NiEUWS

TFS 1 weet eerste competitieduel te winnen! (19-09-20)

De Kompenijsters hebben door met 4-3 te winnen van Jistrum een mooie start gemaakt aan de competitie 2020/21. Hoewel TFS al na 30 seconden op achterstand stond (0-1) zorgden Remco van der Mei en Nick de Roos ervoor om met een 3-1 voorsprong te rusten. Na de thee bracht Thijs Boiten de stand op 4-1. Jistrum deed tweemaal wat terug wat resulteerde in een spannende slotfase, maar de eindstand bleef steken op 4-3.

Lees meer »

Klinkende overwinning voor TFS 2!

Gisteravond heeft het tweede elftal een klinkende 1-5 overwinning geboekt in en tegen Eastermar 3! Nadat Gijs Vlastuin de ban brak in de 25e minuut door de bal in de korte hoek binnen te schieten (0-1) was het Eastermar dat met een lange bal de stand al snel op 1-1 wist te brengen. Vlak voor rust wisten de Kompenijsters toch nog te scoren door Stefan van Meerveld die de bal geplaatst tegen de touwen aan schoot (1-2). Na de thee wist TFS meermaals goed over de linkerkant op te komen wat resulteerde in een perfecte voorzet van Siemen Couperus op Frits v/d Meer die de bal hard uit de lucht binnen schiet (1-3). Even later wist diezelfde Frits van der Meer vanaf goed aangeven van Aaron v/d Heide de bal in de hoek te koppen (1-4). Het slotwoord kwam op naam van Gijs Vlastuin die na binnen wist te komen en de bal met een droge knal in de linker beneden hoek knalde wat de eindstand bracht op (1-5) . Een knappe overwinning van een ploeg waarin enkele spelers al een ruime tijd de kicksen niet meer aan hadden getrokken!

Lees meer »

TFS 1 kijkt tevreden terug naar derby (12-09-2020)

TFS 1 – vv Rottevalle 1Drachtstercompagnie, 12 september 2020Na het teleurstellende verlies tegen Ternaard mocht het vlaggenschip het deze week opnemen tegen buurtgenoot, derde klasser en bekerkoploper vv Rottevalle 1. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor oud speler en donateur Wietse Herder.Dan nu de wedstrijd waarbij een nieuwe naam in  de selectie van Henk Woudstra zat, namelijk Andy Hagemann uit de Westereen. De trainer van TFS wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en heeft zijn opstelling daarop aangepast. Tijdens de wedstrijd was het dan ook voornamelijk Rottevalle dat het initiatief nam om de score te openen. Mede door het goede verdedigingswerk werden deze kansen gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Het was dan ook TFS dat de eerste grote kans kreeg. Na een goede onderschepping en pass van Tim Nijmeijer was het Jorrit Loopstra dat de aanval opzette en de bal keurig voorzette op het hoofd van Nick de Roos. Helaas miste deze kopbal precisie waardoor hij net over de goal werd gekopt. Daarna was er nog een grote kans voor Eric Leander die met een hele mooi actie de man uitspeelde en net over schoot. Na een aantal goede reddingen van keeper Rick Ypma was het uiteindelijk Rottevalle dat de score opende in de slotfase van de eerste helft (10 minuten extra tijd mede door vuurwerk). Na een voorzet werd deze bal binnengeschoten waarbij het discutabel was of er een overtreding aan vooraf werd gemaakt. De ruststand was 0-1 in het voordeel van Rottevalle. Rottevalle kon alleen in de pauze deze voorsprong behouden want in het begin van de tweede helft kwam TFS op gelijke hoogte. Door een goede interceptie en steekbal van Rudmer Mulder was het de watervlugge Tim Nijmeijer die de bal voorgaf op Jorrit Loopstra. Het schot werd op de lijn als een keeper tegengehouden door de verdediger van Rottevalle waar de scheidsrechter alleen maar een penalty voor kon geven. De nieuwe strafschoppennemer Remco van der Mei schoot deze keurig in de hoek (1-1). Niet lang kon TFS genieten van deze gelijkmaker. Al snel werd het dan ook 1-2 voor Rottevalle. TFS ondernam nog wel pogingen om gelijk te komen maar kwam niet tot succes. Het werd dan ook duidelijk dat er niet meer inzat en dat de ploeg helemaal leeg was. Aan het einde van de wedstrijd waren er dan ook vele kansen en goals voor de uitploeg. De eindstand van deze wedstrijd is geëindigd in 1-6 wat tot een vertekend beeld zorgde. Uiteindelijk mag de ploeg van Henk Woudstra tevreden terugkijken naar het laatste bekerduel, ondanks de nederlaag.Volgende week start de competitie waarbij TFS 1 aftrapt tegen Jistrum 1. Dit belangrijke duel wordt vanwege een vol programma op 't Trefpunt om 16:30 uur gespeeld. Supporters zijn uiteraard welkom.#TrochFreonskipSterk

Lees meer »

Gevraagd: picknicktafel

Met nog een paar dagen tot de start van het seizoen zijn we deze dagen druk bezig met de laatste voorbereidingen op en rondom het sportcomplex. Een van deze voorbereidingen is het creëren van meer zitplaatsen op ons terras. 

Lees meer »

Uitnodiging: grote schoonmaakactie

Op zaterdagmorgen 22 augustus a.s. vragen wij onze leden en ouders van jeugdleden ons om 9.00 uur te komen helpen met de jaarlijkse schoonmaak van ons sportcomplex. Het gaat met name om de schoonmaak van de doelen, de tegels en reclameborden rondom ons hoofdveld. Graag zelf wat gereedschap meenemen voor de schoonmaak van de tegels (o.a. afsteken randen).

Lees meer »

Voorbereiding seizoen 2020-2021 TFS 1

Onder leiding van trainer Henk Woudstra begint het eerste elftal vanaf maandag 3 augustus aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Een overzicht van de reeds ingeplande oefen- en bekerwedstrijden is te lezen in onderstaand schema. 

Lees meer »

#EenmetHeerenveen Tour in Drachten: kom jij ook langs?

Als lid van vv TFS ben je natuurlijk fan van onze eigen mooie vereniging. Grote kans dat je daarnaast ook supporter bent van sc Heerenveen. Van deze profclub is vv TFS sportief partner. Op donderdag 25 juni komt sc Heerenveen met de #EenmetHeerenveen Tour bij jou in de buurt, in Drachten. Wanneer je vorig seizoen een seizoenkaart had, ben je hier van harte welkom.

Lees meer »

Nieuw klimtoestel!

Vanuit het buurtbudget voor Drachtstercompagnie beschikt het dorp en de sportverenigingen sinds gisteren over een splinter nieuwe toestel! Dit allemaal ter vervanging van de houten speeltoestellen. Vanuit de werkgroep is er gekozen voor een robuust klimtoestel met een glijbaan en dat in de clubkleuren van de voet- en korfbalvereniging!

Lees meer »

Kom jij ons damesteam versterken?

Sinds het seizoen 2017/18 beschikt TFS alweer over een enthousiaste dameselftal. De "froulju" zijn de afgelopen drie jaar enorm belangrijk geweest voor de club en dorp door onder andere de vele activiteiten die worden georganiseerd, maar ook voor de sfeer die onder andere zij creeëren binnen de vereniging. Het zou dan ook enorm teleurstellend zijn voor de vereniging en de groep froulju dat er volgend seizoen op zaterdags geen dames elftal meer bewonderen is op sportpark 't Trefpunt. Daarom de oproep vanuit de club en de 15 tellende dames: "Heb jij altijd al een balletje willen trappen maar nooit de stap gezet? Of zoek je als voetbalster nog een gezellig team? Kom dan bij ons!" 

Lees meer »

Van Wieren Adviseurs nieuwe sponsor bij vv TFS!

Namens de sponsorcommissie verwelkomen wij Van Wieren Adviseurs als nieuwe sponsor bij vv TFS!"Van Wieren Adviseurs BV is een assurantiekantoor met een RegioBank.In 1993 zijn we in Augustinusga gestart als éénmanszaak. In 1999 is het kantoor verplaatst naar Drogeham. Inmiddels is het kantoor “uitgegroeid” tot een full service financieel advieskantoor. Samen met mijn compagnon Jelly Veenstra geef ik leiding aan dit kantoor. Onze medewerkers zijn allen gediplomeerd en beschikken over de vereiste papieren om te mogen adviseren. Samen streven wij ernaar om persoonlijk betrokken te zijn en een stabiel, onafhankelijk bedrijf neer te zetten!

Lees meer »