Clubnieuws april 2017

Gepubliceerd op 9 april 2017 om 12:33

Seniorenvoetbal

De senioren strijden momenteel met nog een aantal teams om de derde plek in de competitie. De resultaten waren tot op heden sterk wisselend. Tegen de lagere teams in de competitie werden onnodig punten verloren en van de toekomstig kampioen, Drachtster Boys 6, werd onlangs nog met 2-0 gewonnen. Drachtster Boys 6 en 7 staan in de huidige competitie ruimschoots bovenaan. Opvallend is dat we de thuiswedstrijden tegen deze beide ploegen verloren en de uitwedstrijden beide wisten te winnen.

Na de winterstop werd de eerste wedstrijd in Haulerwijk tegen Haulerwijk 4 kansloos met 6-2 verloren. Daarna volgde een prima 4-2 overwinning in Roden op ONR 5. De schaal met warme hapjes aldaar was na afloop voor ons team. Daarna volgde een 2-1 thuisnederlaag tegen Drachtster Boys 7. Met vele toekomstige spelers langs de kant werd dit een onnodige nederlaag. Een week later ging het team bij Drachtster Boys 6 op bezoek. Met veel jeugdig talent in de ploeg werd de toekomstig kampioen van de mat gespeeld. Na de 2-0 kregen we zelfs de kans op de 3-0. Helaas werd de penalty gemist……..(de tweede dit seizoen). Op zaterdag 1 april hadden we thuis tegen Haulerwijk 4 moeten spelen. Op de vrijdagmiddag kregen we het bericht dat de tegenstander te weinig spelers had, m.a.w. voor de zoveelste keer ging er weer eens een wedstrijd niet door. Een teleurstelling voor de spelers, maar zeker ook voor ons publiek. Mede om dit soort teleurstellingen te voorkomen gaan we het volgende seizoen weer in de standaard 5e klasse voetballen. Dit alles in een nieuwe outfit met een aantal “oud” leden welke ooit bij de v.v. T.F.S. gevoetbald hebben.

Het is nog steeds de bedoeling om het komende seizoen met twee teams aan de competitie deel te nemen. Het is nog aan de krappe kant: nieuwe spelers zijn dan ook van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij Bert Nijmeijer, tel. 0512-342701/06-12112554. Wil je eerst wat nadere informatie over het komende seizoen? Dat kan door trainer Bjorn Schilder te bellen op 06-15457580. Verder hopen we natuurlijk dat de spelers die nu lid zijn de club trouw blijven en ons helpen onze doelstelling te halen. Op maandag 1 mei a.s. gaan we als bestuur met Bert Nijmeijer de spelerslijsten en de plannen m.b.t. het komende seizoen doornemen

45+

Belangrijk binnen de club is ook de 45+. Deze mannen spelen maandelijks een 7 tegen 7 toernooi bij de omliggende verenigingen. Zo was men onlangs o.a. te gast bij ONT, Drachtster Boys en Drachten. Op vrijdag 21 april a.s. zijn onze “top fitte spilers” te gast op het toernooi bij RWF. Op 19 mei a.s. is het eigen toernooi op ons sportcomplex. Met de vele gastploegen uit de regio beloofd dit weer een gezellige voetbalavond te worden.

De heren 45+ trainen op de vrijdagavond om 20.00 uur en kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Kom gewoon vrijblijvend langs of informeer even bij Henk de Jong, tel. 06-22599770.

Mini-pupillen

Op initiatief van Jasmijn Reidsma is voor de winter een groep mini-pupillen onder leiding van Jasmijn begonnen te trainen. Gedurende de winterperiode kon de groep in de Kompenijster sportzaal trainen. De mini-pupillen, geboren in 2010/2011, trainen wekelijks op de donderdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur. Onlangs kreeg ik van een van de ouders de vraag of de groep eens een keertje een wedstrijd kon spelen. Intussen zijn we op zoek naar een tegenstander; een groep mini-pupillen die nog geen wedstrijd heeft gespeeld. Afgelopen week hebben we al een aantal clubs benaderd. In Rottevalle zijn geen mini-pupillen maar in de Houtigehage waarschijnlijk wel. Wie weet krijgen we straks de streekderby: T.F.S. – Houtigehage. 

De huidige groep mini-pupillen bestaat uit Noa Henstra, Thomas en Lucas Drost, Sven van Achteren, Thies Oudekerken, Marja v.d. Kooi, Siebren Veenstra, Lars de Vries en Sietse de Wit.  Als iedereen straks officieel lid wordt gaat dit team het komende seizoen waarschijnlijk voetballen in de categorie J8, 6 tegen 6. Dit alles conform de nieuwe regels. Zodra dit alles definitief is gaan we de ouders informeren.

Oproep clubscheidsrechters

Voor met name de jeugd zijn we op zoek naar clubscheidsrechters. Belangstellenden voor deze belangrijke functie kunnen zich aanmelden bij onze jeugdleiders Rick Ypma (tel. 06-14752622), Tommi Leander (tel. 20294575) en Menno Nicolai (tel. 06-15327753). Doe het nu en steun daarmee het jeugdvoetval van de v.v. T.F.S. Alvast bedankt! 

Klusjesploeg

Sinds inds afgelopen donderdag (6 april) is er een klusjesploeg actief die in de even weken op de donderdagmorgen om half tien bijeen komt om na een kopje koffie en een aantal sterke verhalen diverse klusjes op ons sportpark probeert op te pakken. De klusjesploeg bestaat uit Wieke Kats, Imme Nijboer, Klaas Weening, Steven Loopstra en ondergetekende. Afgelopen donderdag hebben we na een inventarisatie van de uit te voeren klusjes en klussen de eerste klusjes opgepakt. Op donderdag 20 april a.s. zijn we er weer. Vrijwilligers die ons willen komen helpen zijn van harte welkom. Vele handen maken licht werk……

André v.d. Veen winnaar klaverjascompetitie

Mede door zijn overwinningen op 3 en 24 maart jl. werd André van der Veen winnaar van de klaverjascompetitie 2016-2017. Het eindklassement ging over vijf wedstrijden. Uiteindelijk bleek de laatste “boom” op laatste klaverjasavond van het winterseizoen beslissend voor de eindoverwinning. Met een monsterscore van 2057 punten werd Alfred Maychrzak, de leider vanaf de eerste wedstrijd, voorbijgestreefd. Voor de winnaar was er cadeaubon van 25 euro te besteden bij de slager.

Een aantal opvallende zaken:

  • We hadden dit seizoen zeven klaverjasavonden met een gemiddelde deelname van 12 personen. Slechts één keer hadden we twee tafels, voor de rest altijd drie.
  • In totaal hadden we 22 verschillende deelnemers.
  • Er waren twee personen die op alle klaverjasavonden aanwezig waren: Johan Paulusma en André van der Veen.
  • Er waren acht personen die minimaal vijf klaverjasavonden aanwezig waren en dus voor het eindklassement in aanmerking kwamen.
  • Alle wedstrijden hadden we vijf vleesprijzen (verzorgd door Wiebe Wybrandi).
  • We hadden vijf verschillende dagwinnaars: Alfred Maychrzak (2x), André van der Veen (2x), Jan Willem Kats, Wilt Kooistra en Johan Paulusma.
  • De hoogste score kwam op naam van Alfred Maychrzak met 6084 punten. De laagste score kwam op naam van gastspeler Jan Kuiper met 3577 punten.

Dank aan iedereen voor de gezelligheid en hopelijk tot volgend winterseizoen!