TFS onderuit tegen De Sweach

Gepubliceerd op 17 mei 2023 om 10:53

TFS ging afgelopen weekend op bezoek bij de De Sweach. Op voorhand wist TFS al dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.  De Sweach, die in de tweede periode wisselvallige resultaten haalden, hoopten op opnieuw de drie punten thuis te houden na het gewonnen duel tegen Surhuisterveen.

Gelijk na de aftrap wisten beide ploegen dat het een zware en trage wedstrijd zou gaan worden. Beide ploegen konden de bal niet rond spelen want het gras was aardig lang en droog. Het eerste gevaar kwam van de uitploeg die keeper Michael Plasier testten. Aan de andere kant was het Klaas Nijboer die een individuele actie opzet en met een snoeihard schot onderkant lat raakt. Na een aantal kansen van beide ploegen wist de uitploeg aan het langste eind te trekken door de 1-0 te maken via een corner.  De eerste helft gingen beide ploegen gelijk op en hadden beide teams een handjevol kansen.

De tweede helft was alles behalve hetzelfde als de eerste helft. Het liep eigenlijk alleen maar één kant op, in het voordeel van De Sweach. TFS had het heel lastig de tweede helft en had op een paar kleine kansjes na niks te zoeken. De score kwam dan ook snel op 2-0. TFS probeert nog wel te voetballen maar komt er eigenlijk niet uit. Het gevolg daarvan is dat De Sweach op een 3-0 komt en 5 minuten later de 4-0.

TFS gaat met 0 punten weer naar huis en hoopt komende zaterdag tegen Surhuisterveen 3 punten te halen. Omdat het de ene laatste speelronde betreft wordt de wedstrijd een halfuur eerder afgetrapt, namelijk om 14:30 uur op ons eigen complex 't Trefpunt.