Clubnieuws april 2019

Gepubliceerd op 30 april 2019 om 12:23

T.F.S. vr. 1 ongeslagen kampioen

Door op zaterdag 13 april jl. met 3-2 van de Harkemase Boys te winnen werden onze dames kampioen in de vijfde klasse. Met het behalen van dit kampioenschap is de eerste doelstelling van dit seizoen gehaald. Door tot nu toe alle wedstrijden te winnen werden onze dames de meer dan terechte kampioen. Op zaterdagmiddag 4 mei a.s. wordt het kampioenschap op ons Trefpunt uitbundig gevierd waarbij iedereen van harte welkom is. Vanaf half vier is er een optreden van zangeres Jayden.

 

45+ toernooi T.F.S. (7 tegen 7)

Traditioneel is ons veteranentoernooi: dit keer op vrijdag 17 mei a.s. We verwachten deze avond 10 deelnemende ploegen waaronder twee van de v.v. T.F.S. Tijdens deze bijzondere avond met de voorzitter “achter de knoppen” is iedereen weer van harte welkom op ons Trefpunt.

 

Opbrengst potgrondactie en Poiesz-jeugd sponsoractie

De potgrondactie heeft dit jaar 558,51 euro opgeleverd. Er werden dit jaar zes pallets potgrond verkocht. Kopers en verkopers van de potgrond bedankt! De POIESZ jeugd sponsoractie heeft ons als voetbalvereniging 907 euro opgeleverd. Een geweldig resultaat voor een relatief kleine vereniging als de onze! De volgende actie is de Rabo Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank kunnen in juni op onze voetbalclub stemmen. Hoe meer stemmen des te meer geld we in de clubkas ontvangen. Vorig jaar was dit ongeveer 500 euro. Jullie stem is in juni dus weer van harte welkom. Uiteraard ook je ouders en vrienden vragen om op ons te stemmen. Ieder lid van de Rabobank heeft namelijk vijf stemmen te verdelen.

Het geld uit deze acties gaat naar de jeugdafdeling. Mede daardoor kunnen we bijvoorbeeld de contributie van de jeugd laag houden.

 

Kaboutervoetbal

Wat betreft het jeugdvoetbal is het onlangs opgestarte kaboutervoetbal nu al een succes. Om de 14 dagen wordt er op de vroege zaterdagmorgen onder leiding van Jakob van der Meulen en André van der Veen getraind. Kabouters die mee willen trainen kunnen zich via de ouders aanmelden bij Jakob van der Meulen, tel. 06-51000646 of per mail jakobjan1982@gmail.com

 

Nieuws m.b.t. het MFC

Op vrijdag 29 maart jl. werd het convenant door de vier betrokken partijen op ons sportcomplex ondertekend. In het convenant staat aangegeven wat we met zijn allen als doel hebben. Nu is het mede aan ons om te kijken hoe we dit doel met zijn allen willen/kunnen realiseren. Dat daar meer dan de nu gereserveerde 3,5 miljoen euro voor nodig is, is op dit moment wel duidelijk. Wij en zowel de gemeente gaan op zoek naar meer budget. Daarbij moet je denken aan extra geld voor de aanleg van het parkeerterrein, mogelijke subsidies en een vorm zelfwerkzaamheid.

Op donderdag 4 april jl. was de derde bijeenkomst met de buurtbewoners om met zijn allen de definitieve bouwplek van het nieuw te bouwen MFC met school en sportzaal te bepalen. Er werd unaniem gekozen voor de bouw van het twee verdiepingen tellende gebouw op het huidige korfbalveld. De volgende stap is nu het wijzigen van het huidige bestemmingsplan: van sport naar een maatschappelijk functie. De gemeente verwacht hier minimaal 10 maanden mee bezig te zijn. Intussen gaan we met zijn allen kijken wat voor financiële gevolgen dit alles voor zowel de korfbal als de voetbal gaat hebben. Wat dit betreft zit er voor beide nog wel een addertje onder het gras…….

Als voetbalvereniging zullen we op korte termijn moeten gaan kijken wat we financieel en aan zelfwerkzaamheden kunnen, c.q. moeten bijdragen. Tijdens de algemene ledenvergadering op maandag 3 juni a.s. zullen we ouders, leden en donateurs proberen zo uitvoerig mogelijk betreffende dit alles te informeren. Jullie komst is op 3 juni dan ook reuze belangrijk.

 

Nieuw rookbeleid bij onze jeugdwedstrijden

Verbieden doen we het niet, maar laten we vanaf nu als rokers het goede voorbeeld geven door tijdens onze jeugdwedstrijden niet te roken. Dit op weg naar een rookvrije generatie.

 

Spelers AZC Drachten actief bezig op ons sportcomplex

Als voetbalvereniging hebben we bewoners van het AZC uit Drachten recentelijk de kans gegeven om onder leiding van Kompenijster Sybren Vrijburg in de Kompenije te trainen en eventueel te voetballen. De start met 18 buitenlandse gasten was voortvarend maar in de afgelopen weken was de opkomst op de trainingen teleurstellend. Daarom is het project in overleg met het AZC beëindigd. De contacten met het AZC hebben uiteindelijk wel een nieuw senior lid opgeleverd. Intussen heeft deze 17-jarige speler al zijn nut bewezen. In de wedstrijd tegen Suawoude scoorde hij twee keer. Mede door zijn inbreng werd deze belangrijke wedstrijd met 5 3 gewonnen. Verder is een viertal AZC-ers de mogelijkheid geboden om op de donderdagavond met het tweede mee te trainen. Helaas heeft het project nog geen jeugdspelers opgeleverd: het uiteindelijk doel van de samenwerking.

 

Gescheiden verzameling plastic flesjes

Voorheen kwam al ons afval in de grijze container terecht. Mede op aandringen van onze leden staan er sinds kort een tweetal verzamelbakken van Bar Le Duc in ons clubhuis. De bedoeling is dat alle lege plastic flesjes AA drink en Sportwater in deze verzamelbakken worden gedropt. Als klusgroep gaan we de plastic verpakkingen gescheiden afvoeren. Dit scheelt weer qua kosten voor het ledigen van onze grijze rolcontainer. Wat betreft de kartonnen koffiebekers: deze horen uiteraard niet thuis in deze verzamelbakken. Daarvoor staan er de traditionele vuilnisbakken. 

 

Sportspreekuur

Heb je in het weekend een sportblessure opgelopen? Heb je pijnklachten tijdens of na het sporten? Of loop je al langer met een slepende blessure? Ga dan naar het sportspreekuur op de Sportlaan in Drachten. Je dient je vooraf aan te melden via sportspreekuur@fitaal.nl. De fysiotherapeut doet een eerste screening van de blessure en geeft advies. Deze screening is gratis. Een eventuele behandeling kan plaatsvinden bij Fitaal maar mag ook elders. Daar ben je als lid van de voetbalvereniging vrij in. Doe het in het belang van jezelf maar ook in het belang van de club. De spelers die we hebben zijn we namelijk allemaal nodig om met elkaar te kunnen voetballen.

 

Activiteiten v.v. T.F.S.

Kijk op https://www.vv-tfs.nl/activiteiten voor het overzicht met de komende activiteiten

 

Uitslag klaverjassen 5 april:

1 Pieter Postma (Annemiek) 5573 punten
2 Wouter Bron 5507 punten
3 Johan Paulusma 5271 punten
4 Wouter Kats 5252 punten
Voor de derde keer dit seizoen 16 deelnemers

Eindklassement:

1 Wouter Kats 26277 punten
2 Pieter Postma (Annemiek) 26107
3 Wouter Bron 25823

 

Nieuws vanuit de sponsorcommissie

De sponsorcommissie timmert aan de weg….. Wellicht is het jullie al opgevallen dat er in de afgelopen periode door de klusploeg een achttal nieuwe reclameborden zijn opgehangen. De meest opvallende verandering is het 15 meter lange sponsordoek van de Kompenijster boeren. Onlangs is dit enorme doek met hulp van een tweetal boeren achter het doel opgehangen.

Al een nieuwe clubsjaal besteld…….
De clubsjaal van de v.v. T.F.S. is te bestellen via https://www.vv-tfs.nl/nieuws/313775_vv-tfs-sjaal-is-geleverd. De sjaal kost 10 euro. Kijk ook even naar onze nieuwe kledinglijn. Er zit vast wel iets voor je bij……Voor verdere informatie graag even contacten met Frits van der Meer van de sponsorcommissie.

 

T.F.S. heren 1 boekt belangrijke overwinning tegen naaste concurrent Suawoude

T.F.S. 1 is nog volop in de strijd met Suameer, VVT, Drogeham en Suawoude om niet als laatste te eindigen. De Kompenijsters deden op 6 april jl. wat ze moesten door met 5-3 van Suawoude te winnen. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het eerste drie teams onder zich staan en heeft men zes punten voorsprong op nummer laatst: Suawoude. Nog een wedstrijd winnen en de klus is geklaard… Dit met AZC-er Ali in de spits. Tot nu toe heeft hij in alle drie de wedstrijden die hij speelde een of meerdere keren gescoord.

 

Reünie

Op 14 september a.s. organiseren we op ons sportcomplex een reünie voor de spelers welke ooit met oud-voetballer en oud-voorzitter Ymko de Graaf in het elftal gespeeld hebben. De reünie, inclusief buffet, is uiteraard op ons Trefpunt. Aanmelden kan alvast per mail via pieterpostma@hetnet.nl

 

Ledenadministratie

Lid worden van onze voetbalvereniging kan vanaf 5 jaar. De 5 en 6-jarigen betalen geen contributie. Meisjes zijn ook van harte welkom. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden op de Pream 4 bij Bert Nijmeijer, tel. 06-12112554. Het opzeggen van het lidmaatschap of een eventuele overschrijving naar een andere club dient voor 1 juni a.s. te gebeuren. Dit alles via Bert Nijmeijer