Clubnieuws september 2021 (update 12/9)

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 19:13

update 12 september 2021

coronasituatie jeugd

Ondanks de situatie betreffende corona laten we vooralsnog de trainingen wel doorgaan: Om 1 en ander te voorkomen graag rekening houden met het volgende:
1: zoveel mogelijk thuis omkleden
2: niet douchen op de club (ook bij de wedstrijden)
3: met klachten blijf je thuis. Verkouden, keelpijn, hoofdpijn. Oftewel de bekende klachten
4: positief getest en geen klachten is thuis blijven
5: ben je in contact geweest met een besmet persoon, wees verstandig en blijf thuis
Als iedereen zich zoveel mogelijk aan deze regels houdt kunnen we in ieder geval zolang mogelijk de gelegenheid tot trainen bieden.
De Jeugdcommissie

 

coronasituatie Senioren

De senioren kunnen/mogen zich bij de trainingen en wedstrijden omkleden en douchen in de kleedboxen. Uiteraard dient iedereen zich aan de algemeen geldende regels te houden. De punten 3 t/m 5 betreffende de jeugd zijn dus ook van toepassing bij de senioren.

 

trainingsschema

 • JO17: maandag van 18.00 – 19.15 uur en woensdag van 18.15 – 19.30 uur: onder leiding van Michael Zwieserijn
 • JO12: maandag en woensdag van 16.45 – 18.00 uur: onder leiding van Tygo Bron
 • JO11: maandag en woensdag van 17.00 – 18.00 uur: onder leiding van Michael Zwieserijn)
 • JO7: onder leiding van Jacob v.d. Meulen
 • Mini-pupillen: nader in te vullen
 • Keepertraining jeugd: onder leiding van Jeff Aalders
 • Dames: maandag training bij vv Drachten, woensdag van 19.30 – 20.30 uur in de Kompenije onder leiding van Michael Zwieserijn
 • Heren A-selectie: maandag van 19.30 – 21.00 uur onder leiding van André v.d. Veen en donderdag van 20.15 – 21.45 uur onder leiding van Sjaak Loopstra
 • Heren 2de elftal: donderdag van 19.30 – 20.30 uur
 • 45+: vrijdag van 20.00 - 21.00 uur

 

nieuwe wetgeving

Met ingang van juli 2021 zijn er voor ons een tweetal nieuwe wetten, c.q. regels van toepassing. De WBTR gaat om het goed besturen van de vereniging en het goed toezicht houden op het financiële gebeuren. Op termijn zullen we hier onze statuten op moeten aanpassen.

De nieuwe statiegeldregeling op plastic flesjes betekent dat de consumentenprijs van de flesjes sportdrank omhoog gaat. Als verzamelpunt gaan we de flesjes afvoeren via Sligro/Heineken. Hiervoor ontvangen we geld wat weer naar de club gaat. Gooi je plastic flesje dan ook niet in de prullenbak, maar in de daarvoor bestemde blauwe afvalbak. 

 

Klaverjassen

Normaal gesproken begint in oktober weer ons traditionele klaverjassen van de vrijdagavond. Met de dan geldende coronamaatregelen moeten we kijken wat er straks wel/niet mogelijk is. Onderstaande data zijn dus onder voorbehoud.

 • Vrijdag 1 oktober
 • Vrijdag 5 november
 • Vrijdag 10 december

Organisatie: Wiebe, Wouter en Pieter


De laatste officiële senioren voetbalwedstrijd op ons sportcomplex was vorig jaar op zaterdag 3 oktober: een wedstrijd van het 1ste zonder publiek tegen VVT. Inmiddels is de bal weer gaan rollen en zijn de eerste oefen- en bekerwedstrijden gespeeld. Voetballen in coronatijd: het is en blijft een kwestie van aanpassen. Wat mag/kan er wel? Hopelijk houdt iedereen zich aan de algemeen geldende regels en kunnen we onze favoriete sport de komende maanden blijven beoefenen. Dit met een warme douche en een verkoelend drankje na afloop.

 

Eerste elftal

Wat betreft het 1ste elftal bij de heren zijn na het vertrek van Henk Woudstra de Kompenijsters André van der Veen en Sjaak Loopstra aangesteld als trainers. De eerste bekerwedstrijd tegen Westerkwartier werd met 5-0 verloren. Bij het 1ste zitten we met een te krappe selectie. Hierbij dan ook de vraag: wie wil/kan ons op korte termijn komen versterken? Aanmelden als lid kan via onze website.

 

tweede elftal

Het 2de elftal zat ook krap in de spelers maar via Stefan van Meerveld zijn er in de afgelopen week een drietal nieuwe spelers bijgekomen. Het 2de elftal, met de nieuwe spelers in de basis, verloor zijn bekerwedstrijd met 6-2 in en van Houtigehage. Ze beginnen komende zaterdag vol goede moed aan de competitie.

 

45+

De laatste en meest gezellige categorie bij de heren is de 45+. Iedere vrijdagavond wordt er om acht uur een balletje getrapt en is er afloop bij de nazit tijd voor de nodige sterke verhalen. De oudste speler is 62 jaar, m.a.w. ook voor de grijze garde is er plek binnen onze vereniging!

 

Dameselftal

Wat betreft de dames zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de v.v. Drachten. Een van de twee trainers is Michael Zwieserijn, tevens trainer van onze JO11 en JO17. De dames trainen op de maandag- en woensdagavond waarbij er op de woensdag in de Kompenije wordt getraind. Na de winter worden de thuiswedstrijden in de vierde klasse op ons vernieuwde complex gespeeld. Voor de winter speelt men in Drachten. De dames verloren hun bekerwedstrijd in en van de Sweach met 2-0 en gaan zich nu volledig op de competitie richten. Naast dit team hebben we ook nog eigen 7-tal dames wat op de vrijdagavond gaat spelen.

 

jeugd

Wat betreft de jeugd zien we een toename qua ledental. Dit vooral bij de jongere jeugd. Onze oudste jeugd is de JO17, de jongens rond de 16 jaar. Zij wisten in Marum de 1ste bekerwedstrijd met 5-3 te winnen. Met het oog op de toekomst proberen we er als vereniging alles aan te doen om dit team bijeen te houden; iets wat ons een aantal jaren geleden helaas niet lukte. Mede daarom zijn we blij dat Menno Nicolai als oude bekende binnen de club het leiderschap van dit team op zich heeft genomen.

 

nieuws van de klusgroep

Om alles weer speelklaar te maken heeft de klusgroep in de afgelopen weken weer meerdere klussen op en rond het hoofdveld uitgevoerd. Zo is de ballenvanger achter het doel gerepareerd, zijn de doelnetten opgehangen en zijn de doelpalen schoon gemaakt om te worden geschilderd. Ook is men bezig geweest met het verwijderen van het gras/onkruid op het tegelpad rond het hoofdveld. Wat betreft de schoonmaak van de reclameborden zijn we op zoek naar vrijwilligers.

 

kantine

Voor wat betreft de inkomsten van de club is de kantine erg belangrijk. Hierbij zijn we mede afhankelijk van onze vrijwilligers, de mensen die achter de bar staan. Wat betreft de kantinebezetting wordt er zoals gewoonlijk ook nu weer een beroep op de spelers en ouders gegaan. Op basis van het trainingsschema en wedstrijdprogramma wordt er maandelijks een rooster opgesteld. Bij eventuele verhindering dient men zelf voor vervanging te zorgen. Het rooster is te vinden op onze website.

 

Tot slot…

Zoals iedereen op ons sportcomplex kan zien zijn we bezig met de vernieuwing van onze accommodatie. Daar wordt door meerdere mensen veel energie en tijd ingestoken. Bij dit alles denk ik vaak: wat zou het mooi zijn dat al die Kompenijster jeugd- en seniorenspelers die nu bij andere buurtclubs voetballen straks bij ons zouden komen voetballen: spelers die we zo goed kunnen gebruiken! Misschien nu nog een droom maar wie weet wordt deze droom ooit nog eens werkelijkheid….


Lid worden van onze voetbalvereniging kan vanaf 4 jaar. De 4, 5 en 6-jarigen betalen geen contributie. Meisjes zijn ook van harte welkom.
Nieuwe leden kunnen zich aanmelden middels het invullen van het aanmeldformulier.

 

Pieter Postma (voorzitter v.v. T.F.S.)

5 september 2021