Gehavend eerste elftal weet geen punt mee te nemen uit Donkerbroek

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 22:23

Gehavend eerste elftal weet geen punt mee te nemen uit Donkerbroek

Zaterdag 23 maart stond de uitwedstrijd tegen en in Donkerbroek op het programma. De wedstrijd vond plaats op Sportpark Ontwijk met uiteindelijk een wisselvallige middag met zon, regen en wind.

Trainer Robin van Es had met een gehavend elftal te maken vanwege blessures en vakanties. Hierdoor mocht onder andere de 42 jarige Arie Bijma z'n basisdebuut maken. Desondanks gingen de spelers vol vertrouwen richting Donkerbroek. Het eerste fluitsignaal klonk en beide teams gingen er direct vol voor. TFS kreeg een paar mooi uitgespeelde kansjes maar helaas werd er in het begin niet gescoord. Toch lukt het TFS om de eerste helft op voorsprong te komen door een vliegende tackel van Eric Leander. Hoewel menig aanwezige ervan overtuigd was dat dit een rode kaart zou moeten zijn, laat de scheids het spel doorgaan. Het lukt Eric om twee man uit te spelen en na hem goed breed te leggen kan Wessel de Wagt de bal intikken (0-1). De rest van de eerste helft gaat het wat op en neer maar TFS gaat met een voorsprong de kleedkamers in.  

In de tweede helft geven beide teams alles vanaf het begin om de wedstrijd te winnen. Door een fout van onze verdediging komt de speler van Donkerbroek één op één met de keeper en deze fout wordt genadeloos afgestraft: 1-1. Lang leek het erop dat beide ploegen een punt over zullen houden in het duel. Maar in de 87ste minuut maakt de keeper van TFS een fout door de bal door het midden te spelen. Donkerbroek komt weer in een één op één situatie en weet hier goed gebruik van te maken: 2-1. Donkerbroek weet inmiddels ook een derde doelpunt te maken. Bauke Kuipers weet nog wel te scoren voor TFS waardoor de wedstrijd eindigt in 3-2 na het fluitsignaal.

Komende zaterdag speelt het eerste elftal de eerder afgelaste wedstrijd tegen Suameer. Vanzelfsprekend gaan de Kompenijster positief richting Suameer, maar zij wisten verassend de laatste twee wedstrijden van Donkerbroek en ASC te winnen. TFS zal dus naar alle waarschijnlijkheid alles op alles moeten zetten om de drie punten mee naar Kompenije te nemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.