TFS zit nog in de feeststemming en weet niet te winnen tegen Surhuisterveen

Gepubliceerd op 23 mei 2023 om 19:41

Afgelopen zaterdag met de nasleep van Oerrock waar het gezang van Chef'Special en Miss Montreal te horen was en ''een bytsje'' bier werd gedronken wordt er toch volop gevoetbald. 't vlaggenschip nam het thuis op tegen Surhuisterveen. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen de oranjehemden, die volgend seizoen samen met 't Fean 58 onder de vlag van FC Surhústerfean spelen. Voorgaand de wedstrijd was het sportieve afscheid van keeper Jeff Aalders ''de zwarte pander'' die na vele wedstrijden afscheid gaat nemen van het prestatieniveau. Toch blijven zijn katachtige reddingen nog wel wekelijks te zien bij ''it twadde''. Na de opkomst, het maken van een groepsfoto, werd de wedstrijd afgetrapt door het zoontje van Jeff.

Het veld bij 't trefpunt lag er keurig bij en met het zonnetje erbij kregen beide elftallen kans op de openingstreffer. Jeff Aalders redde nog een knappe bal die geplaatst in de hoek ging. Aan de andere kant was het Jesse Kats op aangeven van Arjen van der Wijk die de bal recht op de doelman schoot. Net als het hele seizoen komt TFS wel tot mooie aanvallen maar zonder enig resultaat. Waarbij er in de eerste helft wel acht corners zijn genomen werd er niet 1x gescoord. Toch was het de uitploeg die op voorsprong kwam. Door slim gebruik te maken van de slechte veldbezetting werd er tweemaal gescoord uit een counter (0-2).

Na de rust werd er één wissel gemaakt om de wedstrijd te kantelen. De 2e helft waren voor beide ploegen een handjevol kansen. Rond de 70e minuut werden de overige bankzitters het veld ingestuurd inclusief teammanager Tim Nijmeijer, die letterlijk het stokje moest overnemen van onze eigen vlagger die onenigheid had met de scheidsrechter voor het wegwuiven van meerdere buitenspel situatie. Uiteindelijk sloot Surhuisterveen de wedstrijd af met een derde en vierde goal.

Volgende week neemt TFS het op tegen GSVV in Gerkersklooster. TFS kan door winst een plekje stijgen. GSVV daarentegen heeft bij winst een periode te pakken. Een mooi affiche tussen beide ploegen om alles te geven voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd wordt net als dit weekend om 14.30 gespeeld.