Terugblik 1974 FC Wolvega - TFS

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 18:58

Vandaag gaan wij terug naar een krantenartikel uit de Leeuwarder Courant over speelronde van 19 mei 1974. TFS nam het die dag op tegen FC Wolvega voor een wedstrijd in de promotiecompetitie naar de 3e klasse. De wedstrijd werd gespeeld op de voormalig paarden draftbaan Lindenoord te Wolvega.

π™π™π™Ž 𝙝𝙀π™ͺ𝙙𝙩 π™™π™š π™‘π™šπ™žπ™™π™žπ™£π™œ π™žπ™£ π™₯π™§π™€π™’π™€π™©π™žπ™šπ™˜π™€π™’π™₯π™šπ™©π™žπ™©π™žπ™š.In de strijd om één plaats in de derde klasse tussen de als tweede geëindigde ploegen van de vierde klassen A tot en met D is door de resultaten van gisteren de leiding in handen gebleven van TFS. De club uit Drachtster Compagnie hield in Wolvega de ploeg van die naam op 1 -1 en is daardoor na twee wedstrijden op 3 winstpunten gekomen.

FC Wolvega - TFS 1-1. Op lindenoord kwamen twee hardwerkende ploegen in actie in een sportief duel, maar onder de matige leiding van scheidsrechter C. Hendriks, speelde FC Wolvega toch wel het iets betere voetbal. Dat leverde voor rust overigens geen voordeel op, want in de dertigste minuut kon Kats van TFS profiteren van te vroeg uitlopen van keeper Van der Helm van Wolvega. Meina had de bal wel met de handen kunnen keren, maar deed dit niet (0-1). In de tweede helft is FC Wolvega vrijwel steeds in de aanval geweest, maar pas zeventien minuten voor het einde kon Sietse Hof de meer dan verdiende gelijkmaker scoren. (1-1)