TFS weet achterstand weg te werken na een fascinerende beginfase!

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 20:11

Na een uitstekende reeks te hebben neergezet in de oefencampagne mag 't Vlaggenschip zich opmaken voor de eerste echte grote test. Ditmaal nemen de mannen het op tegen Blue Boys in Nij Beets. De blauw witte ploeg, vorig seizoen gedegradeerd uit de 4e klasse, waren opzoek naar een echte tegenstander. Na een spectaculair begin werd de wedstrijd 4-6 gewonnen door de ploeg van Robin van Es.

Onder leiding van de in Kompenije bekende J. de Bruin werd de bal aan het rollen gebracht. Waarbij er bij de afgelopen oefenwedstrijden het vizier op scherp stond en er geregeld doelpunten werden gemaakt was het deze keer anders. De groenhemden waren de eerste paar minuten overal te laat wat luidde tot een verrassing in de wedstrijd. TFS, dat in de voorbereiding niet één keer op achterstand kwam moest het vandaag wel aanzien. Al na drie minuten werd de corner in de lange hoek geplaatst. Waarbij er gedacht werd dat het wel even klaar was ging Blue Boys meteen vol gas door. Na een steekpass door de verdediging heen maakte Blue Boys al in de minuut erna de 2-0 tot vele frustraties van het team en de meegereisde supporters.

Direct daarna kwam Blue Boys weer in actie, maar deze keer is het Michael Plaisier die de bal op katachtige wijze de bal eruit tikt. Gelukkig wist TFS het al snel weer goed te maken door in de vijfde minuut te scoren. Dit keer was het Arjen van der Wijk die een mooie steekpass gaf op Wessel de Wagt die de bal in de lange hoek schoot. Door deze aansluitingstreffer was TFS weer in de wedstrijd en had het nog genoeg tijd om dit recht te breien. En wat denk je, vier minuten later is het Blue Boys die een cadeautje krijgt na een individuele fout en dit direct weet af te straffen waardoor er nog een gat van 2 goals zit (3-1).
Je zal denken dat het dan wel even genoeg goals waren geweest in het begin van de wedstrijd, maar niet is minder waar. Na de aftrap wordt direct de diepte gezocht bij Wessel de Wagt die de keeper uitspeelt en de 3-2 op zijn naam zet. Nu TFS lekker in de wedstrijd zit wordt ook even later de 3-3 gemaakt. In de twaalfde minuut zette Gjalt Stienstra een goede actie in en gaf de bal voor op Bauke Kuipers die de bal als een soort lop over de keeper kopte. Door de drive van de hele ploeg snakte het naar meer. En alweer een paar minuten later, in de zestiende minuut werd de bal onderschept op het middenveld waarbij er diepte werd gezocht naar de razendsnelle Bauke Kuipers die de bal neerlegt op Gjalt Stienstra en de keeper passeerde (3-4). Zo is er binnen zestien minuten maar liefst zeven keer gescoord! Voor de neutrale toeschouwer een geweldige pot om naar te kijken.

Nadat er genoeg gescoord was, werd het weer tijd voor een beetje voetbal. Een kwartier voor rust maakt TFS het gat groter. Een vrije trap vanaf eigen zestien werd als een kanon naar voren geknald waar weer de snelle rechtsbuiten Bauke Kuipers de bal keurig aannam en scoorde (3-5). Zo moest de keeper van Blue Boys in de eerste helft al vijf keer zijn doel opruimen. Direct na deze goal was het dit keer de keeper van TFS die moest opruimen. Na een slimme counter scoorde de blauw witte ploeg de 4-5. Met maarliefst negen doelpunten in de eerste helft gaan beide ploegen richting de kleedkamer.

Net na rust, het publiek is amper allemaal weer terug, is het Jesse Kats die de gehele voorbereiding al in vorm is en gooit de wedstrijd op slot (4-6).
Na nog een aantal wisselmomenten kwamen Eric Leander, Tim Nijmeijer en pinchhitter Frits van der Meer het veld in om de wedstrijd te controleren. Zo weet TFS zijn goede vorm door te pakken en te winnen van Blue Boys naar een spektakel beginstuk van deze bekerstrijd. 't Vlaggenschip neemt het aanstaande zaterdag om 15.00 op waar 4e klasser Waskemeer op visite komt.

Voorafgaand om 13:00 uur neemt 't Twadde het op tegen Jistrum 2. Met het voorspelde weer kan het niet anders zijn dan dat het een mooie zaterdagmiddag op 't Trefpunt gaat worden!