Clubnieuws oktober 2022

Gepubliceerd op 21 oktober 2022 om 12:58

Tijden veranderen soms sneller dan gedacht. Als voetbalvereniging zijn we bijna wekelijks positief in het nieuws. De Leeuwarder Courant  maakte onlangs melding van een mirakel en het Friesch Dagblad schreef afgelopen maandag over het wonder in Drachtstercompagnie: Troch Freonskip Sterk. Het geeft aan dat we met zijn allen goed bezig zijn en we met zijn allen hiervan de vruchten moeten gaan plukken. Laten we onze naam hoog houden, niet alleen qua voetbal, maar ook middels het benodigde vrijwilligerswerk om onze vereniging naar een hoger niveau te tillen. Samen de schouders er onder: dat is wat ik bedoel. Dit als ouders en als spelers!

In deze presentatie staat een oproep voor (jeugd)scheidsrechters. Het groepje scheidsrechters wordt namelijk steeds kleiner. Als 67-jarige een wedstrijd fluiten kan maar is niet wat je graag wilt. Om te kunnen blijven voetballen zal er dus iets moeten gebeuren. Ook voor het draaien van de bardiensten zullen er vrijwilligers bij moeten komen.

Daarom nogmaals: samen de schouders er onder! Die 20 punten van het 1ste zullen er naar mijn gevoel zeker komen en dat zal ook gevierd worden: maar nu de ook de rest met zijn allen op orde brengen....

Dat we goed bezig zijn zie je ook bij de jeugd. Prachtig om te zien hoe bijvoorbeeld de kabouters en de JO7 wekelijks bezig zijn. Klasse van onze jeugdtrainers Meindert, Wander en Jeff. Ze weten met veel plezier de jongste jeugd bezig te houden en hun de 1ste beginselen van het voetbal bij te brengen. Wie weet staan ze over een x aantal jaren ook in de krant....

Met vriendelijke sportgroet,
Pieter Postma (voorzitter)

 

oproep: scheidsrechters gezocht

V.V. T.F.S. is op zoek naar scheidsrechters. Als voetbalvereniging zijn we op zoek naar ouders en senioren spelers die zo nu en dan een wedstrijd van onze jeugd willen fluiten. Vanuit de jeugdcommissie is Mindert de Vries de contactpersoon. Hij informeert je graag over de functie van jeugdscheidsrechter en is bereid de nodige instructies te geven. Een eventuele scheidrechtersopleiding op kosten van de vereniging behoort tot de mogelijkheden. Aanmelden kan bij Mindert. 

Ook bij het 2de senioren elftal zijn we op zoek naar een 2de scheidsrechter. Wie komt ons helpen?

 

Bekerresultaten jeugd en senioren

Het meest succesvolle team in de bekercompetitie was de JO13. Van de vijf wedstrijden wist men er drie te winnen. De JO17 wist alleen van RWF te winnen. De wedstrijden van de JO12 gingen allemaal verloren. Beide teams waren iets te zwaar ingedeeld. Bij de senioren verloor het 1ste elftal alle drie de bekerwedstrijden. Het 2de elftal wist met 2-0 van Suawoude 3 te winnen maar verloor met dubbele cijfers van Peize 3. Beide teams zijn uitgeschakeld voor de beker.

 

Klaverjassen

De 1ste klaverjasavond van dit winterseizoen is op vrijdag 4 november a.s. Dit met vleesprijzen van slagerij Vos uit Drachten. Iedereen is van harte welkom.
We beginnen om 20.00 uur. Inleg € 5.00.

 

T.F.S. Darts

In de coronaperiode was er even geen darten maar nu doen we als T.F.S. Darts weer mee aan de competitie. T.F.S. darts heeft als thuisbasis het MFC. Dit alles op initiatief van Stefan en Elianne van Meerveld. In de maanden september t/m april worden de wedstrijden gespeeld. De wedstrijden zijn op dinsdagavond en beginnen om 20.00 uur. De competitie is inmiddels gestart. Voor een wedstrijd moet je vijf spelers op papier hebben. Op dit moment heeft men vier vaste spelers. Daarom de vraag: wie wil het team komen versterken? Kennis van het spel is gewenst maar de gezelligheid staat voorop. Voor meer info kun je contact opnemen met Stefan: stefanvanmeerveld@gmail.com

om te noteren / tot slot

  • Zaterdag 26 november a.s. Zangeres Jayden na de wedstrijd T.F.S. – A.S.C. in ons MFC. Organisatie stichtingsbestuur.
  • De rollade-actie vindt weer plaats in december. Meer info volgt. 
  • De aardappelactie zal weer van start gaan.
  • We hebben ons aangemeld voor de Poiesz Jeugd Sponsor Actie