NiEUWS

Potgrond en viooltjes actie!

๐™‹๐™ค๐™ฉ๐™œ๐™ง๐™ค๐™ฃ๐™™ ๐™š๐™ฃ ๐™ซ๐™ž๐™ค๐™ค๐™ก๐™ฉ๐™Ÿ๐™š๐™จ ๐™–๐™˜๐™ฉ๐™ž๐™š!Aankomende zaterdagochtend 20 maart houdt de jeugd van vv T.F.S. een potgrond en viooltjes actie. Wij gaan met een geluidsomroeper door de straten van de bebouwde kom van Dr. Kompenije om zoveel mogelijk potgrond en viooltjes te verkopen!

Lees meer »

NIEUW WEDSTRIJDTENUE: stem op jouw favoriet

De afgelopen maanden is de sponsorcommissie is samenwerking met Voetbalshop Drachten opzoek gegaan naar een nieuwe kledingleverancier. Al snel viel het oog op Craft sportswear door de mooie kledinglijn en de kwaliteit van het wedstrijdshirt, dat wat de uitstraling van onze mooie voetbalclub ten goede komt.Zo is er een commissie opgezet die met een wensen en eisenlijst aan de slag is gegaan met het ontwerpen van een nieuw wedstrijdtenue. Twee van de belangrijkste eisen zijn dat in het nieuwe tenue minder de zwarte kleuren komen en dat het shirt iets "klassieks" krijgt, zo hebben wij dus gekozen voor een witte / zwarte baan over het shirt (iets wat in het verleden ook in het TFS shirt was toegepast).ย  Verder hadden wij de volgende wensen wat we graag zagen in het tenue: het wapen van Drachtstercompagnie symbolisch bovenin op de achterkant, Troch Freonskip Sterk achterop de kraag,ย  de uiteinde van de mouwen aan de ene kant wit en andere kant zwart, een rugnummer met een witte rand er om heen.ย StemmenOnderstaand bevinden zich drie ontwerpen. Wij zijn benieuwd waar uw voorkeur naar uit gaat. De stemmen worden geteld als volgt: het shirt met de baan aan de zijkant (shirt nummer 1) heeft 51% of meer van de stemmen nodig om het te worden. Als het onder de 50% valt hebben er meer op de baan in het midden gestemd en dan zal er gekeken worden naar welke voorkeur de achterkantย  van het tenue gaat.Stemmen is gesloten!ย Met meer dan 50% is de keuze gevallen op shirt nummer 3!

Lees meer »

๐—ก๐—ผ๐—ด ๐˜๐˜„๐—ฒ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐—ผ๐—บ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ž๐—ผ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ท๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—น๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ผ!

Vrijdag 12 maart organiseert de VV & KV TFS in samenwerking met het sportbedrijf Drachten een live bingo voor alle Kompenijsters en mensen die de VV en KV een warm hart toedragen! De bingo wordt gepresenteerd door Fokke Postma vanuit de voormalige studio van "De Twee Gebroeders". De avond zal vooral in het teken staan van gezelligheid en muziek!

Lees meer »

In Memoriam: Sieger Brouwer

Deze week hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat op maandag 15 februari onze trouwe supporter Sieger Brouwer op 88-jarige leeftijd is overleden. Sieger was voor velen een bekend gezicht op 't Trefpunt.ย 

Lees meer »

Clubnieuws februari 2021

Het clubnieuws is op 3 februari per mail verstuurd. Per abuis is dit niet op de website geplaatst en is dit met terugwerkende kracht alsnog gepubliceerd.

Lees meer »

Molenakker Infra nieuwe bordsponsor bij vv TFS!

Namens de sponsorcommissie zijn we verheugd om te kunnen mededelen dat ook Molenakker Infra uit Dordrecht voetbalvereniging TFS een warm hart toedraagt! Aangezien het bedrijf een primeur heeft om als eerste en enige tot nu toe vv TFS te sponsoren vanuit de Randstad hebben wij de heren vrijdagmiddag 29 januari uitgenodigd op sportcomplex โ€™t Trefpunt. Het jonge bedrijf Molenakker Infra is op 1 januari 2019 opgericht door Seyit en Mehmet. De twee goed bevriende heren met Turkse roots zijn geboren en getogen in Rotterdam. Alvorens Seyit voor zich zelf begon was hij voornamelijk werkzaam als treinmachinist bij de NS en verhuurde hij huurwoningen (wat hij nog steeds graag doet). Mehmet daarentegen was vooral werkzaam in de elektra en als meubelmaker. De twee vonden het een ruime twee jaar terug wel tijd voor wat anders en besloten om een bedrijf te beginnen: โ€œWe droomden al een tijd over een toekomstig bedrijf. Mehmet is een handige jongen die al ervaring had in de kabeltechniek en we waren beide toe aan een nieuwe uitdaging. Zodoende zijn wij een infra bedrijf gestart wat hoofdzakelijk werkzaam is in de glasvezelโ€. Aldus Seyit.Met een ruime twee jaar ervaring in de glasvezel is Molenakker Infra inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaarde onderaannemer voor diverse aannemers. Waar Seyit en Mehmet begonnen met alleen grondwerkers en een graafmachine kunnen ze onderhand met een breed werkpakket het totale civiele plaatje voor de ondergrondse kabelinfra aanbieden. โ€œWaar wij tot stand zijn gekomen met alleen het aanleggen van glasvezel kunnen wij sinds een korte tijd ook routes blazen met kabel, distributiepunten (DP box) lassen en elektra aanleggen. Hierdoor kunnen wij alles aanreiken wat een aannemer verwacht van een civiele onderaannemer.โ€ Op de vraag wat de volgende ambitie is van het bedrijf antwoorden Seyit & Mehmet stellig: โ€œOnze roots liggen in Rotterdam, een loods openen in die regio is waar we naar op zoek zijnโ€.Hoewel de afstand van vv TFS naar de wortels van de heren uit Rotterdam maar liefst 216km bedraagt wilden ze altijd al een voetbalvereniging sponsoren. โ€œMet Frits van der Meer die werkzaam is voor onze opdrachtgever Van Gelder Telecom hadden wij al een link met de voetbalvereniging. Met jonge jongens die veel voor TFS doen vinden wij het leuk dat de voetbalclub mogen sponsoren. Als het competitie voetbal weer van start gaat wensen wij de leden veel succes en dat er maar veel gescoord mag worden!โ€Namens de sponsorcommissie bedankt! Benieuwd naar het bedrijf? Volg ze dan snel op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/seyit-yerlikaya-580878b7/Molenakker Infra bedankt!

Lees meer »

Terugblik 1974 FC Wolvega - TFS

Vandaag gaan wij terug naar een krantenartikel uit de Leeuwarder Courant over speelronde van 19 mei 1974. TFS nam het die dag op tegen FC Wolvega voor een wedstrijd in de promotiecompetitie naar de 3e klasse. De wedstrijd werd gespeeld op de voormalig paarden draftbaan Lindenoord te Wolvega.๐™๐™๐™Ž ๐™๐™ค๐™ช๐™™๐™ฉ ๐™™๐™š ๐™ก๐™š๐™ž๐™™๐™ž๐™ฃ๐™œ ๐™ž๐™ฃ ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™ข๐™ค๐™ฉ๐™ž๐™š๐™˜๐™ค๐™ข๐™ฅ๐™š๐™ฉ๐™ž๐™ฉ๐™ž๐™š.In de strijd om รฉรฉn plaats in de derde klasse tussen de als tweede geรซindigde ploegen van de vierde klassen A tot en met D is door de resultaten van gisteren de leiding in handen gebleven van TFS. De club uit Drachtster Compagnie hield in Wolvega de ploeg van die naam op 1 -1 en is daardoor na twee wedstrijden op 3 winstpunten gekomen.FC Wolvega - TFS 1-1. Op lindenoord kwamen twee hardwerkende ploegen in actie in een sportief duel, maar onder de matige leiding van scheidsrechter C. Hendriks, speelde FC Wolvega toch wel het iets betere voetbal. Dat leverde voor rust overigens geen voordeel op, want in de dertigste minuut kon Kats van TFS profiteren van te vroeg uitlopen van keeper Van der Helm van Wolvega. Meina had de bal wel met de handen kunnen keren, maar deed dit niet (0-1). In de tweede helft is FC Wolvega vrijwel steeds in de aanval geweest, maar pas zeventien minuten voor het einde kon Sietse Hof de meer dan verdiende gelijkmaker scoren. (1-1)

Lees meer »

Terugblik 1972 TFS-Dronrijp

Vandaag blikken wij terug naar 12 mei 1974. TFS zondag 1 nam het in de 4e klasse KNVB op tegen Dronrijp 1. In de Leeuwarder Courant vonden wij een stukje over deze wedstrijd met een grote foto waarin de Kompenijster doelverdediger Sietse van der Veen de bal weg bokst bij een Dronrijper aanval.

Lees meer »

De Haan Westerhoff nieuwe bordsponsor bij vv TFS!

Namens de sponsorcommissie willen wij deze week De Haan Westerhoff verwelkomen als nieuwe bordsponsor bij vv TFS. ๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐——๐—ฒ ๐—›๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ช๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐—ณ๐—ณ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜‚๐˜„ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ป?De Haan Westerhoff levert zonwering, rolluiken en kozijnen รฉn zorgt voor de juiste werking. Dat gebeurt vanuit meerdere vestigingen in Nederland. Ons hoofdkantoor zit in Drachten en de andere vestigingen in Elst, Gorinchem, Groningen en Veldhoven. In geval van een storing staat onze servicedienst 24 uur per dag klaar.Onze adviseurs denken graag met u mee. Heeft u advies nodig voor de juiste zonwering, rolluiken en/of kozijnen, neem dan contact met ons op via 0512 35 13 33 dan koppelen we u aan de juiste adviseur. Mailen kan natuurlijk ook via info@dhwz.nl. Of neem eens een kijkje op www.dhwz.nl voor meer informatie."๐˜‹๐˜ฆ ๐˜๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ž๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ง๐˜ง ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต ๐˜ท๐˜ท ๐˜›๐˜๐˜š ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜จ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ง๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ท๐˜ช๐˜ณ๐˜ถ๐˜ด ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฆ. ๐˜๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ป๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฆฬ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ท๐˜ฆฬ ๐˜ป๐˜ฐ ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ."๐˜ฟ๐™š๐™ฃ๐™  ๐™ค๐™ค๐™  ๐™–๐™–๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™ฏ๐™š ๐™จ๐™ฅ๐™ค๐™ฃ๐™จ๐™ค๐™ง๐™š๐™ฃ, ๐™ฏ๐™ž๐™Ÿ ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ช๐™ฃ๐™š๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™จ ๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ช๐™ฃ๐™š๐™ฃ ๐™๐™ช๐™ฃ!

Lees meer »

Clubnieuws januari 2021

Uit dank voor het blijven steunen van onze club hebben we voor de kerst bij de leden, donateurs, sponsoren en vrijwilligers een kaartje met nieuwjaarswens bezorgd. Dit onder het motto: โ€œEk al komme we elkoar yn dizze Corona-tiid net tsjin, wy ferjitte jimme netโ€.

Lees meer »

Namens de sponsorcommissie verwelkomen wij Wasdas Drachten als nieuwe reclamebordsponsor bij vv TFS!

Namens de sponsorcommissie verwelkomen wij Wasdas Drachtenย als nieuwe reclamebordsponsor bij vv TFS!"Welkom bij Wasdas, waar uw auto tot in de puntjes verzorgd wordt. Of het nu gaat om het wassen of het poetsen, polijsten of interieur reinigen van uw auto, bij Wasdas bent u verzekerd van de beste service. Niet alleen onze apparatuur staat daar garant voor, ook ons personeel doet er alles aan om u met een schone, frisse auto weer weg te zien rijden. En het mooie is dat wij met meerdere vestigingen altijd in de buurt zijn. Zien we u snel in onze auto wasstraat?Wasdas. Heerlijk schoon, lekker fris!"๐˜ฟ๐™š๐™ฃ๐™  ๐™ค๐™ค๐™  ๐™–๐™–๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™ฏ๐™š ๐™จ๐™ฅ๐™ค๐™ฃ๐™จ๐™ค๐™ง๐™š๐™ฃ, ๐™ฏ๐™ž๐™Ÿ ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ช๐™ฃ๐™š๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™จ ๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ช๐™ฃ๐™š๐™ฃ ๐™๐™ช๐™ฃ!#TrochFreonskipSterk

Lees meer »

Geweldige ontwikkeling voor vv TFS: de bouw van het multifunctioneel centrum in Drachtstercompagnie mag officieel los!

Geweldige ontwikkeling voor vv TFS: de bouw van het multifunctioneel centrum in Drachtstercompagnie mag officieel los!Terwijl wij momenteel in een โ€œintelligente lockdownโ€ zitten en het voetbal stil ligt beleven de vv TFS, de kv TFS, de school en de inwoners van het dorp รฉรฉn van de mooiste ontwikkelingen uit de geschiedenis van Drachtstercompagnie! In Drachten heeft de gemeenteraad van Smallingerland dinsdagavond unaniem ingestemd met het bestemmingsplan voor het MFC op ons sportpark. Een wijziging van het bestemmingsplan was nodig om met de bouw te kunnen gaan beginnen!Een uitgelaten voorzitter steekt zijn blijdschap niet onder stoel of banken. โ€œEindelijk hebben we ons doel bereikt. Geweldig voor het dorp en de betrokken partijen. Ik ben er van overtuigd dat we er met zijn allen een prachtige ontmoetingsplaats van gaan maken. Een centrale plek voor jong en oud wat de leefbaarheid en saamhorigheid in ons dorp ten goede zal komen!โ€ aldus Pieter Postma.Het nieuwe centrum zal komen op het huidige korfbalveld. Het gaat onderdak bieden aan basisschool SWS de Frissel, de zaalsporters, de sportverenigingen en de gebruikers van โ€œIt Geboukeโ€. Ook zal de toegangsweg en het parkeerterrein opnieuw worden ingericht. Voor de voetbalvereniging is het nieuwe MFC een zeer mooie ontwikkeling. Er komt een kantine met het uitzicht op het hoofdveld en kunstgrasveld. Ook zal er een overkapping komen zodat de mensen buiten droog kunnen staan/zitten. Verder zullen wij samen met korfbal over 4 kleedkamers gaan beschikken.Op de hoogte blijven? Volg dan ook de facebook pagina: https://www.facebook.com/StichtingItTrefpunt

Lees meer »

Clubnieuws december 2020

Op dinsdag 13 oktober jl. heeft de regering de voetbalcompetitie stilgelegd i.v.m. het hoge aantal corona besmettingen in ons land. Ook binnen onze club zijn er een aantal mensen positief getest. In de persconferentie van 8 december hebben we helaas nog geen duidelijkheid gekregen over het wanneer weer kunnen sporten in teamverband. De huidige competitie kan volgens het laatste nieuws vanuit de KNVB als beรซindigd worden beschouwd. Er komt wellicht een nieuwe opzet. Misschien dat we dit seizoen nog in klein competitieverband een x aantal wedstrijden kunnen voetballen.

Lees meer »

Verkoop voorraad kantine december 2020

In het kader van het coronagebeuren blijft onze kantine voorlopig nog gesloten. Daarom hebben we besloten de artikelen met een THT t/m februari tegen kostprijs te verkopen. De artikelen en te volgen procedure staan hieronder weergegeven.

Lees meer »

SportStroom nu ook zichtbaar langs ons hoofdveld!

Sinds de zomer beschikken wij samen met de korfbalvereniging over een kunstgrasveld met een lichtinstallatie van LED-verlichting wat wij in samenwerking met SportStroom hebben kunnen realiseren."SportStroom ademt sport! In 2003 opgericht door de voorzitter van De Graspiepers in Drachten, helpen we elke dag sportverenigingen met energie besparen.Ook hebben we een installatietak waarmee we LED-sportveldverlichting realiseren. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat we ook van VV en KV TFS kregen en wensen jullie veel speelplezier onder de prachtige LED-verlichting!"Namens vv TFS SportStroom bedankt!

Lees meer »