TFS wint voor derde keer op rij!

Gepubliceerd op 21 mei 2024 om 09:42

Zaterdag 18 mei was alweer de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2023-2024. Deze keer mocht TFS thuis het seizoen afsluiten met prachtig lenteweer tegen Jistrum. TFS heeft het in eigen hand om zevende te eindigen in de stand en moet daarvoor sowieso weten te winnen. Bij andere uitslagen is het afhankelijk van de tegenstanders.Voor de aftrap was er nog speciale aandacht voor Nick de Roos en Janco Booi. Nick gaat na dit seizoen verder bij Oerterp en Janco stopt met het voetballen. We hebben het de heren natuurlijk ook persoonlijk gezegd, maar via deze weg nogmaals bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren bij VV TFS!

Door naar de wedstrijd. Omdat het de laatste competitiewedstrijd betreft begon de wedstrijd deze dag om 14:30 uur in plaats van het gebruikelijke 15:00 uur. Gedurende de eerste helft was TFS verreweg de betere ploeg maar kwam helaas maar één keer tot scoren. Op aangeven van Wessel de Wagt wist Jesse Kats zijn eerste competitiedoelpunt te scoren. Daarnaast waren er nog een aantal kansen voor Nick, Tim en Nanne. Gezien de wedstrijd was TFS heer en meester maar kan de wedstrijd niet op slot gooien.

Na de rust wist TFS in de tweede helft de wedstrijd wel om te zetten en werden er meerdere doelpunten gemaakt. Eric Leander staat nog maar net vijf minuten in het veld maar weet de bal zo aan te geven naar Klaas Nijboer dat hij weet te scoren: 2-0. Even later zijn de rollen omgedraaid en weet Eric juist te scoren op aangeven van Klaas: 3-0.  Gezien de stand is de wedstrijd gespeeld en werd Nick de Roos onder luid applaus gewisseld en heeft daarmee zijn laatste wedstrijd in het TFS tenue gespeeld.

In de laatste fase van de wedstrijd vond de publiekswissel plaats en mocht Janco Booi zijn laatste spelminuten maken. Met nog 10 minuten op de klok zou het een mooi slotakkoord zijn als het hem ook nog lukt om te scoren en jawel, het lukt hem ook! Op aangeven van wie anders dan Eric kopt Janco de bal binnen uit een corner. Zoals op de foto’s is te zien is de vreugde meer dan aanwezig en wint TFS terecht met 4-0.

Met deze uitslag eindigt TFS de competitie met 26 punten en een zevende plaats! Een prestatie waar spelers en staf meer dan tevreden over mogen zijn. Voorzitter Pieter Postma heeft zijn waardering laten blijken door het regelen van een Chinees buffet waar iedereen heerlijk van heeft gesmuld.

Al met al was het een mooie seizoensafsluiting en is het nu tijd voor de welverdiende zomerstop!