TFS pakt 3 punten in en tegen Jistrum!

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 18:19

Nadat TFS vorige week met 0-4 verloor van een sterk ONB was het vlaggenschip er deze week op gebrand om punten te pakken in en tegen Jistrum. De wedstrijd tegen Jistrum was twee keer eerder afgelast. Zodoende ontmoeten beide ploegen elkaar dit seizoen pas voor de eerste keer. Iets na 14:30 klonk het eerste fluitsignaal van arbiter L. Dotinga. Een scheidsrechter die wat ons betreft voor beide ploegen wat strakker had mogen fluiten en ook zeker wat vaker had kunnen fluiten voor overtredingen.

Terug naar de wedstrijd. TFS, vandaag de roodhemden, begon de wedstrijd matig en binnen tien minuten kreeg de ploeg dan ook al de 1-0 te verwerken vanuit een vrije trap. Na deze snelle achterstand herpakte TFS zich wat en begon het de wedstrijd wat meer in eigen handen te nemen. Er worden een paar kansjes gecreëerd hier en daar maar tot een goal komt het nog niet. In de twintigste minuut krijgt TFS een corner. Nick de Roos geeft de bal goed voor en het is Arjen van der Wijk die zijn tweede doelpunt van het seizoen binnen mag knikken. Met deze gelijke stand is TFS terug in de wedstrijd en is 1-1 tevens de ruststand.

Trainer van Es is niet tevreden over zijn ploeg en vindt dat er veel meer energie in de wedstrijd gestoken moet worden. Vanwege een blessure van doelman Michael Plaisier gaat Geert Kroeze de tweede helft keepen. Voor de rest blijft het elftal van van Es ongewijzigd. In de tweede helft is goed te zien dat de preek van trainer van Es heeft geholpen. TFS begint sterk en energiek aan de tweede helft. Het heeft veel de bal en creëert kansen. In de vijftigste minuut is het Roel van der Velde die Norvienny Wyatt weg steekt en de laatst genoemde verzuimt deze kans dan ook niet. Het wordt 1-2 voor TFS.

Na deze goal gaat TFS lekker door met voetballen en komt het zelfs bijna tot een 1-3. Nick de Roos krijgt een kans maar de bal wordt goed gepakt door de keeper van Jistrum. Tot de zestigste minuut lijkt er niks aan de hand voor TFS. Het heeft de bal, creëert kansen en krijgt geen kansen tegen. Iedereen bij TFS is er dan ook van overtuigd dat de 1-3 eerder zal vallen dan de 2-2. Maar niks is minder waar, in de zestigste minuut wordt de bal op goed geluk lang gepeerd door de centrale verdediger van Jistrum. De verdediger van TFS schat deze bal verkeerd in en mist hem, hierdoor komt de spits van Jistrum één op éen met doelman Geert Kroeze en de tegenstander verzuimt de kans niet.

Het staat opnieuw gelijk (2-2) en TFS kan voor het gevoel weer opnieuw beginnen. De roodhemden gaan verder met waar het mee bezig was alleen nu is het maken van een goal weer de hoofdprioriteit. Zodoende gaat de ploeg vol in de aanval. In de zeventigste minuut wordt er een speler van TFS volledig onderuit gehaald in de zestien door de centrale verdediger die in een ultieme poging nog de bal probeert te spelen. De scheidsrechter fluit niet en het spel gaat door, al wordt er volgens spelers en staff wel een 100% penalty ontnomen...

In de 77ste minuut is het dan wel raak voor TFS! Het is weer Norvienny Wyatt die het nu maar eens van buiten de zestien probeert. Iedereen is door het dolle heen en het doelpunt wordt gevierd alsof de Champions League is gewonnen. Met de 2-3 moet Jistrum wat bedenken om er nog een punt uit te slepen. TFS gaat wat meer verdedigen om de drie punten te verzekeren.

In de 85ste minuut is Jistrum nog dichtbij de gelijkmaker vanuit een vrije trap die wordt voorgegeven. Deze bal wordt knap op doel gekopt maar stuit op Geert Kroeze die met een fantastische redding de bal uit het doel haalt. In de 87ste minuut komt TFS met 10 man te staan. De scheidsrechter die de gehele wedstrijd nog geen één kaart heeft gegeven geeft Eric Leander binnen drie minuten twee keer geel. Een beslissing die velen niet zagen aankomen, maar wel betekent dat TFS door moet met tien man. Gelukkig komt de ploeg van van Es niet meer in de problemen en de ontlading is groot nadat de arbiter fluit voor het eindsignaal. TFS pakt de hard bevochten drie punten.

Na de tijd werd er nog even voor de laatste keer gezellig een biertje gedronken in de kantine van Jistrum. Deze mooie kantine gaat namelijk ook plaats maken voor een multifunctioneel centrum. Komende zaterdag (24 februari) is het team van van Es vrij. Wel wordt er deze week op 't Trefpunt twee keer een oefenwedstrijd gespeeld. Dinsdag 20 februari speelt TFS thuis tegen Harlingen 2 (reserve 2 e klasse) en donderdag wordt er thuis geoefend tegen Langezwaag (4e klasse zondag).