Clubnieuws juli 2020

Gepubliceerd op 20 juli 2020 om 19:07

Hallo allemaal,

De vakantie staat voor de deur. Daarom hierbij op de valreep nog het laatste nieuws vanuit de v.v. T.F.S. Dit na een bewogen periode waarin van alles gebeurde…. Onzeker is nog steeds wat de toekomst ons gaat brengen. Het coronavirus heeft ons namelijk nog steeds in de macht. De vraag is bijvoorbeeld hoe bij de opstart van het nieuwe seizoen om te gaan met de huidige coronaregels? Als gezamenlijke gebruikers van ons sportcomplex zullen we als korfbal- en voetbalvereniging op korte termijn een gezamenlijk standpunt in moeten nemen om alles voor iedereen zo praktisch en veilig mogelijk te maken. Volgens mij wordt dat nog een hele klus….

 

Vissen tijdens de bouwvakantie

Traditiegetrouw wordt er op de eerste zaterdag van de bouwvakantie een viswedstrijd georganiseerd. Voorheen gebeurde dit door de voetbalvereniging maar de laatste jaren is onze lokale visclub de organisator. Zaterdag 18 juli vertrekken we om 6.00 uur vanuit café Aans om in de Hooivaart bij Tijnje te gaan vissen. Dit tot 14.30 uur met om 10.00 een pauze met versnapering. We hopen op minimaal 10 deelnemers. Iedereen die wil kan meedoen, m.a.w. je bent zaterdag van harte welkom. Uiteraard moet je wel een geldig vispas hebben. De revanche wedstrijd is drie weken later. Dit op zaterdag 8 augustus a.s. Voor de winnaars zijn er vleesprijzen.

 

Nieuwe trainer eerste selectie heren

Eind mei gaf trainer Hans Gellert aan het om persoonlijke redenen niet meer te zien zitten als trainer van de eerste selectie. Dit betekende dat we als bestuur in coronatijd nog op zoek moesten naar een nieuwe trainer. Begin juni hebben we met drie kandidaat trainers gesproken en uiteindelijk gekozen voor diegene die volgens ons als beste bij onze jeugdige groep past. De nieuwe trainer komt uit Bontebok en heet Henk Woudstra. Henk is stoffeerder/verkoper van beroep en heeft tot zijn 38ste gevoetbald bij Read Swart. Tot nu toe heeft Henk alleen jeugd getraind. Dit vanaf de JO7 t/m de JO19. Op donderdag 9 juli jl. heeft Henk zich aan de groep voorgesteld en de plannen voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Samen met Nick, dit als speler/leider, heeft Henk voor de eerste weken een trainingsschema en oefenprogramma opgesteld. De eerste training is op maandag 3 augustus a.s. om 19.30 uur. Vanaf deze kant wens ik Henk veel succes bij onze club!

 

Nieuwe wedstrijdsecretaris jeugd en senioren

Frank Rezelman is onlangs gestopt als wedstrijdsecretaris. Frank heeft deze functie al jarenlang vervuld en houd zich nu bezig met zijn nieuwe hobby: karper vissen. Wat betreft de jeugd is Geert Drost met ingang van het nieuwe seizoen onze wedstrijdsecretaris. Bij de senioren is dat Thijs Boiten. Beide heren worden momenteel door Frank ingewerkt. Frank bedankt voor het vele jaren vervullen van deze belangrijke functie.

 

Leiders senioren

Voor de eerste selectie heren zijn we op zoek naar een nieuwe leider. Dit als opvolger van Bert Nijmeijer die deze functie de afgelopen seizoenen met veel plezier heeft vervuld. Zolang er geen leider is worden de taken van de leider onder de spelers verdeeld. Dit is op de bijeenkomst van 9 juli jl. met de 16 aanwezige spelers afgesproken. Bert bedankt: uiteraard staan we later als vereniging nog een keer stil bij het ruim van tevoren aangekondigde afscheidt.

Wat betreft het 3de, het oude 2de, wordt Tommi Leander de nieuwe leider. Hij heeft zich onlangs spontaan bij het bestuur aangemeld. Leider van het jong senioren team in oprichting, het nieuwe 2de, is Frits v.d. Meer. Frits probeert de nieuwe aanwas op de vrijdagavond te laten voetballen. Voetballen op zaterdag is helaas niet mogelijk gebleken. Dit mede vanwege de late en niet verwachtte opzegging van een drietal spelbepalende spelers bij het eerste. Leidster bij de dames is en blijft Lucy van Meerveld. Vanaf deze kant iedereen veel succes gewenst in het nieuwe seizoen.

 

Start trainingen

De trainingen beginnen in principe weer op maandag 10 augustus a.s. Zoals al eerder aangegeven moeten we met de korfbal gaan kijken hoe we dit alles gaan inplannen qua kleedkamers. Nader bericht hierover volgt zodra dit bekend is. Wat betreft de velden: deze gaan op zaterdag 22 augustus weer open. Tot zolang mag er dus niet op ons hoofdveld gespeeld worden. Trainen mag alleen op het trainingsveld en veld 2.

 

Aanleg kunstgrasveld en nieuwbouwplannen 

In de afgelopen weken is men druk bezig geweest met de aanleg van het kunstgrasveld op het huidige korfbalveld. Ook de lichtmast van het voetbalveld is verplaatst. Het meest belangrijke, de met zand ingestrooide kunstmat, moet nog aangelegd worden. De bedoeling is dat de korfbalvereniging er met ingang van het nieuwe seizoen op kan trainen en zijn wedstrijden kan spelen. Zodra de korfbal in de zaal gaat kunnen wij er als voetbal op trainen en kan de jongste jeugd er zijn wedstrijden op voetballen. Nader overleg over het hoe en wat moet nog plaatsvinden met de korfbalafdeling.

Op dinsdagavond 25 augustus a.s. worden de nieuwbouwplannen door de architect en projectleider aan ons dorp en onze leden gepresenteerd. Dit alles in de gymzaal in drie groepen van maximaal 30 personen. Nader informatie over de aanmelding hiervoor volgt begin augustus via de projectgroep.

 

Jaarlijkse klusdag

Voor aanvang van de eerste wedstrijd is het de gewoonte dat we met zijn allen gaan klussen op ons sportcomplex. Dit om alles weer een mooi aanzien te geven. Omdat de bekercompetitie al op zaterdag 29 augustus a.s. begint gaan we de op deze dag geplande klus dag noodgedwongen een week vervroegen. Op zaterdagmorgen 22 augustus a.s. zijn spelers en ouders van jeugdspelers vanaf 9.00 uur van harte welkom om met ons op het sportpark te gaan klussen. Nadere informatie over de te verrichten werkzaamheden en aanmelding hiervoor volgt in augustus.

 

Status Sportief Partnership Sc Heerenveen

In het afgelopen seizoen zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de sc Heerenveen. Onlangs heeft het bestuur besloten het samenwerkingsverband met een jaar te verlengen zodat de jeugdtrainers gebruik kunnen gaan maken van de door sc Heerenveen beschikbaar gestelde trainingsmodules e.d. Uiteraard kunnen wij ook als club weer profiteren van de acties van sc Heerenveen, de club die a.s. maandag 100 jaar bestaat. Hoe dit alles in coronatijd in zijn werk gaat is nog onzeker. Zeker is wel dat de voetbalclinic van sc Heerenveen op zaterdag 19 september a.s. bij ons komt en dat onze penningmeester de komende week 626 euro op de rekening krijgt bijgeschreven. Dit betreft de opbrengst van de sponsorloop en seizoenkaartactie.

P.S.: sc Heerenveen is ook de club waar een van onze jeugdspelers uit de JO14 speelt en die onlangs het contract bij de sc Heerenveen met een jaar heeft verlengd. Wij wensen hem veel voetbalplezier bij beide clubs toe.

 

Algemene ledenvergadering

Onze uitgestelde ledenvergadering staat ingepland op maandag 7 september a.s. Dit wellicht in de gymzaal. Tijdens de vergadering gaan we Jasmijn Reitsma benoemen als bestuurslid dames senioren en Geert Drost als bestuurslid jeugdzaken. Als bestuur zijn we nog op zoek naar een secretaris en bestuurslid heren senioren

 

Kantinezaken

De kantine had de tweede helft van het afgelopen seizoen een negatief saldo van 3.000 euro, m.a.w. qua kantine inkomsten hebben we het komende seizoen als vereniging een dikke tegenvaller te incasseren. Hoe verder in het komende seizoen? Wel/geen activiteiten? Wie zal het zeggen… Wat zeker is dat alle seniorenspelers en ouders weer per tourbuurt door mij als kantine medewerker worden ingedeeld. Verder aan iedereen het verzoek zoveel mogelijk te pinnen in ons clubhuis. Contant betalen kan, maar juist in deze tijd even liever niet.

 

Burendag

Op zaterdag 29 september a.s. organiseert Plaatselijk Belang in samenwerking met de korfbal- en voetbalvereniging de jaarlijkse burendag op ons sportcomplex. Dit met meerdere activiteiten. Nader bericht hierover volgt in september.

 

Lid worden….

Lid worden van onze voetbalvereniging kan vanaf 4 jaar. De 4, 5 en 6-jarigen betalen geen contributie. Meisjes zijn ook van harte welkom. Nieuwe leden kunnen zich bij Bert Nijmeijer aanmelden op de Pream 4, tel. 06-12112554.

 

Website

Onze meest recente informatie is te vinden op onze website. Dit met dank aan Tim Nijmeijer en Frits en Linda van der Meer. Op de website o.a. het verzoek van Jasmijn Reitsma om het huidige team te komen versterken. Een categorie die zorgt voor het nodige plezier en vertier binnen de club en die we zeker niet willen missen. Een team met speelster Kristine Elzinga als bestuurslid activiteiten. Dit zowel voor de jeugd als senioren.

 

Protocollen

Via https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen kunnen de coronaprotocollen worden geraadpleegd. 

 

Tot slot…..

Tot slot wens ik iedereen een prettige vakantie toe. Een vakantie die wellicht anders zal zijn dan anders……

 

Met vriendelijke sportgroet,

 

Pieter Postma (voorzitter v.v. T.F.S.)

16 juli 2020

 

Reactie plaatsen

Reacties

Roelof Smeding
4 jaar geleden

Heel fijn om het nieuws van de club zo mee te mogen leze n ! Heel veel succes dit nieuwe seizoen !