Clubnieuws oktober 2018

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 om 18:47

We doen weer serieus mee om de punten……

Na de 5-1 winst in de oefenwedstrijd tegen zondag 5de klasser Langezwaag werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen door ons eerste heren elftal met minimaal verschil gewonnen. Een zwaluw maakt nog geen zomer maar uit onderstaand verslag van Drogeham blijkt wel dat men als tegenstander serieus rekening met ons schijnt te houden. En dat is mooi te constateren na een ronduit teleurstellend verlopen seizoen waarin ruimschoots van onderstaande tegenstanders werd verloren. Wat niet in het verslag staat is dat Drogeham in de tweede helft ter verdediging van hun minimale voorsprong zo veel mogelijk ballen ver buiten het veld probeerde te schieten……. Leider Bert Nijmeijer heeft na de wedstrijd met een vijftal spelers tevergeefs een half uur om de wedstrijdbal, aangeboden door Jark Otten, lopen zoeken. Gelukkig werd de door Jark aangeboden bal twee dagen later alsnog door een lid van de klusgroep in de bramenstruiken gevonden. De derde competitiewedstrijd tegen GSVV uit Gerkesklooster eindigde in een 1-1 eindstand. Met dat resultaat staan we op de vierde plaats! Wie had dat vooraf gedacht...

TFS wint in een spannend duel van Eastermar

Op deze mooie zaterdagmiddag mochten de Kompenijsters aantreden in en tegen Eastermar. De wedstrijd beloofde een buitengewoon spannend duel te worden. Al in de 11e minuut wist Tim Nijmeijer de bal knap binnen te houden vanaf de achterlijn waardoor hij Rudmer Mulder in een directe scoringspositie zette. Onze nummer 9 wist hier wel raad mee: 0-1 staat op het scorebord. Halverwege de 1e helft komt de thuisploeg het dichtst bij de gelijkmaker. De bal gaat via de keeper en de paal weer uit de goal. Na rust is het voornamelijk Eastermar met de bal op zoek naar de 1-1. Het is overigens TFS dat in de 65 minuut 1 op 1 komt met de keeper. Het schot van Rudmer werd knap gekeerd door de goalie van Eastermar. De druk neemt als maar toe van Eastermar maar goals blijven uit. Inmiddels in de 82e minuut is het onze centrale verdediger die zijn 2e gele kaart pakt en hij moet het veld verlaten. In de 89e minuut geeft de scheids een penalty door een overtreding van TFS. De absolute kans op de gelijkmaker voor de Eastermarders. Het is Rick Ypma die de penalty knap keert en hiermee worden de eerste drie punten mee genomen naar Kompenije. (Zaterdag 22 sept.: verslag op Voetbal Noord)

Drogeham te sterk voor TFS

Na het eerste competitieduel wist Drogeham ook het tweede duel winnend af te sluiten. Tegen het TFS van ex-coach Hans Gellert werd het, zonder goed voetbal maar met veel inzet, 1-2 voor de geelhemden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was er voor het publiek genoeg te zien. In de eerste minuten wist Klaas Jan Bosgraaf al bijna te scoren en werd een listig schot van de Kompenijsters tot hoekschop verwerkt. Tien minuten later stond het vizier van Bosgraaf op scherp en bracht hij Drogeham op voorsprong. Een hard schot vanaf 20 meter was de keeper te machtig. TFS moest nu komen en probeerde de gasten georganiseerd vast te zetten. Drogeham wist er zo nu en dan echter makkelijk door te combineren, maar had moeite met het geven van de beslissende eindpass. Het duel ging steeds meer gelijk op, waarbij de thuisploeg vlak voor rust nog erg gevaarlijk werd via stilstaande situaties. Drogeham mocht doelman Jeroen Krol dankbaar zijn dat het met een 0-1 voorsprong kon rusten.

De tweede helft begon met eenzelfde spelbeeld, waar de ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder deden. Om gevaarlijker te worden, begon TFS steeds meer het middenveld over te slaan en de lange bal te hanteren. De grootste kansen bleven echter voor Drogeham, al verzuimden Jan Spinder en Aaron van Keulen de spreekwoordelijke trekker over te halen. Tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Na een splijtende pass over de breedte van Jan Spinder schoof Erik Postmus beheerst de bal achter de doelman en daarmee verdubbelde hij de voorsprong. TFS bleek mentaal geknakt en hierdoor was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut wist de thuisploeg nog een treffer voor de statistieken te maken. (Zaterdag 29 sept.: verslag op Voetbal Noord)

Wist u dat……

• De JO9, JO13 en JO15 geen enkele bekerwedstrijd verloren hebben?
  • Al onze jeugdteams na drie bekerwedstrijden als poulewinnaar naar de volgende ronde gaan!
  • Christina de Boer en Amarens Anne Louwsma vanuit de dames de JO15 zijn komen versterken?
  • We inmiddels ook een JO7 (jeugdleden onder de 7 jaar) hebben en bezig zijn met een JO11?
  • De jeugdcommissie van de opbrengst van de sponsorloop een Playstation voor in ons clubhuis heeft gekocht?
  • Kompenijster Wilco Boomsma van het sportbedrijf ons gaat helpen bij het werven van nieuwe leden? Dit door met ons inactieven uit onze Kompenijster gemeenschap aan het sporten en bewegen te krijgen.
  • Dat we met hem ook willen gaan werken aan het vergroten van het “wij gevoel” binnen de club?
  • …….. We kunnen concluderen dat het best goed gaat met onze voetbaljeugd!