Home » Nieuws

NiEUWS

KNVB maakt competitie indelingen bekend.

De KNVB heeft maandag 15 juli de competitie indelingen bekend gemaakt. TFS blijft wederom uitkomen in klasse 5C, doordat er maar liefst een zevental nieuwe clubs aanwezig zijn, kent de indeling enkele nieuwkomers voor TFS. Zo maakt Noordbergum weer zijn rentree in het standaardvoetbal en maken vv Nieuw Roden & vv Westerkwartier hun debuut in het zaterdag's voetbal. Daarnaast komen ASC'75, De Lauwers en VCR over uit de 4e klasse. De volledige indeling voor het nieuwe seizoen 2019-2020 bestaat uit: 

Lees meer »

Clubnieuws juni 2019

Op vrijdag 17 mei jl. organiseerde de 45+ het vijfde veteranentoernooi van de v.v. T.F.S. Dit keer met maar liefst 12 deelnemende teams uit de regio. Om dit alles mogelijk te maken werd er door Wiepie Nijboer op het korfbalveld een derde speelveld uitgezet en werden er een tweetal doelen bij de Sv Rottevalle geleend. Poulewinnaars werden Oerterp, de Sweach en ONB. De finale, bestaande uit een serie te nemen strafschoppen, werd uiteindelijk gewonnen door ONB. Halverwege de feestelijke afsluiting van deze avond mochten ze de mooie houten wisselbeker uit de handen van Wiebe Wybrandi in ontvangst nemen. Na de traditionele verloting, gepresenteerd door Saskia en Jasmijn, was het nog lang gezellig in ons clubhuis.

Lees meer »

Presentatie vlaggenschip voor aankomend seizoen

Trainer van het vlaggenschip, Hans Gellert, hield gisteren een presentatie over het afgelopen seizoen en werd er vooruitgekeken naar wat de club en de jongens staat te verwachten aankomend seizoen. De presentatie begon met een analyse van statistieken, mooie momenten en op welke gebieden het eerste elftal progressie heeft gemaakt. Voor het eerst in elf jaar werd er een plek hoger behaald dan de plek 9 door het eerste elftal van TFS.Na een klein halfuur waren we aangekomen bij de verwachtingen voor aankomend seizoen. Als doelstelling staat het behalen van de middenmoot. Een realistische doelstelling gezien de prestatie, de potentie en de nieuw gekomen spelers met ervaring. De doelstelling werd aangevuld met een duidelijke filosofie en strategie om ook het aankomende seizoen qua ontwikkeling en prestatie succesvol te laten verlopen. Ook werd er duidelijk dat de A-selectie van 22 spelers naar maar liefst 28 spelers gaat. Dat dit geen overbodige luxe is werd afgelopen seizoen maar weer eens duidelijk, waarbij meerdere spelers verplicht de ziekenboeg in moesten.De heren beginnen vanaf maandag 12 augustus met hun eerste training en gaan in de voorbereiding drie keer in week trainen. Op 17 augustus staat er een ouderwets bosloop op het programma, waarbij de spelers op de sodemieter krijgen. Ook worden er nog oefenwedstrijden geregeld, zodat het vlaggenschip klaar kan worden gestoomd voor de bekerwedstrijden en de competitie.Op naar een plezierige en wederom een onvergetelijk seizoen!

Lees meer »

vv TFS verwelkomt Kompenijster boeren als nieuwe sponsor

Wij zijn super verheugd dat 11 lokale boerenondernemers uit Drachtster Compagnie de vv TFS een warm hart toedragen. Vorig jaar kwam melkveehouder Gosse de Boer bij ons met het idee dat hij als boer ook graag vv TFS wou sponsoren doormiddel van een reclamebord. Als sponsorcommissie zijn wij hier mee bezig gegaan en hebben wij een opzetje laten maken. De drukker kwam met het advies om een spandoek te maken in plaats van reclamebord. Toen wij de lokale boeren uit Kompenije benaderden met dit idee en of het hun ook leuk leek om met hun firmanaam de voetbalvereniging een warm hart toe te dragen waren de reacties vaak meteen enthousiast: "fansels, wat in super leuk idee!", "Wot in moai idee, don mast dy boer en dy boer, ooh en dy ek efkes freegje".

Lees meer »

Uitnodiging slotactiviteit - 15 juni 2019

Op zaterdag 15 juni a.s. sluiten we het seizoen af met levend tafelvoetbal en penaltyschieten. Dit voor zowel de jeugd als de senioren. Iedereen is deze middag van harte welkom, met andere woorden: neem gewoon je huisgenoten, partner en vrienden mee. In verband met de organisatie van deze slotactiviteit dient men zich voor woensdag 12 juni a.s. op te geven: voor wat betreft het levend tafelvoetbal kan dit per team of individueel. Het bestuur en het JC bestuur vormen team 1 en nemen het graag tegen de rest op……. De finalewedstrijd van het levend tafelvoetbal is om 20.45 uur.

Lees meer »

vv TFS versterkt zich met Gerrit van Dijk​.

vv TFS heeft zich voor volgend seizoen verzekerd met de diensten van Gerrit Oege. De momentele 27e jarige inwoner van Drachten die opgegroeid is in Kompenije gaat na een paar seizoenen afwezigheid weer voetballen voor TFS. Van Dijk is geen onbekende in Drachtster Kompenije al vanaf jongs af aan voetbalde Gerrit al voor TFS, maar was sinds een paar jaar geleden gedwongen om te stoppen vanwege zijn werk. Na 4 seizoenen is Gerrit Oege weer terug op het oude nest: "Omdat ik eigenlijk al heel lang weer wil voetballen en het nu eindelijk weer kan met het werk. Ook is het mooi om te zien dat de resultaten de goeie kant op gaan, maar ook dat Robin van Es en ik dat eigenlijk hebben afgesproken dat wanneer Robin weer terug zou gaan naar TFS ik ook weer zou gaan beginnen voetballen". zegt Gerrit van Dijk die door de week werkt bij GameMania in Groningen.Voor hij het besluit nam om weer voor TFS te gaan voetballen keek Gerrit wanneer hij kon ook wedstrijden van het vlaggenschip uit Drachtster Kompenije. Hij is dan ook zeer positief: "Ik denk dat het de doelstelling moet zijn om het elk jaar weer beter te gaan doen en de stijgende lijn van dit jaar een mooi vervolg te gaan geven. Er staat nu een mooie spelersgroep met genoeg potentie, dus dat moet zeker mogelijk zijn". Gerrit Oege speelde in de jeugd samen met Nick de Roos, Janco Booi en Rienk Jan Bron en is een typische werker die kan gaan "sleuren" in de spits.

Lees meer »

Clubnieuws april 2019

Door op zaterdag 13 april jl. met 3-2 van de Harkemase Boys te winnen werden onze dames kampioen in de vijfde klasse. Met het behalen van dit kampioenschap is de eerste doelstelling van dit seizoen gehaald. Door tot nu toe alle wedstrijden te winnen werden onze dames de meer dan terechte kampioen. Op zaterdagmiddag 4 mei a.s. wordt het kampioenschap op ons Trefpunt uitbundig gevierd waarbij iedereen van harte welkom is. Vanaf half vier is er een optreden van zangeres Jayden.

Lees meer »

Samenwerking Staantribune vv TFS

Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur. We hebben al jaren een sta-wal achter de dug-outs , die doorgaans vaak wordt gebruikt tijdens warm of slecht weer. De struiken, de bosjes en de bomen zorgen voor een heerlijk plaatsje uit de zon en bij slecht weer uit de regen. Vaak staan hier ook de supporters die het beter weten "Wissel hem maar", "Buitenspel!", "Nee, Hij niet!", maar wat wij ongetwijfeld wel weten is dat wij als sponsorcommissie verheugd zijn met deze samenwerking!Over Staantribune

Lees meer »

Poiesz Jeugd Sponsor Actie 2019

Als voetbalclub doen we dit jaar mee aan de spaaractie van de Poiesz. De actie start op 11 februari a.s. Tijdens de bijna twee maand durende actie krijgt u bij de boodschappen in de Poiesz munten. Wekelijks zijn er acties waarbij extra munten voor onze club te verdienen zijn. In de winkel in de Wyken te Drachten hangen kokers van meerdere sportverenigingen. Een van die kokers is van de v.v. TFS. De bedoeling is om zoveel mogelijk munten te verzamelen en die in onze koker te werpen. Hoe meer munten, des te meer geld we voor onze jeugdafdeling verdienen.

Lees meer »