Clubnieuws maart 2019

Gepubliceerd op 16 maart 2019 om 14:06

Clubnieuws 16 maart 2019 

 

Gezamenlijk werken aan onze toekomst

De in het vorige Kompenijster SportNijs aangekondigde thema-avond met het Sportbedrijf is verplaatst naar het begin van het komende seizoen. In combinatie met een andere activiteit proberen we zoveel mogelijk leden en ouders van jeugdleden op deze bijeenkomst te krijgen. Zoals al eerder aangegeven hebben we het Sportbedrijf gevraagd voor ons een avond te organiseren met als thema “de toekomst van de club”. Een thema-avond waarbij de ideeën en toekomstdromen m.b.t. onze voetbalvereniging worden uitgewerkt tot realistische plannen voor de toekomst. Heb je als lid of ouder nu al leuke ideeën? Laat het ons nu alvast weten om het vervolgens met elkaar op te pakken. 

Wat betreft het MFC: momenteel is een werkgroep bezig een keuze te maken waar het tussen de 1500 en 2000 m2 grote gebouw op het sportcomplex moet komen te staan. Namens de voetbalvereniging zitten penningmeester Maeike Keuning en toekomstig bestuurslid Frits van der Meer in deze werkgroep. Ook de naaste buurtbewoners en een vertegenwoordiger van Accolade zijn in deze werkgroep vertegenwoordigd. Op 27 februari jl. was er een tweede bijeenkomst met de gemeente waarin vijf mogelijke opties zijn besproken. Uiteindelijk heeft men met zijn allen voor de twee meest voor de hand liggende opties gekozen welke nu door de gemeente verder worden uitgewerkt. De volgende bijeenkomst van de werkgroep is op donderdag 4 april a.s.

Afgelopen woensdag was een eerste gesprek tussen de gemeente, plaatselijk belang, de korfbal en de voetbal over de toekomstige samenwerking van alle partijen binnen het MFC. Namens de voetbal en korfbal zitten Pieter Postma en Gurbe Aardema bij dit gesprek. Op ons verzoek zal ook het SFK als belangrijke gebruiker van de nieuwe sportzaal voor het volgende overleg worden uitgenodigd.

Tot slot: op vrijdagmiddag 29 maart a.s. wordt in het bijzijn van de pers het convenant door de betrokken partijen ondertekend. Dit om 14.00 uur in ons clubhuis. In het convenant staat aangegeven wat we als doel hebben qua bouw van het MFC. Dit inclusief de update van ons huidige sportcomplex. Het begint nu dus echt menens te worden!

 

Nieuw reclameborden rondom ons hoofdveld

Uit de berichten, mails en apps is het jullie wellicht al opgevallen dat eerste elftalspeler Frits van der Meer de laatste weken namens de sponsorcommissie actief bezig is met ……... (te veel om op te noemen). Zo zijn er in de afgelopen periode op zijn initiatief clubsjaals aangeschaft en is er een complete kledinglijn met MUTA opgezet. Via onze website www.vv-tfs.nl zijn de clubsjaals en overige clubartikelen te bestellen. Daarnaast heeft Frits binnen zijn kennissenkring voor een achttal nieuwe bordsponsoren gezorgd. Inmiddels zijn de eerste zes reclameborden al door de klusgroep opgehangen en dus zichtbaar voor het publiek. Binnenkort komt er ook nog een 15 meter lang sponsordoek achter het doel te hangen met daarop een mooie spreuk. Dit met dank aan de Kompenijster boeren.

Hierbij een overzicht van de nieuwe bordsponsoren: Reinold Hiemstra tegelwerken, Hidser Talsma timmerwerken, Pieter Bron loonwerk, Jaap Veenstra internetdiensten, Wouter Kats voegwerk, Accountants adviesgroep dv&n, Dennis Wagenaar allround dienstverlening en Jan Willem Kats minikraanverhuur. Met hun jaarlijkse sponsorbijdrage van 70 euro steunen ze onze club. Hiervoor uiteraard onze dank!

Vanuit het bestuur worden initiatieven als die van Frits ten zeerste gewaardeerd en daarom krijgt Frits dan ook de volledige medewerking in het realiseren van zijn plannen. Mede daarom is Frits sinds kort namens de sponsorcommissie bij elke bestuursvergadering aanwezig om het een en ander met het bestuur door te praten. Zo zie je dat er in relatief korte tijd veel valt te realiseren. Klasse!

 

Spelers AZC Drachten actief bezig op ons sportcomplex

Nieuw binnen de jeugdafdeling is een groep spelers van het AZC in Drachten. Op zoek naar spelers voor onze JO15 hebben zich onlangs vanuit het AZC een 18-tal spelers aangemeld voor de JO17. Momenteel traint de groep twee keer per week onder leiding van Kompenijster Sybren Vrijburg. Contributie en trainerskosten worden betaald door het AZC. Als voetbalvereniging willen we onze buitenlandse gasten hiermee een kans geven hun favoriete sport in de Kompenije te beoefenen. Binnenkort proberen we een eerste oefenwedstrijd voor deze groep te organiseren. Wie weet zit er nog wat talent bij……….

Het werken en omgaan met een groep spelers is uiteraard best moeilijk en daarom staat er een maandelijks evaluatie met het AZC gepland. De ondersteuning en begeleiding vanuit het AZC bij dit alles is ons inziens namelijk heel belangrijk. Woensdagavond 20 maart a.s. staat een eerste evaluatiegesprek gepland met de betrokkenen.

Voor de spelers van het AZC zijn we op zoek naar voetbalschoenen. Vraag: wie heeft er nog een paar schoenen liggen die ze kunnen gebruiken? Graag inleveren in het clubhuis.

 

Gescheiden verzameling plastic flesjes

Voorheen kwam al ons afval in de grijze container terecht. Mede op aandringen van onze leden staan er sinds kort een tweetal verzamelbakken van Bar Le Duc in ons clubhuis. De bedoeling is dat alle lege plastic flesjes AA drink en Sportwater in deze verzamelbakken worden gedropt. Als klusgroep gaan we de plastic verpakkingen gescheiden afvoeren. Dit scheelt weer qua kosten voor het ledigen van onze grijze rolcontainer. Wat betreft de kartonnen koffiebekers: deze horen uiteraard niet thuis in deze verzamelbakken. Daarvoor staan er de traditionele vuilnisbakken.

 

Activiteiten v.v. T.F.S.

De activiteitenpagina is weer bijgewerkt. Nieuw is het kaboutervoetbal op zaterdag 30 maart. 

 

Uitslag klaverjassen 8 maart:

1. Johan Mud - 5499 punten

2. Joekie van der Mei - 5398 punten

3. Pieter A. Postma - 5286 punten

4. Wouter Bron - 5067 punten

Twaalf deelnemers

 

Jeugd sponsoractie bij de Poiesz in de Wiken

Als voetbalclub doen we dit jaar weer mee aan de jeugd sponsoractie van de Poiesz. De actie is op 11 februari gestart en loopt tot 7 april a.s. Tijdens de twee maand durende actie krijgt u bij de boodschappen van de Poiesz spaarmunten. Wekelijks zijn er acties waarbij extra spaarmunten te verdienen zijn. In de winkel in de Wiken te Drachten hangen kokers van meerdere sportverenigingen. Een van die kokers is van de v.v. TFS. De bedoeling is om zoveel mogelijk munten te verzamelen en die in onze koker te werpen. Hoe meer munten, des te meer geld we voor onze jeugdafdeling verdienen. Komt u niet in de Poiesz in de Wiken maar bijvoorbeeld wel in die van Sneek, Ureterp of Opende, dan gewoon de munten meenemen en inleveren bij een van onze bestuursleden. Dan zorgen wij dat de munten alsnog in onze koker komen. De tussenstand van de spaaractie is te vinden via deze link.

Let dus de komende weken op de folders van de Poiesz om te weten welke munten er voor onze club te verdienen zijn. Sparen: ja graag. Dit voor onze voetbaljeugd!

 

Nieuws vanuit de sponsorcommissie

In samenwerking met MUTA zijn we druk bezig geweest met het realiseren van een vv TFS webshop. De webshop is gevuld met de Stanno prestige kledinglijn en wordt standaard bedrukt met het TFS logo. Optioneel kan er ook gekozen worden voor initialen, naam en nummer voor op het shirt of broek. Verder kunnen mensen ook hun accessoires, onderkleding en kousen kopen op de webshop.
Via http://vvtfs.muta.nl/ kunnen jullie onze kledinglijn bekijken en bestellen. De levertijd is ongeveer 1 a 1,5 weken op de bestellingen. De bestelling kan worden opgehaald in de kantine op vertoon van de orderbevestiging.
Frits van der Meer

 

Potgrondactie v.v. T.F.S.

Volgende week begint het na een langdurige periode van regen eindelijk voorjaar te worden. Daarom komt de jeugd van de voetbalvereniging T.F.S. bij de deuren langs voor de verkoop van potgrond.
Prijzen potgrond (zak van 20 ltr.)
* 1 zak voor € 2,00
* 4 zakken voor € 7,50
* 6 zakken voor € 10,00

Ben je niet thuis, woon je buiten de Kompenije of heb je nu al potgrond nodig dan kun je deze bij ons telefonisch of per mail bestellen. De potgrond wordt dan nog dezelfde dag thuisbezorgd. Potgrond bestellen kan bij Pieter Postma en Martha Nicolai: per telefoon 06-22805296 of per mail via menmnicolai@gmail.com De opbrengst van deze actie gaat naar de jeugdafdeling. Dit kan zijn voor de financiering van activiteiten, jeugdtrainers en benodigde materialen. Mede daardoor kunnen we de contributie van onze jeugdleden laag houden.

 

Sportspreekuur

Heb je in het weekend een sportblessure opgelopen? Heb je pijnklachten tijdens of na het sporten? Of loop je al langer met een slepende blessure? Ga dan naar het sportspreekuur op de Sportlaan in Drachten. Je dient je vooraf aan te melden via sportspreekuur@fitaal.nl. De fysiotherapeut doet een eerste screening van de blessure en geeft advies. Deze screening is gratis. Een eventuele behandeling kan plaatsvinden bij Fitaal maar mag ook elders. Daar ben je als lid van de voetbalvereniging vrij in. Doe het in het belang van jezelf maar ook in het belang van de club. De spelers die we hebben zijn we namelijk allemaal nodig om met elkaar te kunnen voetballen.

 

Nieuw rookbeleid bij onze jeugdwedstrijden

Verbieden doen we het niet, maar laten we vanaf nu als rokers het goede voorbeeld geven door tijdens onze jeugdwedstrijden niet te roken. Dit op weg naar een rookvrije generatie.