TFS weet in de slotminuten geen punt te pakken bij koploper Eastermar!

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 12:09

Afgelopen zaterdag, op een winderige middag komen de mannen van TFS en Eastermar het veld op. Eastermar dacht vooraf wel even met meer als vijf goals verschil te gaan winnen aldus Sietse Nijboer die een weddenschap had afgesloten met verdediger Arjen van der Wijk om een kratje bier. Om de ongeslagen koploper het zo moeilijk mogelijk te maken heeft trainer Robin van Es de tactiek zo dusdanig aangepast om de blauw geel hemden het zo moeilijk mogelijk te maken.

Direct vanaf de aftrap heeft de aangepaste speelwijze  direct effect op de uitploeg. De tegenstanders komen maar niet tot voetballen toe en hebben moeite om tot kansen te komen. Toch zijn de eerste kansen wel voor Eastermar. In de vijftiende minuut ziet TFS keeper Michael Plasier een speler van Eastermar op zich afkomen. Hij legt af op zijn teamgenoot maar de spits krijgt het voor elkaar om de bal vanaf een meter of twee voor leeg doel over te krijgen.

Niet veel later is er weer een kans voor de uitploeg. Vanaf de rand zestien wordt er geschoten maar wordt gered door de keeper van TFS  maar kan deze niet goed genoeg wegwerken waardoor deze zo voor de voeten van Eastermar komt. Met meer geluk dan wijsheid schiet de speler van Eastermar de bal tegen het hoofd van keeper Michael waardoor het doelpunt nog even uitblijft. Even later is het wel raak na een snelle en lange ingooi staat de middenvelder van Eastermar helemaal vrij. De bal wordt rustig binnengekopt en zo komt TFS op een kleine achterstand.

Niet veel later weet TFS ook gevaarlijk te worden. Nick de Roos mag aanleggen voor een vrije trap en legt de bal netjes in de zestien meter. De bal wordt door Nanne Nijboer verlengt en ingeschoten, maar helaas voor TFS vlagt de grensrechter voor buitenspel en wordt het doelpunt afgekeurd. De tussenstand is daarbij 0-1. Na de rust gaan de mannen van TFS op zoek naar de gelijkmaker. Gjalt Stienstra, die de bal in de diepte kreeg weet de bal af te leggen op Klaas Nijboer en deze koeltjes in de hoek schiet en staat de wedstrijd weer in evenwicht.  Even later is het Nick die weer een vrije trap mag nemen en Janco Booi dichtbij de 2-1 is, maar de keeper van Eastermar weet de bal knap uit de goal te houden.

In de 85ste minuut is het Eastermar die alsnog de overwinning naar zich toe trekt. Na een indraaiende corner heeft keeper Michael de bal niet goed vast waardoor deze zo voor de voeten van de tegenstander komt en deze de simpel in het goal wordt geschoten: 1-2.

Voor Eastemar betekent deze overwinning weer een stap dichterbij het kampioenschap. Voor TFS betekent dit nog langer wachten op de gewenste twintig punten.. Toch mag de ploeg van Robin van Es trots zijn door het Eastermar zo moeilijk mogelijk te maken.

Volgende week mag het eerste aantreden in en tegen Augustinusga om 14:00 uur.