Terugblik 1972 TFS-Dronrijp

Gepubliceerd op 22 januari 2021 om 13:04

Vandaag blikken wij terug naar 12 mei 1974. TFS zondag 1 nam het in de 4e klasse KNVB op tegen Dronrijp 1. In de Leeuwarder Courant vonden wij een stukje over deze wedstrijd met een grote foto waarin de Kompenijster doelverdediger Sietse van der Veen de bal weg bokst bij een Dronrijper aanval.

"TFS-Dronrijp (2-1). De Bezoekers hadden voor de rust het beste van het spel, maar slaagden er niet in een voorsprong te nemen. In de tweede helft was bij TFS A. v.d. Weg vervangen door B. Aans, hetgeen de TFS voorhoede duidelijk meer stootkracht gaf. In de tiende minuut profiteerde J. Veltman (Dronrijp) van een dekkingsfout in de TFS-defensie: 0-1. Een kwartier later trok B. Aans de stand verdiend gelijk: 1-1. Vijf minuten later schoot de gehele vrijstaande Jan Kats TFS naar de volle winst: 2-1.