Ongelukkig TFS verspeelt punt in de slotseconden

Gepubliceerd op 30 mei 2023 om 10:31

Op een zonnige zaterdagmiddag stond de laatste wedstrijd van het seizoen tussen TFS en GSVV op het programma. Voor GSVV stond er nog een periodetitel op het spel. Bij TFS kon er alleen nog een plekje gestegen worden en de magische grens van 20 punten worden behaald.

Scheidsrechter Roel Dijkstra floot voor het begin van de wedstrijd op het gortdroge veld in Gerkesklooster. In de openingsfase was het slordig voor zowel de thuis- als uitploeg met veel balverlies waardoor er weinig tot geen kansen gecreëerd werden. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam voort uit een vrije trap die door de scheids en de grensrechter cadeau werd gedaan aan GSVV, dit tot ongenoegen van de meegereisde TFS-publiek. De vrije trap werd het 16 meter gebied ingegooid en via de kluts verdwijnt de bal in de goal waardoor GSVV op 1-0 komt. Na deze goal verandert het spelbeeld niet, TFS komt niet in de duels en wanneer er wel sprake was van een duel floot de scheidsrechter voor een overtreding. In de 45ste minuut is het GSVV die een aanval opzet vanaf de zijkant. De bal wordt voorgegeven en doordat meerdere verdedigers van TFS de bal missen belandt de bal voor de voeten van een GSVV-speler. Hij benut zijn kans en de bal voorbij de TFS-keeper schiet. Net voor rust krijgt Klaas Nijboer nog een grote kans op de 2-1 die net over het goal gaat. Zodoende staat de ruststand op 2-0.

Na de rust voert trainer Robin van Es twee wissels door en komen Janco Booi en Tygo Bron binnen de lijnen. TFS verandert het strijdplan om nog voor een resultaat te gaan. Dit was ook direct zichtbaar in de wedstrijd en TFS werd steeds gevaarlijker en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Het gezegde 'een goeie grens pakt punten' werd naar ons idee iets te letterlijk genomen door de grensrechter van de tegenstander. Veelbelovende aanvallen worden meerdere keren afgevlagd. Ondertussen is Frits van der Meer, ook wel bekend als de vrije trappen specialist bij het tweede, het veld ingebracht en mag hij zijn specialiteit waar gaan maken. Vanaf een mooie plek wordt de vrije trap genomen en na wat gegrabbel van de doelman belandt de bal in de goal. Stand: 2-1. Na deze goal gaan de groenhemden vol voor een punt en na een fout achterin is het in de 89ste minuut Klaas Nijboer die alleen op de keeper af gaat en de bal koelbloedig voorbij de doelman schiet. Het staat 2-2 en Klaas wordt bedolven onder de juichende teamgenoten. Maar dan voel je hem vast al aankomen. Net zoals eerder in dit seizoen weet TFS de gelijkmaker niet vast te houden en na slecht uitverdedigen van TFS weet GSVV alsnog de 3-2 te pakken in de slotseconden. Na de goal werd de wedstrijd direct afgefloten.

De teleurstelling bij de mannen van Robin van Es en de meegereisde supporters is groot. TFS blijft steken op 18 punten en GSVV pakt de periode. Toch mag de ploeg tevreden terugkijken naar het afgelopen seizoen. Ook al weet TFS niet te eindigen in de middenmoot is er een grote ontwikkeling te zien binnen de club dat kan worden meegenomen naar volgend seizoen!