Slag om Luchtenveld eindigt in gelijkspel!

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 16:39

Zaterdag 3 februari werd na een periode van winterstop en oefenwedstrijden de competitie eindelijk weer hervat. En hoe? De derby thuis tegen Houtigehage stond op het programma. Een wedstrijd waarbij vooraf niemand had kunnen voorspellen wat er deze middag zou gebeuren. De wollige streaker in kwestie zal zich naderhand ook wel afvragen wat hij te weeg had gebracht.

Terug naar de eerste veertig minuten van de wedstrijd. Vanaf de aftrap was het al duidelijk dat de wedstrijd spannend zou worden. De defensie van Houtigehage stond als een huis en TFS had moeite om de oplossingen te vinden wat weer leidde tot regelmatig geklungel achterin. Het lukt Houtigehage dan ook om vanuit dit geklungel op 0-1 voorsprong te komen. TFS Keeper Michael Plaisier weet een fout in de opbouw van de spelers goed te maken en voorkomt dat de stand 0-2 wordt met de rust.  Voordat de spelers daadwerkelijk richting de kleedkamers konden gaan was daar het, inmiddels beroemde schaap, dat alle aandacht op zich vestigde. Na een paar minuten wordt het schaap, met dank aan spelers van Houtigehage, veilig opgesloten en gebeurt er niet veel meer in de resterende minuten van de eerste helft.

In de tweede helft dringt TFS meer aan en worden er meer kansen gecreëerd. Norvienny Wyatt krijgt de bal op de paal maar de bal besluit op wonderbaarlijke wijze niet binnen te rollen. Met nog zo'n 25 minuten te spelen maakt TFS dan eindelijk de gelijkmaker door Roel van der Velde, die zijn eerste goal heeft gescoord in het groen-zwarte tenue. TFS  probeert in de resterende minuten zelfs nog voor de overwinning te gaan. Twintig minuten voor tijd moet Houtigehage het met een man minder op het veld doen na een tweede gele kaart van de linksbuiten. Gescoord wordt er echter niet meer en de eindstand is net zoals in september: 1-1.

Aanstaande zaterdag staat de return tegen ONB op het programma. ONB staat tweede in de competitie en won afgelopen weekend nipt van VVT. Kan de equipe van trainer Robin van Es ONB deze keer van de winst afhouden? It twadde moet uit naar sportpark Garyp tegen V en V'68 3.