Clubnieuws oktober 2017

Gepubliceerd op 17 oktober 2017 om 15:07

Op het moment van schrijven had het eerste nog niet gewonnen. Inmiddels zijn de eerste punten binnen en is gebeurd wat ik gehoopt had. Ook bij de jeugd zijn inmiddels de eerste overwinningen geboekt. De meest succesvolle ploeg van dit moment is de dames: tot nu toe hebben ze alle wedstrijden gewonnen. Klasse!

Seniorenvoetbal

Het eerste seniorenteam heeft dit jaar de overstap gemaakt naar de vijfde klas standaard. Helaas was het jonge en nog experimenterende team in de bekercompetitie te zwaar ingedeeld met als gevolg een drietal nederlagen met dubbele cijfers. Uiteraard was dit niet goed voor het zelfvertrouwen.  Ook de eerste twee competitiewedstrijden werden verloren. Het gevolg is dat we in de rangschikking alleen maar kunnen stijgen. Gezien de uitstekende opkomst en het enthousiasme van de jeugd op de trainingen is er mijns inziens voldoende vertrouwen op betere tijden. Met positieve steun vanaf de zijkant moet een eerste overwinning in de komende weken haalbaar zijn.  Ik hoop voor de jongens en begeleiding dat het lukt!

Het tweede elftal traint sinds kort op de donderdagavond voorafgaande aan de A-selectie. Mede doordat er wekelijks een aantal spelers van de A-selectie met het tweede mee gaan heeft dit recreatieve team wekelijks voldoende spelers. Een ander voordeel is dat de jongens van de A-selectie bijna wekelijks kunnen voetballen. Helaas gingen de bekerwedstrijden verloren maar werd de tweede competitiewedstijd door een voortreffelijk genomen vrije trap van Oebele Douma in de laatste minuut gelijk gespeeld. Het eerste puntje is binnen.

De heren 45+ trainen wekelijks bij voldoende spelers op de vrijdagavond. Onlangs had men al weer het eerste veteranetoernooi in Marum. Op vrijdag 13 oktober is het tweede toernooi bij de vv ONB. Uiteraard is bij deze categorie deelname belangrijker dan winnen. Na elk toernooi is het groot feest!

Het nieuw opgestarte damesteam is een aanwinst voor de club en heeft tot nu toe al zijn wedstrijden gewonnen. Ook was er de nodige tegenslag: Jetske Otter uit Drachten brak in de oefenwedstrijd tegen Zevenhuizen haar enkel en de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Bergum/BCV werd wegens onvoldoende fitte speelsters afgezegd. Al met al zorgt dit team voor veel gezelligheid binnen de club en dat is gewoon hartstikke mooi.

Jeugdvoetbal

Na de beëindiging van de samenwerking met de Sv Houtigehage hebben we op 18 september jl.  tijdens de informatieve bijeenkomst met de ouders besloten als v.v. T.F.S. verder te gaan in de volgende categorieën: de JO15 (jeugd geboren in 2003 en 2004), de JO13 (jeugd geboren in 2005 en 2006) en de JO8 (jeugd geboren in 2010 en 2011). Helaas zijn er als gevolg van de beëindiging van de samenwerking twee jeugdleden gestopt met voetballen. Dat is jammer maar was als gevolg van het ontbreken van voldoende spelers in die categorie niet te voorkomen. Vier van hun voormalige teamgenoten zitten nu in de A-selectie en hebben inmiddels hun debuut in het eerste elftal al gemaakt. Mooi voor deze jonge jongens maar het voetballen tegen leeftijdsgenoten was mijns inziens qua leerproces voor deze jeugd beter geweest. Desondanks zijn we blij met de jongens want het bijkomend voordeel is dat het eerste en tweede nu wekelijks voldoende spelers hebben.

De JO15 (jeugd jonger dan 15 jaar) heeft als enige jeugdteam aan de beker deelgenomen. Beide wedstrijden werden als SJO SVH/TFS JO15-1 gewonnen. De eerste competitiewedstrijden gingen helaas verloren. De JO13 was in de competitie te zwaar ingedeeld en stond daardoor het eerste competitie weekend nog niet ingepland. Na een voorstel van de KNVB qua indeling kwamen Rick en Frits met een tegenvoorstel wat met open armen door de KNVB werd ontvangen. Zodoende speelde het team op 30 september zijn eerste wedstrijd tegen ONB JO13-2. De wedstrijd werd met 5-1 verloren. De JO8 speelde zijn eerste officiële competitiewedstrijd op een op het trainingsveld uitgezet veld tegen de JO8 van De Wilper Boys. Het werd een kansloze 8-1 nederlaag tegen een “kop grotere tegenstander”. Daarop hebben we besloten Hillarius Leffering te vragen het team te komen versterken. Ook deze jeugdspeler dreigde met voetballen te stoppen omdat we in de categorie JO11 slechts twee jeugdspelers hadden.

Aardappelactie jeugd

In de herfstvakantie staat weer onze jaarlijkse aardappelactie gepland. Coördinator van dit alles is Durkje Reitsma. De bedoeling is dat de jeugd langs de deuren gaat om de bestelling op te nemen. Ook komt er in het clubhuis een intekenlijst voor de senioren uit de “buitendorpen” te hangen. Met deze actie hopen we minimaal 1000 euro binnen te halen.

Start bouw MFC in 2019

Al sinds 2010 is er in het dorp een werkgroep bezig met de plannen voor een Multi Functioneel Centrum met vernieuwde sportzaal. Door de recente samenwerking van beide lagere scholen is dit alles in een stroomversnelling geraakt. Intussen is er door de gemeente 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van het MFC met school en nieuwe sportzaal. Ook de update van het huidige sportcomplex zit in de plannen. Als voetbalvereniging gaan we in de toekomst gebruik maken van dit MFC. Op onze algemene ledenvergadering van 13 november a.s. zal ik de aanwezige leden en ouders als lid van de werkgroep nader informeren over de plannen. De vraag die dan aan de leden gesteld gaat worden: willen we wel/geen kunstgrasveld? Zoals de planning nu is gaat de eerste schep voor de bouw van het nieuwe complex halverwege 2019 in de grond. Dit op onze huidige oefenhoek.

Viswedstrijd jeugd v.v. T.F.S.

Helaas waren er bij de viswedstrijd in de Finnen maar vijf deelnemers. Desondanks werd er onder schitterende omstandigheden fanatiek gevist. Omdat Rindert Nicolai de wisselbeker nu drie keer op rij heeft gewonnen mag hij deze nu definitief houden. Volgend jaar komt er weer een nieuwe wisselbeker met hopelijk meer vissers. De 2de prijs ging naar Jinse Nicolai en de 3de prijs naar Willem Streefkerk.

Sponsornieuws

Lees op https://www.vv-tfs.nl/nieuws/221211_sponsornieuws het laatste nieuws over onze sponsoren.

 

Lid worden van onze voetbalvereniging kan vanaf 5 jaar. Meisjes zijn ook van harte welkom. Nieuwe leden kunnen zich op de Pream 4 aanmelden bij Bert Nijmeijer, tel. 06-12112554.

Met vriendelijke sportgroet,
Pieter Postma
5 oktober 2017