TFS behoudt zijn derde plaats in de bekerpoule!

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 19:25

Afgelopen zaterdag, 16 september stond de wedstrijd tussen ONT (3e klasse) en TFS (5e klasse) op het programma. Het belooft een hele mooie maar ook vooral een warme middag worden op het kunstgras in de Pein. In deze wedstrijd zou er vooral veel aanvallend voetbal van ONT worden verwacht en TFS zal moeten verdedigen en hopen op een counter.

Om half drie werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Peter Pool. In de eerste helft heeft TFS niet erg veel kunnen creëren en moest het team van Robin van Es eigenlijk alleen maar verdedigen, maar dat wisten ze voor de wedstrijd ook al wel dat het zo zou gaan. Toch kwamen er toch wel een paar kansen voor TFS maar die werden spijtig genoeg niet afgemaakt. Ondanks een paar goede reddingen van goalie Geert Kroeze lukt het ONT toch om voor rust de 1-0 te maken. De tweede helft mag TFS keeper Michael Plaisier de ballen tegen houden. Het spelbeeld blijft onveranderd in de tweede helft. ONT valt meerdere malen aan en TFS weet knap te verdedigen, maar weet helaas niet te voorkomen dat uiteindelijk de 2-0 en 3-0 door ONT worden gemaakt. Aan het einde van de wedstrijd zijn er nog een paar kansjes voor Wessel de Wagt die de bal net naast de goal schiet. Vergeleken met het 0-8 verlies van TFS een week eerder tegen Waskemeer is deze uitslag hoopgevend richting de competitiestart.

Komende zaterdag, 23 september, start de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024. Voor vele supporters en natuurlijk ook spelers is deze datum vetgedrukt te vinden in de agenda. De KNVB vond het direct tijd voor de befaamde derby in en tegen Houtigehage! De wedstrijd zal om 15:00 van start gaan en we hopen veel Kompenijsters langs de lijn te treffen!