Nieuws februari 2019

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 15:56

Gezamenlijk werken aan onze toekomst

Onlangs zijn we als voetbalvereniging een samenwerkingsverband aangegaan met Sportbedrijf Drachten. De clubondersteuning vanuit het Sportbedrijf is gratis en wordt gefinancierd en gestimuleerd vanuit de gemeente Smallingerland. De achterliggende gedachte vanuit de gemeente is om de gemeenschap in beweging te krijgen. Activiteiten die hier betrekking op hebben worden gedeeltelijk door het Sportbedrijf vergoed. Niet onbelangrijk voor ons: ook de opleidingskosten van jeugdtrainers worden na het behalen van het certificaat voor de helft vergoed. Als voetbalclub maken we daar inmiddels al dankbaar gebruik van. Voor wat betreft de toekomst van onze club is het belangrijk te weten wat er zoal leeft binnen de vereniging. Daarom hebben we het Sportbedrijf gevraagd om voor ons een avond te organiseren met als thema “de toekomst van de club”. Een thema-avond waarbij de ideeën en toekomstdromen m.b.t. onze voetbalvereniging worden uitgewerkt tot realistische plannen voor de toekomst. Heb je als lid of ouder leuke ideeën? Laat het ons weten om het vervolgens met elkaar op te pakken.

Wat betreft het MFC: ideeën m.b.t. het nieuw te bouwen MFC zijn op de thema-avond ook van harte welkom. Als medegebruiker bepalen we namelijk mede de bouw en inrichting van het MFC. Momenteel is een werkgroep bezig een keuze te maken waar het tussen de 1500 en 2000 m2 grote gebouw op het sportcomplex moet komen te staan. Ook de naaste buurtbewoners zijn in deze werkgroep vertegenwoordigd.

Om zoveel mogelijk deelnemers op de thema-avond te krijgen hebben we als bestuur besloten naast de thema-avond een of meerdere nevenactiviteiten te organiseren. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het “showen” van de kleding uit onze nieuw opgezette kledinglijn. Omdat dit alles op korte termijn moeilijk valt te organiseren hebben we besloten de thema-avond met nevenactiviteiten voorafgaande aan de start van het nieuwe seizoen te organiseren. Suggesties over de invulling van de avond zijn van harte welkom. Tenslotte gaat het om jullie club!

 

Jeugdspelers AZC volop in training op ons sportcomplex

Op zoek naar spelers voor de JO15 hebben zich onlangs bij de jeugdcommissie 18 spelers van het AZC uit Drachten aangemeld als potentieel lid van onze vereniging. Het gaat om een groep 16-17-jarigen. Mooi met al die nationaliteiten, maar hoe gaan we dit als vereniging oppakken?

De jeugdcommissie heeft onlangs Kompenijster Sybren Vrijburg bereid gevonden deze groep op de dinsdag- en donderdagmiddag te gaan trainen. De trainingen zijn inmiddels al van start gegaan, m.a.w. het is vanaf nu een serieus gebeuren binnen de vereniging. Een project wat de komende tijd binnen de vereniging naar waarschijnlijk ook vanaf buiten de nodige aandacht zal gaan vragen. Als iedereen lid wordt van onze vereniging is het namelijk de bedoeling om het team in deze tweede seizoenshelft als TFS JO17-1 in de huidige 3e klasse in te schrijven. Het AZC zorgt dat er op de dag van de wedstrijd voldoende spelers zijn en zorgt tevens voor de wedstrijdbegeleiding van het team. Niet onbelangrijk: de contributie en trainerskosten worden vooraf betaald door het COA.

Omdat het voor ons als betrokkenen allemaal nieuw is hebben we besloten om eerst wat ervaring op te doen en te gaan kijken hoe dit alles gaat leven binnen de vereniging, c.q. het dorp. Mede daarom hebben we besloten om de vier weken met het AZC te gaan evalueren. Voorlopig gaat het alleen om de tweede helft van dit seizoen. Begin juni komen we tijdens de algemene ledenvergadering als bestuur met een voorstel over hoe verder met de spelers van het AZC in het komende seizoen.

Als vereniging proberen we een goed gastheer te zijn voor deze groep jeugdige voetballers. Vanuit de jeugdcommissie is Geert Drost de contactpersoon richting het AZC. Binnen de vereniging zijn Geert en voorzitter Pieter Postma de woordvoerders betreffende dit AZC-project. Dit richting leden, donateurs, ouders, dorpsbewoners en pers. Eventuele vragen en suggesties van jullie kant zijn uiteraard van harte welkom.

Tot slot een oproep aan alle leden, ouders en dorpsbewoners: laten we met zijn allen proberen deze groep spelers van het AZC een kans te geven hun favoriete sport in de Kompenije te gaan uitoefenen. Wie weet komen er dan op korte termijn ook nog een paar spelers voor de JO15 bij!

 

Nieuw rookbeleid bij onze jeugdwedstrijden

Verbieden doen we het niet, maar laten we vanaf nu als rokers het goede voorbeeld geven door tijdens onze jeugdwedstrijden niet te roken. Dit op weg naar een rookvrije generatie.

 

Spaaractie munten bij de Poiesz in de Wiken

Als voetbalclub doen we dit jaar mee aan de spaaractie van de Poiesz. De actie is gestart op 11 februari. Tijdens de bijna twee maand durende actie krijgt u bij de boodschappen van de Poiesz munten. Wekelijks zijn er acties waarbij extra munten te verdienen zijn. In de winkel in de Wiken te Drachten hangen kokers van meerdere sportverenigingen. Een van die kokers is van de v.v. TFS. De bedoeling is om zoveel mogelijk munten te verzamelen en die in onze koker te werpen. Hoe meer munten, des te meer geld we voor onze jeugdafdeling verdienen. Komt u niet in de Poiesz in de Wiken maar bijvoorbeeld wel in die van Ureterp of Opende dan gewoon de munten meenemen en inleveren bij een van onze bestuursleden. Dan zorgen wij dat de munten alsnog in onze koker komen. 

Let dus de komende weken op de folders van de Poiesz om te weten welke munten er voor onze club te verdienen zijn. Sparen: ja graag. Dit voor onze voetbaljeugd!
Kijk op https://www.vv-tfs.nl/nieuws/308812_poiesz-jeugd-sponsor-actie-2019 voor de meest actuele informatie. 

 

Gescheiden verzameling plastic flesjes

Voorheen kwam al ons afval in de grijze container terecht. Mede op aandringen van onze leden staan er sinds kort een tweetal verzamelbakken van Bar Le Duc in ons clubhuis. De bedoeling is dat alle lege plastic flesjes AA drink en Sportwater in deze verzamelbakken worden gedropt. Als klusgroep gaan we de plastic verpakkingen gescheiden afvoeren. Wat betreft de kartonnen koffiebekers: deze horen uiteraard niet thuis in deze verzamelbakken. Daarvoor staan er de traditionele vuilnisbakken.

 

TFS vr winnen van combi team

Wedstrijdverslag 24/11/2018: vv TFS VR1 - ST Wardy/Birdaard/Marrum VR2

Na een heerlijke start van het seizoen mochten we aantreden tegen ST Wardy/Birdaard/Marrum VR2. Aangezien de tegenstanders ook groen-zwart zijn mochten wij in een prachtig geel tenue de wedstrijd spelen. We begonnen de wedstrijd niet al te sterk. Veel kansen werden niet benut en het duurde ook even voordat Paulien de 1-0 wist te maken. Door een handsbal van de tegenstander kregen we in de eerste helft een penalty mee, die in de rebound werd afgemaakt door Linda. Kelly wist voor rust nog de 3-0 erin te schieten. De tweede helft begonnen we wat meer te voetballen en zo viel al snel de 4-0 erin die keurig afgemaakt werd door Paulien. Na een vrije bal van Anna werd er de 5-0 door Jasmijn afgemaakt. Na wat schuiven in de opstelling kwam onze Marrit op de rechtsvoor te staan. Zij kreeg daardoor 2 prachtige kansen die ze geweldig afmaakte!

 

TFS 1 wint van Suameer

Wedstrijdverslag 24/11/2018: vv TFS 1 - Suameer 1 (verslag van Frits v.d. Meer).

De Kompenijsters pakken de volle drie punten in een lastige wedstrijd tegen de een na laatste van de competitie Suameer. In speelronde 9 staat er wel een erg belangrijke wedstrijd op het programma namelijk tegen de gasten uit Suameer die op dat moment de 10e plek bezitten. TFS, dat laatste staat voorgaand van de wedstrijd en inmiddels de "sterkste ploegen" in de competitie al heeft gehad moet in de komende wedstrijdpunten zien te behalen. Al snel in de wedstrijd wordt duidelijk waar de beide ploegen om strijden en dat is wie er na deze wedstrijd onderaan staat. Het is dan ook de ploeg uit Suameer die het spel maakt. Het resulteert voor de gasten dan ook veelal in hoekschoppen, maar ze verzuimen om de bal erin te schieten. Het aanvallende spel van de gasten is voor de Kompenijsters een uitnodiging om met snel countervoetbal kansen te creëren. Met veel dreiging weet TFS dan ook de ruimtes te vinden in de counters. Met kansen van onder andere Tim Nijmeijer en Remco van der Mei vergeet de thuisploeg om de gasten het deksel op de neus te geven. Iets voor rust weet TFS na goed spel een kans te smeden. Een uiteindelijke voorzet van Chris Visser wordt knap verzilverd door Jille Peters, Hierdoor gaat TFS met een 1-0 voorsprong de rust in. Al vrij vlot na rust is het bij een voorzet van Suameer Frits van der Meer die de bal weg kopt, maar door een ongelukkige val een zware knieblessure op loopt. Rond de 60e minuut is het dan Suameer die door goed druk te zetten op TFS de gelijkmaker weet te maken. Met veel passie en strijd gaan beide ploegen voor de winst. Na een goede opbouw van de Kompenijster is het Thijs Boiten dat opent op Tim die dan in 73e minuut de 2-1 maakt. De thuisploeg weet de voorsprong over de streep te trekken en gaat hierdoor 3 plekken omhoog naar een knappe 8e plek op de ranglijst.

 

Activiteiten v.v. T.F.S.

Februari/Maart/april: Poiesz actie voor de jeugd
Vrijdag 8 maart: Klaverjassen
Vrijdag 5 april: Klaverjassen
Zondag 7 april: ATB-toertocht
Zaterdag 14 sept.: Reünie TFS zo. 3 met de spelers welke ooit met oud-voetballer en oud-voorzitter Ymko de Graaf in hetzelfde team hebben gespeeld.

Kijk voor een volledig oerzicht op https://www.vv-tfs.nl/activiteiten.  

 

Sportspreekuur

Heb je in het weekend een sportblessure opgelopen? Heb je pijnklachten tijdens of na het sporten? Of loop je al langer met een slepende blessure? Ga dan naar het sportspreekuur op de Sportlaan in Drachten. Je dient je vooraf aan te melden via sportspreekuur@fitaal.nl. De fysiotherapeut doet een eerste screening van de blessure en geeft advies. Deze screening is gratis. Een eventuele behandeling kan plaatsvinden bij Fitaal maar mag ook elders. Daar ben je als lid van de voetbalvereniging vrij in. Doe het in het belang van jezelf maar ook in het belang van de club. De spelers die we hebben zijn we namelijk allemaal nodig om met elkaar te kunnen voetballen.

 

Uitslag klaverjassen 11 januari:

1 Minco Bouma 5929 punten
2 Johan Paulusma 5423
3 Pieter A Postma 5090
4 Pieter A Postma 5128
16 deelnemers

Uitslag klaverjassen 18 januari:

1 Henk Bouwer 5704 punten
2 Johan Paulusma 5244
3 Wouter Kats 5217
4 Alfred Maychrzak 5071 
12 deelnemers