Clubnieuws januari 2019

Gepubliceerd op 17 januari 2019 om 14:31

Een gelukkig, gezond en sportief 2019 gewenst!

Na de traditionele activiteiten rondom de jaarwisseling staan we weer voor een nieuw voetbaljaar. Wat gaat 2019 ons als voetbalvereniging brengen? Qua gezondheid proberen we vanaf nu als vereniging de jeugd het goede voorbeeld te geven door tijdens de wedstrijden en trainingen van de jeugd op ons sportcomplex niet meer te roken. We vragen ouders en begeleiders het goede voorbeeld te geven en eventuele rokers op hun rookgedrag aan te spreken.

Qua ledental zit bij de jeugd de groei aan de “onderkant”. Bij voldoende belangstelling proberen we na de winter van start te gaan met “kaboutervoetbal”. Ook zijn we bezig met een JO11. Onder leiding van Rick Ypma traint momenteel een groep potentiele jeugdspelers onder de elf jaar. Wellicht worden deze na de zomer in de competitie ingeschreven als de nieuwe TFS JO11. Voor de JO15 zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe spelers. Op zoek naar spelers wordt er momenteel contact gezocht met de nieuwe bewoners van het toekomstige Kompenijster woonwagenkamp.

Het seniorenvoetbal binnen de club zit in de lift omhoog. Als we de tweede helft van de competitie met het eerste van de heren nog een drietal wedstrijden weten te winnen en niet als laatste eindigen is het seizoen voor ons geslaagd. Om in het nieuwe seizoen nog een stapje vooruit te kunnen maken is enige versterking van het eerste elftal met een drietal ervaren spelers gewenst. Wie van de dorpsbewoners wil/kan ons komen versterken……. Trainer, leder en grensrechter hebben vorige week aangegeven nog een jaar door te gaan. Wat betreft de dames horen we in de wandelgangen dat meerdere oud voetbalsters weer willen gaan voetballen. De dames zullen de komende maanden met de leiding moeten besluiten het komende seizoen wel/niet prestatiegericht te gaan voetballen. Momenteel hebben we bij de dames naast het elftal een zevental wat om de veertien dagen op de vrijdagavond zijn wedstrijden speelt.

Wat betreft het sportcomplex lopen er momenteel twee treintjes. De eerste is die wat betreft de bouw van ons MFC. De eerste projectvergadering is in december geweest en de eerste omgevingsgerichte bijeenkomst met de directbetrokkenen staat in januari gepland. De tweede trein die gaat lopen is het initiatief vanuit de gemeente om bij de sportverenigingen te gaan inventariseren wat de wensen zijn op het gebied qua sportaccommodatie. Zoals in de ledenvergadering is besloten en ook in het convenant van het MFC staat beschreven willen we als voetbalvereniging een kunstgrasveld met ledverlichting als oefenhoek. Het is alleen nog de vraag waar dit moet komen te liggen. Dit hangt weer samen met de bouw van het nieuwe MFC met school, ontmoetingsruimte, kleedlocatie en gymzaal. Eind november 2019 moet het totaalplan qua sportaccommodaties door de gemeenteraad. De eerste schep voor het nieuwe MFC gaat hopelijk na de zomer van 2020 de grond in.

Clubondersteuning Sportbedrijf Drachten.

Onder leiding van Wilco Boomsma waren op oudjaarsmiddag een 20-tal aspirant leden actief bezig in onze gymzaal. Zoals al eerder aangegeven zijn we met het sportbedrijf een overeenkomst aangegaan met als doel de Kompenijster jeugd en senioren aan het sporten te krijgen. Gezien de massale opkomst is een activiteit als deze zeker voor herhaling vatbaar.

Activiteiten

Kijk op https://www.vv-tfs.nl/activiteiten voor het overzicht met de komende activiteiten.

 

sportspreekuur

Heb je in het weekend een sportblessure opgelopen? Heb je pijnklachten tijdens of na het sporten? Of loop je al langer met een slepende blessure? Ga dan naar het sportspreekuur op de Sportlaan in Drachten. Je dient je vooraf aan te melden via sportspreekuur@fitaal.nl. De fysiotherapeut doet een eerste screening van de blessure en geeft advies. Deze screening is gratis. Een eventuele behandeling kan plaatsvinden bij Fitaal maar mag ook elders. Daar ben je als lid van de voetbalvereniging vrij in. Doe het in het belang van jezelf maar ook in het belang van de club. De spelers die we hebben zijn we namelijk allemaal nodig om met elkaar te kunnen voetballen.

 

 

Wedstrijdverslag 03/12: TFS VR1 – ST Houtigehage/'t Fean VR1

Derby ”de slag om Luchtenveld” voor ca. 175 toeschouwers.

Voorgaand aan de wedstrijd kwamen de zenuwen bij de meeste speelsters van de Kompenije toch wel wat op. We hadden 1 doel en dat was winnen! We begonnen heel sterk en wisten wat kansen te creëren door veel druk te zetten. Na ongeveer 25 minuten kregen de dames van Houtigehage een penalty mee die geweldig gestopt werd door onze Wianne! Vlak voor rust kregen de vrouwen van TFS een vrije trap mee die erin werd geschoten door Jasmijn. Kort na de aftrap van Houtigehage wisten zij de 1-1 te scoren en gingen we met deze stand de rust in. Na de rust gingen de vrouwen uit Houtigehage op zoek naar de voorsprong doormiddel van veel druk zetten, maar al snel is het Kompenijster Sietske die de 2-1 weet te maken. Met name door de steun van ons publiek, hebben wij de winst meegenomen naar de kleedkamer en staan we na 8 wedstrijden nog steeds ongeslagen bovenaan! We hebben met z'n allen gestreden als team en zo geven de woorden van de club Troch Freonskip Sterk een beeld hoe wij met elkaar hebben gevochten! En als kers op de taart kregen we van onze leidster in de kleedkamer een hapje en een drankje om zo de overwinning te vieren!

TFS Dames

 

Wedstrijdverslag 01/12: Suawoude 1 - vv TFS 1

TFS leek te verliezen in Suawoude, maar herpakt zich knap en weet zodoende gelijk te spelen. Het is Suawoude dat in de 1e helft duidelijk de betere ploeg is. De Kompenijsters spelen misschien wel de slechtste helft van dit seizoen tot nu toe. Suawoude verzuimt dan ook om op voorsprong te komen. Het enige lichtpuntje aan de kant van TFS in deze helft is de keeper Rick Ypma die de groen gehemden knap op de been weet te houden. Zodoende gaan beide ploegen theedrinken met een 0-0 tussenstand.

Hoe anders was het spelverloop in de 2e helft. Het initiatief ligt nog steeds bij Suawoude, maar het is TFS dat voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk wordt door een schot van Remco van der mei, maar de bal belandde in de handen van de keeper. Ook Suawoude werd gevaarlijk via hun buitenspeler, het schot verdwijnt naast het doel. In de 62e minuut is het de thuisploeg die met een voorzet de bal in de 16 brengt, maar het is de rechtsback van TFS die de spits onderuithaalt en de scheids geeft een penalty toe. Suawoude verzilvert de strafschop door de bal hard tegen de touwen aan te schieten. Na de 1-0 van Suawoude stropen de Kompenijsters de mouwen op en strijden voor elke meter. Duels worden gewonnen en het team komt er dan ook meerdere keren gevaarlijk uit via de snelle voorhoede. In de 83e minuut kent de scheids een vrije schop toe aan de linkerzijde van het veld. Vrije trappen nemer Jochum Otten draait de bal in op de 2e paal en het is Jorrit Loopstra die de bal er alleen nog maar in hoeft te schieten. Zodoende staat het 1-1. Suawoude werd in de slotfase nog gevaarlijk, maar de bal belandde wederom naast het doel. De eindstand bleef bij een 1-1 gelijkspel.

Frits van der Meer