Clubnieuws november 2021

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 17:26

Coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie van dinsdag 3 november werd bekend gemaakt dat met ingang van zaterdag a.s. iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van het sportcomplex over een coronatoegangsbewijs moet beschikken. Dit betekent dat we QR-codes moeten gaan controleren en mensen de toegang moeten ontzeggen. Zoals wellicht bekend roept de KNVB vandaag de Tweede Kamer op sporten bij amateurverenigingen voor iedereen mogelijk te maken, dus ook voor diegenen zonder coronatoegangsbewijs. Uiteindelijk beslist de Tweede Kamer wat we wel/niet moeten doen.

Namens de gezamenlijke voetbalverenigingen in onze gemeente zijn Gijs Lockhorst en Jeen Visser momenteel met de gemeente in gesprek over de reeds door de gemeente uitgevoerde controles op handhaving van de bestaande coronamaatregelen. Meerdere clubs hebben namelijk in de afgelopen dagen een waarschuwing ontvangen. De vraag is: hoe verder.....

 

Algemeen nieuws

De eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen zijn gespeeld en de eerste kampioen is bekend: het team onder de 12 jaar (de JO12) werd eind oktober ongeslagen kampioen en mag het nu in een klasse hoger proberen. Wat betreft de senioren verloopt de start van het nieuwe seizoen moeizaam. Nu met de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen is het afwachten hoe verder......

Op dit moment nemen we met drie seniorenteams en vier jeugdteams aan de competitie deel. Voor een relatief klein dorp als de onze is dat best iets om trots op te zijn. Bovendien hebben we een complex wat er in vergelijking met andere clubs uit de provincie prima bij ligt. In de toekomst, met de aanleg van het terrein rondom het MFC, wordt dit alleen nog maar mooier. In mijn ogen wordt het MFC met sportcomplex in de toekomst het visiteplaatje van de Kompenije. Om dit alles te kunnen realiseren weten we als clubbestuurders dat er de komende periode nog heel veel moet gebeuren...... Daarbij kunnen we best nog wat hulp van dorpsgenoten gebruiken.

In de afgelopen vier maanden hebben we tien nieuwe leden mogen begroeten waaronder vijf senioren en vijf jeugdleden. Mede hierdoor zit het 2de elftal van de senioren weer wat ruimer in de spelers. Door blessures en opzeggingen blijft het echter nog steeds moeilijk twee representatieve teams op de been te brengen. Nieuwe leden die ons daarbij willen helpen zijn daarom van harte welkom.

Het vrouwenvoetbal is een samenwerkingsverband aangegaan met de v.v. Drachten. Tot nu toe heeft dit team voor wat betreft de senioren de meeste punten vergaard. Ook hier is men op zoek naar de nodige versterking.

Bij de jeugd zijn alle teams mooi bezet. De JO17 heeft tot op heden al zijn competitiewedstrijden gewonnen. Voor dit team zijn we momenteel op zoek naar een vaste scheidsrechter. De JO11 en JO12 zijn na een eerste reeks wedstrijden opnieuw ingedeeld. Na de nieuwe indeling wist de JO11 direct zijn eerste wedstrijd te winnen. Prachtig om deze jeugd zo bezig te zien!

De jongste jeugd van onze vereniging speelt wekelijks zijn wedstrijden tegen clubs uit de omgeving. Dit in de vorm van een toernooi op de vroege zaterdagmorgen. Op zaterdag 13 november en 11 december speelt de jeugd onder de 7 jaar (de JO7) bij ons op het sportcomplex. Dit tegen drie van de volgende teams:
SJO Feanstars JO7-3, Grootegast JO7-1, Marum JO7-2, Harkema Opeinde JO7-2, Harkemase Boys JO7-1 en de Wilper Boys JO7-1.
Bij deze jeugdcategorie worden er geen uitslagen en standen bijgehouden. De competitie is bedoeld als een middel wat bijdraagt aan het sportplezier en de individuele ontwikkeling van het kind.
Naast deze categorie hebben we sinds kort ook nog een groepje mini-pupillen. Deze trainen gelijktijdig met de JO7. Dit onder leiding van Wander Nijboer.

De TFS vrouwen spelen om de drie weken op de vrijdagavond een toernooi tegen een viertal teams uit de omgeving. Op vrijdagavond 3 december a.s. zijn de vrouwen te gast op ons sportcomplex. Direct daarna beginnen we met het demonteren van de schakelkast van de lichtinstallatie rondom ons hoofdveld. Leidster van dit team is Jantine de Boer.

 

om te noteren

Op dinsdag 14 december a.s. houden we onze algemene ledenvergadering. Aanvang: 19.30 uur. Tijdens deze vergadering doen we verslag van het financiële gebeuren van het afgelopen seizoen en gaan we uitvoerig in op de overgang naar het nieuwe MFC . Daarbij proberen we in te gaan op de financiële en organisatorische consequentie voor ons als vereniging.

 

aandachtspunten

  • Hoewel de regel niet nieuw is, willen we toch wederom onder de aandacht brengen dat het niet is toegestaan om flesjes en blikjes mee naar het veld te nemen.
  • Laten we als rokers het goede voorbeeld geven door ook aan de gezondheid van anderen te denken. Verbieden doen we het niet, maar laten we als rokers het goede voorbeeld geven door tijdens onze jeugdwedstrijden niet te roken.
  • In de kantine zijn blauwe afvalbakken te vinden. Deze zijn bedoeld voor de inzameling van plastic flesjes. Elk ingeleverd flesje levert de club 15 eurocent op. 

 

onderhoud trainingsveld

Na klachten zijn recentelijk de gaten in het trainingsveld door de gemeente opgevuld met zand en is het veld gesleept. Het spoor bij de ingang van het trainingsveld wordt binnenkort door de veroorzaker gedicht.

 

Activiteiten

Zie de activiteitenpagina voor een overzicht van de actuele activiteiten.

 

Klaverjassen

De derde klaverjasavond van dit winterseizoen is op vrijdag 12 november a.s., aanvang 20.00 uur. Zowel dames als heren zijn van harte welkom. Ook deze avond weer vier vleesprijzen van slagerij Vos.

Winnaar 1ste wedstrijd: Joekie (8 deelnemers).
Winnaar 2de wedstrijd: Johan (8 deelnemers).

 

Gezocht

  • Als voetbalvereniging krijgen we bij het MFC een nieuwe externe berging. Eind november starten we met de bouw. Als bestuur zijn we op zoek naar een materiaalbeheerder die voor onze dure materialen zorgt en tevens zorgt dat het materiaalhok opgeruimd is. Hij/zij is het aanspreekpunt richting trainers/leiders/bestuur qua materialen. Je kunt je voor deze belangrijke functie aanmelden bij het bestuur.
  • Voor de JO17 zijn we op zoek naar een scheidsrechter die de thuiswedstrijden van ons vlaggenschip binnen de jeugd wil fluiten. De thuiswedstrijden beginnen om 11.00 uur. Kun/wil je de jeugd helpen dan graag contact opnemen met jeugdcommissielid Geert.

 

Opbrengsten acties

  • De actie van Albert Heijn heeft de club € 352 opgeleverd.
  • De Rabo Clubsupport actie heeft € 800,75 opgeleverd.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die heeft meegedaan een (één van) de acties.

 

Update MFC

De bouw van het MFC loopt conform planning. De overdracht van het gebouw staat gepland op 20 december a.s. Het is nog steeds de vraag of we dan al stroom hebben....... Zo niet dan schuift alles een paar weken op.

De nieuwe stenen berging wordt definitief gebouwd door bouwbedrijf Bou-Mar. Deze komt ter hoogte van de huidige ingang van ons hoofdveld. Binnenkort starten we met de bouw.