Zoals wellicht bekend hebben we dit seizoen ook een damesteam. Op dit moment staan er al twintig dames op papier. We starten dan ook vol vertrouwen met de eerste bekerwedstrijden. Wat betreft de heren senioren zijn we nog steeds op zoek naar spelers. Dit om met twee teams te kunnen starten. Met zijn allen zullen we moeten proberen het tweede te laten voetballen. Voor onze vereniging is dat namelijk van essentieel belang. Wat betreft de jeugd zit zoals eerder gezegd het knelpunt met name bij de B junioren. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Bert Nijmeijer. Dit kan per mail op: l.nijmeijer1@chello.nl

Clubscheidsrechters

Voor de jeugd, de dames en de senioren 2 zijn we op zoek naar clubscheidsrechters. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Rick Ypma, Jasmijn Reidsma en/of Pieter Postma. Dit kan ook per mail op: pieterpostma55@outlook.com

Tot slot wens ik iedereen een prettig voetbalseizoen toe. Door met zijn allen wat voor de club te doen hoop ik dat we een soort “wij-gevoel” gaan creëren. Daarmee doen we onze naam eer aan: Troch Freonskip Sterk.

 

Met vriendelijke sportgroet,

Pieter Postma (voorzitter v.v. T.F.S.)

21 augustus 2017