TFS VERLIEST DE DERBY TEGEN BOORNBERGUM

Gepubliceerd op 1 november 2022 om 10:44

Op zaterdag 29 oktober stond de derby tegen Boornbergum op het programma. Al vroeg waren de meeste mannen van de selectie aanwezig om gezellig met zijn allen bij het tweede elftal te gaan kijken. Het tweede elftal wist dan ook knap te winnen met 3-0 van het derde elftal van V.V. Westerkwartier. Doelpuntenmakers waren Gerrit van Dijk, Remco van der Mei en Nino Faber. Het tweede elftal staat na deze gewonnen wedstrijd op een keurige zesde plek. Volgende week spelen zij hun derby in en tegen Houtigehage.

De selectie van TFS ging deze week de wedstrijd vol goede moed in, ondanks dat de vorige wedstrijd tegen VVT met 4-0 verloren werd. Boornbergum wist hun vorige wedstrijd gemakkelijk met 7-2 te winnen van Donkerbroek en zijn tot nu toe ongeslagen, oftewel een pittige wedstrijd  voor de boeg voor het eerste elftal.
Bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter is gelijk al te zien dat Boornbergum de punten vandaag niet cadeau gaat krijgen. TFS begint sterk aan het duel en krijgt in de negende minuut al een grote kans door een goede actie van Nick De Roos. Hij geeft de bal voor op Michiel Veenstra die de bal helaas niet goed inschat waardoor de eerste kans voorbij gaat. Het vlaggenschip blijft doorzetten en in de elfde minuut is het weer Nick die met een goede steekpass Klaas Nijboer één op één zet. Helaas stuit deze kans op de keeper en als je zelf de kansen niet afmaakt krijg je ze altijd tegen. Het is dus Boornbergum die in de vijftiende minuut tegen de verhouding in op voorsprong komt door geklungel achterin bij TFS. Al snel volgt de 0-2 voor Boornbergum door wederom een niet al te sterk optreden door de defensie van het vlaggenschip. De bal wordt diep gestoken en twee spelers van Boornbergum kunnen rustig afleggen waardoor de keeper kansloos is.
Na de 0-2 probeert TFS zich te herpakken maar weet dan al dat het een lastige middag gaat worden als zij zelf niet beginnen met de kansen af te maken. Rond de 30ste minuut wordt de bal veroverd op het middenveld door Boornbergum. Een speler van Boornbergum ziet keeper Jeff Aalders net iets te ver voor zijn lijn staan en probeert het een keer van 35 meter afstand. Met een weergaloos schot schiet hij Boornbergum naar een 0-3. Met deze stand gaan beide ploegen de kleedkamers in.

In de rust maakt trainer Robin Van Es een aanvallende wissel en blijft Michiel Veenstra achter in de kleedkamer voor Jesse Kats. TFS begint net als de eerste helft ook goed aan de tweede helft. Door een lang lopende aanval in de 52ste minuut is het aanvaller Klaas Nijboer die het eerste doelpunt van deze middag voor TFS binnen schiet (1-3) en het vertrouwen terug brengt in het team. Helaas weet een paar minuten later Boornbergum slim een penalty te versieren en de 1-4 binnen schiet.

Ook al speelt TFS een sterke tweede helft, het afmaken van de kansen wil toch nog niet echt lukken voor de thuisploeg. Het is dan uiteindelijk toch de ervaring en de klasse van Boornbergum die de thuisploeg klopt. In de 84e minuut van de wedstrijd versierd Boornbergum weer slim een vrije trap en deze wordt ook netjes binnen geschoten voor de 1-5.

TFS weet de ongeslagen status van Boornbergum niet te verbreken. Ook al wist iedereen van te voren dat het een lastige wedstrijd worden zou, de teleurstelling was na de wedstrijd toch aanwezig. Komend weekend reist het eerst elftal vol goede moed naar Drachten voor de regioderby tegen ONB 1. Beide clubs liggen hemelsbreed maar 2km van elkaar vandaan!