Clubnieuws maart 2021

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 16:30

potgrondactie

Op zaterdag 20 maart a.s. organiseert de v.v. T.F.S. zijn jaarlijkse potgrondactie. Dit jaar is het ook mogelijk viooltjes te kopen. De opbrengst van deze actie gaat naar de jeugd van de v.v. T.F.S. Meer informatie is te vinden op https://www.vv-tfs.nl/nieuws/629148_potgrond-en-viooltjes-actie 

 

terugblik jeugdbingo

Bij de digitale jeugdbingo op vrijdag 12 maart jl. hadden we 51 deelnemers. De prijswinnaars kregen tijdens de bingo deprijzen thuisbezorgd door deorganisatie. Al met al een geslaagde activiteit met vele positieve reacties vanuit het thuisfront. De prijzen bij de jeugdbingo werden beschikbaar gesteld door o.a. het Sportbedrijf.

 

terugblik bingo senioren

Om half negen ‘s avonds hadden we 102 deelnemers online. Qua organisatie was dit een hele uitdaging…. Opmerkelijk de vele appjes richting onze presentator. Dit met verzoekjes maar ook met berichtjes dat we bij een bingo onbereikbaar waren. De vaste telefoonlijn raakte dus overbelast. Zelfs de mobiele telefoon had er moeite mee: meer dan 100 berichtjes van onbeantwoorde telefoontjes…

Door dit alles liep alles minder vlot dan gepland. Toen omstreeks kwart voor twaalf de computer ongevraagd met een update begon was het even paniek in de tent. Gelukkig stond hetzelfde programma op de laptop en kon de bingo zonder beeld alsnog worden afgemaakt. De geplande 3 e helft ging helaas niet door.

 

sponsoren en opbrengst bingo

De eerste Kompenijster bingo werd gesponsord door o.a. het Sportbedrijf, slagerij Biesma, fotografie Martin Reidsma, Tineke, tankstation Wagenaar, Bellezza haarmode (Renske), schoonheidsspecialiste Jeannette, DOC kaas en vleesbedrijf de Vries. Hiervoor onze dank!

De opbrengst van deze activiteit in coronatijd bedroeg €780,00. De penningmeesters van de voetbal en korfbalvereniging hebben intussen beide €390,00 ontvangen . Dit met dank aan de jeugd die dit alles organiseerde.

Tot slot: het was een avond waarin korfbal en voetbal met een gezamenlijk activiteit geprobeerd hebben leden en niet leden in coronatijd te vermaken. Gezien de deelname en de vele positieve reacties is dit mijn inziens gelukt. Uiteraard waren er de nodige verbeterpuntjes: de volgende keer bijvoorbeeld misschien iets rapper met die ballen….

 

mfc - Multifunctioneel centrum

De gemeenteraad van Smallingerland heeft op dinsdag 9 maart 2021 ingestemd met de bouw van MFC Drachtstercompagnie. Het volledige persbericht is te lezen op https://drachtstercompagnie.frl/persbericht-mfc/ 

Op 't Trefpunt zijn de eerste voorbereidingen al zichtbaar. De ballenrekken en kasten in het materiaalhok worden gedemonteerd en de container voor materiaalopslag is geplaatst.

De planning is als volgt:

  • Week 12: sloop materiaalhok v.v.
  • Week 13/14: uitgraven bouwput
  • Week 15: heiwerkzaamheden (waarschijnlijk gaat eind week 14 de 1 ste heipaal al in de grond)

Algemene waarschuwing: let tijdens de bouw op het vele bouwverkeer rond en op het sportcomplex. De bedoeling is dat het gebouw eind dit jaar klaar is. Als voet en korfbalvereniging zullen we als 1 ste het nieuwe gebouw in gebruik nemen. Daarna start de sloop van het huidige gebouw en de aanleg van het schoolplein en het parkeerterrein. De planning is dat de school na de meivakantie van 2022 naar de nieuwe school verhuisd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.