TFS en Suawoude houden elkaar in evenwicht (1-2-2020)

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 21:05

TFS is er niet in geslaagd om thuis van Suawoude te winnen. In een wedstrijd waarin de Kompenijsters weinig kansen weggaven en zelf verzuimde om de leiding te pakken stonden ze een lange tijd te kijken tegen een achterstand. Pas in de 90e minuut is het Nick de Roos die doormiddel van een penalty de zwarte-groene brigade een punt bezorgd.

Hoewel het mede door de harde wind en een drassige veld niet altijd wervelend was wat de beide ploegen op de grasmat legden, verveelde het duel geen moment. Er waren veel slordigheden, duels en overtredingen. In een wedstrijd waar niet veel kansen waren is het TFS dat het meest op de deur klopt bij Suawoude, maar weet zichzelf de voorsprong niet af te dwingen. Toch is het TFS dat na 25 minuten door een slordigheidje achterin op (0-1) achterstand komt. Mede doordat de Kompenijsters op achterstand waren gekomen is dit niet ten goede gekomen voor het spel. Waarin de eerste 25 minuten de bal vaak laag over de grond werd gespeeld ging de thuisploeg na de tegentreffer meer de lange bal spelen, waardoor het een fysieke wedstrijd werd. Toch is het opslag van rust de Kompenijsters die weer langszij komen. Vanuit een corner is het Jogchum Otten die de bal voor z’n voeten krijgt en de bal verzilverd. (1-1)

Na rust is het vooral hetzelfde fysieke spel als in de eerste helft. Alleen gaat Suawoude hoger staan wat in 46e minuut al resulteerde in grote kans voor Suawoude. Linksvoor van de gasten schiet de bal langzaam langs de keeper, maar het is verdediger Janco Booi die de bal vanaf de lijn weet weg te werken. Doordat Suawoude hoger staat dan de eerste helft ontstond er voor de Kompenijsters ook ruimte om toe te slaan over te zijkanten. De grootste kans van de Kompenijsters kwam dan ook op de naam van spits Nick de Roos die na goed voorbereidende werk van Tim Nijmeijer in stelling wordt gebracht om de bal in het goal te schieten, maar hij mist. Toch zijn het de geel-zwarte gasten uit Suawoude die in de 70e minuut op voorsprong komen. Een vrije trap van 20 meter werd door Niels Jongboom onberispelijk hard binnen geknald, waardoor TFS weer tegen een achterstand aan kijkt (1-2). 
TFS ging niet bij de pakken neerzitten en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Nadat Suawoude vanaf de 80e minuut met 10 man verder moest door een tackel van achteren, is het echte slotoffensief begonnen van de Kompenijsters en wordt de ene bal naar de andere de zestien in gepompt. Pas in de 90e minuut komt zwart-groene brigade weer langszij, nadat de verdediger door een handsbal een penalty veroorzaakte. Door z’n taalgebruik richting de scheidsrechter moest hij ook nog het veld ruimen, waardoor de gasten ook nog met 9 man verder moeten. Toen de penalty éénmaal genomen mocht worden is het Nick de Roos die de strafschop verzilverd en TFS een punt bezorgd.

Volgende week zullen de manschappen van Hans Gellert moeten afreizen naar De Lauwers. Nog nooit wist TFS uit in Warfstermolen te winnen en kan het dus aankomende zaterdag “historische” zaken doen. Het zal zeker geen makkie worden, maar thuis werd De Lauwers met een 4-2 zege verslagen.