TFS verliest in slotfase van De Lauwers (8-2-2020)

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 07:20

TFS heeft in de uitwedstrijd tegen De Lauwers verloren door twee doelpunten in de slotfase. Strijdvaardig TFS leek lang kans te maken op een punt, maar de ploeg van trainer Hans Gellert zag in de 84e minuut een afstandsschot van richting veranderen, waardoor keeper Jeff Aalders was verschalkt (1-0). Na een slotoffensief was het vanuit de counter De Lauwers dat de 2-0 maakte.

Op een druilerige, donkere zaterdagmiddag werd erom half 3 afgetrapt. Waarbij het normaliter altijd behoorlijk waait op “de klaai” was er dit keer bijzonder genoeg een rustig windje, dat het een behoorlijke tweestrijd zou worden met veel slidings, duels en soms iets verhitter hadden veel supporters niet zien aankomen, maar het deed het duel wel goed, want voetballend was het misschien niet altijd even goed. Waarin TFS gevaarlijk werd met de snelheid van Chris Visser en met rechtsbuiten Gijs Vlastuin die na goed trainen een basisplekje verdiende, was het De Lauwers die gevaarlijk probeerde te worden met voorzetten vanaf de zijkanten op de lange spits. Maar beide ploegen gingen met grote kansen niet effectief om en zodoende werd er met een 0-0 tussenstand tot rust gekomen met een bak thee.

Na rust was het de eerste minuten hetzelfde spelbeeld als de eerste helft waarbij de Kompenijsters de eerste minuten de grotere kansen kregen. In de 50e minuut belandde er vanuit een cornerbal door Robin van Es, de bal op de hand van De Lauwers en TFS schreeuwt om een penalty. De vrij onbekende arbiter wuifde de vermeende penalty helaas weg. Toch kreeg TFS 10 minuten later wel een penalty tegen, nadat Michiel Veenstra de bal tegen z’n handen krijgt die hij naast z’n lichaam houd, maar des te gerechtiger was dat keeper Jeff Aalders als een zwarte panter de bal weet te keren en de Kompenijsters nog op 0-0 houdt. De Lauwers begon hierna aan te dringen en het initiatief in handen te nemen. Alleen waren het de uitblinkers Jeff Aalders die zijn doel schoon hield en Tim Nijmeijer die alle diepteballen van De Lauwers makkelijk dichtliep. Des te teleurstellend was het dat De Lauwers in de 84e minuut op voorsprong wist te komen door een afstandsschot dat van richting werd veranderd, waardoor keeper Jeff Aalders was verschalkt (1-0). TFS probeerde opzoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het zat er jammer genoeg niet meer in. In de laatste minuut van de blessuretijd werd het ook nog door De Lauwers (2-0) dat vanuit een counter wist toe te slaan.