Clubnieuws juni 2023

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 16:34

Het voetbalseizoen is zo goed als afgelopen. Komende zaterdag (24 juni) hebben we nog de afsluiting van het seizoen van de jeugd en dan ligt het voetbal voor een lange tijd stil. Uiteraard zijn al we druk bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. We zitten met een stijgend aantal leden en dat betekent dat er een hoop nieuwe uitdagingen op ons liggen te wachten....

In het afgelopen seizoen was onze JO13 het meest succesvolle team. Helaas geen kampioen maar in alle reeksen bij de top. Klasse van deze jongens en dame die het in het komende seizoen als JO14 op het grote veld gaan voetballen. Knap ook de prestatie van de JO17. Ondanks de afmeldingen en blessures wist men de competitie waardig af te sluiten: 3-2 winst op Blauw Wit. Onder leiding van Menno Nicolai en Thijs Boiten gaat dit team komend seizoen verder als JO19. Dit met een aantal aanvullingen.

Wat betreft de senioren hebben beide teams het afgelopen seizoen de 20 punten helaas niet gehaald. Desondanks was het een geslaagd seizoen en gaat men het komende seizoen wederom op jacht naar de 20 punten. Bij het 1ste met tweetal versterkingen: Eric Leander en Wessel de Wagt.

Successen waren er dit seizoen ook voor de 45+. Het toernooi bij RWF werd gewonnen en bij Oerterp werd de finale nipt verloren. Men praat nog steeds over de gemiste kansen van Piet Roersma....

Zoals gezegd hebben we te maken met een toename qua leden. Dit met name bij de jeugd. Geweldig maar voor onze jeugdcommissie een hele klus om voor alle teams een leider, een trainer en een scheidsrechter te vinden. Mocht u hiervoor gevraagd worden zeg dan niet direct nee maar probeer het gewoon een keertje als vrijwilliger. Onlangs was ik bij de wedstrijd van onze JO8 tegen Westerkwartier. Spelers, leiders, ouders en grootouders allemaal super enthousiast. Wat een spelplezier, ook bij de tegenstander. En een scheidsrechter die zijn eerste wedstrijd floot en ook zichtbaar genoot. Hij gaat zeker meerdere wedstrijden fluiten. Prachtig om dit als voorzitter te aanschouwen! Hier doe je het voor: met zijn allen als vrijwilligers werken aan de toekomst van onze club die volgende jaar augustus/september het 75 jarig jubileum gaat vieren. Dit met oud voorzitter Bert Nijmeijer als voorzitter van de jubileumcommissie.

Meer teams betekent ook dat we meer veldruimte nodig hebben. We zijn dan ook met de Gemeente in overleg om veld 2 weer speelklaar te krijgen. Uiterlijk na de komende winterstop kunnen we dan gebruik maken van veld 2. Los hiervan staat het project veld 2. We willen de huidige lampen op het trainingsveld en hoofdveld vervangen door ledverlichting. Hiervoor kunnen we subsidie krijgen: 70 %. De subsidieaanvraag hiervoor loopt. Mocht dit lukken dan willen we de trainingsmasten van het huidige trainingsveld verplaatsen naar veld 2 om daar te kunnen trainen. Dit d.m.v. zelfwerkzaamheden.

 

Met vriendelijke sportgroet, Pieter Postma (voorzitter)

 

VV TFS zoekt

We zijn per direct op zoek naar iemand die ons kan helpen voor het inplannen van scheidrechters voor de jeugdwedstrijden.
Voor de thuiswedstrijden van de jeugd worden nu al senioren van vv TFS gevraagd om te fluiten, graag zoeken we iemand die hier het overzicht van bijhoudt en de senioren benaderd en inroostert. Tijdbesteding: gemiddeld 1 uur per week Info of aanmelden bij Geert Drost