TFS verliest door een zwakke 1e helft van Zeester.

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 17:58

Zoutkamp - Afgelopen zaterdagmiddag heeft TFS in Zoutkamp een nederlaag geleden tegen vv Zeester. De Kompenijsters kregen in de laatste 10 minuten van de 1e helft maar liefst vier tegentreffers. TFS herpakte zich behoorlijk in de tweede helft en wist met twee doelpunten nog wat terug te doen. Eindstand werd 5-2.

De eerste helft liet zich kenmerken door een afwezig TFS en een veel beter voetballend Zeester. Zeester was dan ook de bovenliggende partij en wist meerdere malen op de deur te kloppen van keeper Jeff Aalders. TFS wist echter vooral met schoten vanaf de tweede lijn gevaarlijk te worden. De Kompenijsters wisten elkaar maar slecht te vinden en moesten vooral veel achter de bal aan lopen. Zeester had in het eerste bedrijf al meerdere keren de kans om vroeg op voorsprong te kunnen komen, maar deed dit pas in de 35e minuut. Hierna strafde Zeester met nog eens drie tegentreffers het zwakke spel van de Kompenijsters af, waardoor TFS met maar liefst een 4-0 achterstand thee ging drinken.

Dat het de tweede helft anders moet was bij iedereen duidelijk en dat gebeurde. TFS opende het tweede bedrijf met grote inzet en het voetbal was aanzienlijk beter. De Kompenijsters beloonde zich zelf in de 61e minuut door een doelpunt van Nick de Roos die de bal van negen meter binnen wist te schuiven (4-1). TFS wist dat er meer in het vat zat en ging hierna opzoek naar de tweede treffer om wat terug te doen. Het leidde tot een open tweede helft waarbij beide ploegen kansen kregen. Het is Zeester dat twintig minuten later als eerst weer weet te scoren door een schot vanaf rand zestien wat keeper Jeff Aalders te machtig is. Het slotakkoord komt van Sjoerd Bouma die de bal overtuigend tegen de touwen weet te knallen en hiermee zijn eerste doelpunt voor het vlaggenschip van TFS te pakken heeft.

Zodoende verliest TFS de uitwedstrijd tegen Zeester met een dubbel gevoel. Hoe anders zou het zijn gelopen als de Kompenijsters gelijk de 1e helft zo waren gestart als de 2e helft? In ieder geval heeft TFS op basis van de tweede helft niet compleet teleurgesteld afgelopen zaterdagmiddag. Over twee weken (23 oktober) komt ASC’75 thuis op ’t Trefpunt op bezoek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.