Van harte welkom op de website van
v.v. T.F.S.

laatste Nieuws

TFS verliest van effectief Suameer.

In een wedstrijd waar beide ploegen hun snelheid probeerde te gebruiken is het Suameer dat aan het langste eind trok (5-2). Mede door een mooie kopbal en een omhaal weet Suameer in de tweede helft TFS de das om te doen. Aan de kant van de Kompenijsters zijn het Tim Nijmeijer en Chris Visser die scoorden.Waarbij TFS doorgaans in de counter goed is, blijkt Suameer ook een goede ploeg vanuit de counter. De Kompenijsters moesten het spel maken en wisten met regelmaat de zestien te behalen, alleen werd de trekker niet getrokken bij TFS. Daar tegen over stond dat Suameer met scherpe counter gevaarlijk werd en na drie grote kansen in de 20e minuut op voorsprong weet te komen door Liekele Paulusma. TFS weet na de (1-0) er maar weinig tegen over te zetten en krijgt dan in de 40e minuut nog een tegengoal te verwerken (2-0). Zodoende ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in.Direct na de thee maken de Kompenijsters de aansluitingstreffer via Tim Nijmeijer en lijkt TFS de achterstand weer goed te maken (2-1), maar een kwartier later is het Willem van der Veer die met een enige geluk de stand via de hoofd op (3-1) brengt. Direct daarna is het Chris Visser die de spanning terug brengt in de wedstrijd (3-2). Toch is het Suameer dat hierna de wedstrijd naar hem toe trekt. In de 66e minuut is het Piter de Vries die de bal in de kruising kopt (4-2). TFS is door deze treffer geknakt. De meest bizarre doelpunt van de middag komt op naam van Patrick Sijtsma. Een afvallende bal werd door een omhaal over alles en iedereen geschoten en belandt uiteindelijk in het doel. Zodoende verliest TFS met (5-2) en heeft het nu alle tijd om in de winterstop druk te gaan trainen om in februari weer met drie punten thuis te komen.

TFS verliest terecht van Eastermar (30-11-2019)

In een wedstrijd waar Eastermar duidelijk de betere partij was, stond TFS geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong. Op slag van rust kwamen de Broekophâlders weer op gelijke hoogte en na rust bouwden ze de voorsprong uit tot 1-4 waarbij een grotere uitslag werd bespaard door de goed keepende Jeff Aalders.

Als voetbalvereniging zijn we op zoek naar een materiaalbeheerder die voor onze dure materialen zorgt en tevens zorgt dat het materiaalhok opgeruimd is. Hij/zij is het aanspreekpunt richting trainers/leiders/bestuur qua materialen. Je kunt je voor deze belangrijke functie aanmelden bij het bestuur.

Hans Gellert ook komend seizoen hoofdtrainer vv T.F.S.

De 32-jarige trainer uit Drachten maakte afgelopen zaterdag aan de selectie en de leden bekend ook volgend seizoen aan het roer te staan van het vlaggenschip van TFS. Club en trainer zijn zeer tevreden over de samenwerking en de behaalde prestaties.Hans Gellert is momenteel bezig aan het tweede seizoen bij TFS. In het vorige seizoen maakte het eerste elftal onder leiding van Gellert een stormachtige ontwikkeling (zie ook KIX-clubindex voetbalnoord) door knappe resultaten en een nummer 8 notering op de ranglijst. Er werd voor het eerst in jaren weer een leuk en plezierig seizoen beleeft in de standaardklasse. Ook in het huidige seizoen zet de kwalitatieve voetbalontwikkeling door en staat TFS stevig in de middenmoot met al bijna evenveel overwinningen als het gehele vorige seizoen.Als antwoord op de vraag wat de doorslag maakte om voor het derde seizoen bij te tekenen is Gellert duidelijk: "De A-selectie toont enorm veel enthousiasme om te blijven ontwikkelen en samen te presteren. TFS is echt een eenheid en ik ben trots om trainer te mogen zijn van deze warme club.Ook Nick de Roos is zeer positief met het verlengen van de trainer: "ik vind het een goede keuze van de club en de trainer om de goede samenwerking door te zeten.' Beide partijen zien en hebben aangetoond dat er voldoende rek in deze groep zit. Ikzelf als speler zie ook dat deze groep flik is gegroeid sinds de komst van Hans, niet alleen voetballend, maar ook mentaal. Verder ben ik blij dat ik daar spelend bestuurslid ook nog een rol in kan vervullen." Aldus de 29 jarige routinier.

TFS – Noordbergum pas laat in de wedstrijd beslist (23-11-2019)

TFS – Noordbergum pas laat in de wedstrijd beslist.In een boeiende wedstrijd maakte TFS het Noordbergum behoorlijk lastig tot aan de 86e minuut. Door een penalty kwamen de gasten op 0-1 en na rust maakten ze de 0-2. Met 10 man is het Nick de Roos die TFS weer in de wedstrijd brengt, maar in de 87e minuut is het Noordbergum dat de score op 1-3 zet en in de 90e minuut nog op 1-4, wat tevens de eindstand is.Noordbergum beschikt over een selectie met spelers die op een niveau hebben gevoetbald en waar menig kelderklasser alleen maar van kan dromen. Verder is het voor de voetballiefhebber misschien jammer dat de rechtsbuiten Huy Tran die met zijn trukendoos 5 miljoen “views” behaalde op internet niet mee deed, maar in ruil daarvoor werd er een andere technische begaafde speler opgetrommeld voor op de vleugel. Dat deze ploeg over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt, werd wel duidelijk nadat arbiter W. Stel om 14:30 het startsein gaf. Al vanaf de aftrap kreeg linksbuiten Rochendy Constansia de bal ingespeeld, die er direct maar een dubbele schaar eruit gooide. Een echte kelderklasser kan geen trucjes en als iemand het wel kan, bestaat er een ongeschreven regel dat je hem een zaag mag verkopen. Alleen zijn wij bij TFS van de fairplay en doen wij niet zozeer aan schoppen.Behalve het hebben over de kwaliteiten van Noordbergum werd er ook nog gevoetbald. TFS maakte het Noordbergum behoorlijk lastig. De gasten werden gevaarlijk vanaf de vleugel, maar tot echte kansen kwam het niet. Door het aanvallende spel van Noordbergum kregen de Kompenijsters ook veel ruimte op proberen toe te slaan in de counter, wat tot veel gezeur en ergernis resulteerde aan de kant van Noordbergum. Ook Sinterklaas kwam deze zaterdag in Drachtstercompagnie langs en onze laatste man vond het daarom wel zo lief om een cadeau weg te geven en de spits te laten vloeren in de 16 als, nadat hij zijn trukendoos opende. De scheids kon niks anders dan in de 29e minuut een penalty geven en deze werd dan ook verzilverd door linksbuiten Constansia (0-1). TFS kreeg hierna kansen, maar het was het allemaal net niet. Ook Noordbergum kreeg kansjes maar ook bij hun ontbrak de scherpte. Zodoende ging TFS met een 0-1 achterstand de rust.Na rust gingen beide ploegen hetzelfde verder als de eerste helft, Noordbergum had het overwicht, maar wist deze middag er voetballend maar slecht door te komen. In de 54e minuut krijgen de gasten een vrije trap nabij de achterlijn. De bal lijkt voor keeper Jeff Aalders, maar door wat nieuwe handschoenen bleef “de bal raar kleven en sloeg ik hem in het goal", aldus de keeper (0-2). Zuur voor de Kompenijsters, want voetballend wist deze ploeg er maar moeilijk doorheen te komen. TFS werd hierna wat feller, maar de uitstekende fluitende scheids had de wedstrijd goed onder controle en trad zo nodig direct op met gele kaarten. Jammer genoeg was dat ten nadele voor de Kompenijsters, want verdediger Janco Booi kon na twee gele kaarten binnen 5 seconden vroegtijdig inrukken, want zoals een ieder weet is twee keer geel een rode kaart. Toch weet TFS vlak hierna met 10 man op gelijke hoogte te komen. Het is de linksbuiten van TFS die de bal voortrekt op Tim Nijmeijer, maar hij werd naar beneden getrokken in het zestien meter gebied. Nick de Roos is degene die aanlegt vanaf 11 meter en de bal verzilverd (1-2). Ondanks dat de Kompenijsters een man minder hebben, kloppen ze vaak aan de deur bij Noordbergum. Mede door het goede invallen van pinchhitter Gerrit van Dijk kon TFS vaak dichtbij het doel komen. Desondanks is het Noordbergum dat in de 87e minuut vanuit de counter de (1-3) weet te maken. Het is Constansia die voor zijn derde van de middag mag tekenen, nadat hij de bal onberispelijk onder kant lat binnen schoot. Kort hierna krijgt TFS nog de kans op een doelpunt. Vanuit een vrije trap is het de inzet van Jogchum Otten die uiteen spat op de lat. Diep in de blessure tijd werd de eindstand nog bepaald op (1-4) nadat Jens Kloppenburg voor leeg goal kon binnen tikken. Zodoende verliest TFS met opgeheven hoofd. Na de tijd was het nog lang gezellig in de kantine van ’t Trefpunt samen met de supporters en spelers van Noordbergum.

We proberen iedereen zoveel mogelijk via onze website te informeren. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Kijk hiervoor op de contactpagina.