Derby Houtigehage - TFS eindigt in een meeslepend gelijkspel!

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 11:10

Zaterdag 23 september was het dan eindelijk zover. Na een goede voorbereidingsperiode mocht de ploeg van Robin van Es zich gaan bewijzen in de eerste competitiewedstrijd, en wat voor wedstrijd. De KNVB vond de start van de competitie een goed moment voor de derby in en tegen Houtigehage. Zodoende gaat het merendeels van de spelers met het fietsclubje van Rudmer Mulder op de fiets richting het buurdorp. Sommigen, zoals Janco Booi, al wat eerder vertrokken in verband met de zenuwen.

Zoals dat hoort bij een derby is de strijd vooraf al voelbaar. De equippe van van Es neemt ruim de tijd voor de warming-up. Als de spelers van Houtigehage dan nog niet bezig zijn worden vanzelfsprekend al de nodige opmerkingen gemaakt als "Se binne no al bang."

Om drie uur kwam het zonnetje door en konden de mannen gaan starten aan de erg belangrijke derby. Aan de kant stond het vol met honderden supporters van beide clubs. Vanaf de start was het direct al duidelijk dat beide ploegen geen genoeg zouden nemen met verlies. Aanvoerder Arjen van der Wijk krijgt binnen een kwartier een gigantische kans, maar de bal spat uiteen op de lat. In de 22ste minuut komt de bal in de voeten van Gjalt Stienstra die de bal van zo’n 32 meter in de linker kruising schoot! De meegereisde Kompenijster Ultras ontplofden van blijdschap en het staat 0-1. Na ruim tien minuten te hebben genoten van de voorsprong was het TFS die de bal verloor en Klaas Woudstra van Houtigehage die hier gemakkelijk gebruik van maakte en de 1-1 tegen de touwen schoot. Hoewel TFS vlak voor rust nog een stuk of vier corners krijgt, lukt het niet om tot scoren te komen. De ruststand blijft dan ook 1-1.

In de tweede helft kwamen beide teams weer erg gedreven uit de kleedkamers om de 1-1 van het scorebord te halen. Aan beide kanten waren er kansen maar het resulteert niet in een ander stand. Wessel de Wagt weet nog wel te scoren, maar ziet zijn doelpunt dubieus worden afgekeurd.

Zo richting het einde van de wedstrijd zijn er steeds meer toeschouwers die hun roeping als trainer hebben gemist. Michael Plaisier weet de bal nog een paar keer knap te redden met de allermooiste redding in de slotfase waar hij de bal uit de kruising tikt. Uiteindelijk was daar het eindsignaal. De fysiek harde en aan elkaar gewaagde derby eindigt in spannende 1-1.

Met gemende gevoelens gaan de mannen van TFS weer terug met het fietsclubje van Rudmer Mulder richting "Piebro's Pub" van Café Kompenije. Het was fantastisch om te zien dat publiek uit Kompenije massaal afreisden naar Houtigehage. Bedankt!

Komend weekend zijn de manschappen van Robin van Es vrij en kunnen ze vrijdagavond volop genieten van de muziek in Marum op het MPF!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.