Van harte welkom op de website van
v.v. T.F.S.

laatste Nieuws

TFS verliest in slotfase van De Lauwers (8-2-2020)

TFS heeft in de uitwedstrijd tegen De Lauwers verloren door twee doelpunten in de slotfase. Strijdvaardig TFS leek lang kans te maken op een punt, maar de ploeg van trainer Hans Gellert zag in de 84e minuut een afstandsschot van richting veranderen, waardoor keeper Jeff Aalders was verschalkt (1-0). Na een slotoffensief was het vanuit de counter De Lauwers dat de 2-0 maakte.Op een druilerige, donkere zaterdagmiddag werd erom half 3 afgetrapt. Waarbij het normaliter altijd behoorlijk waait op “de klaai” was er dit keer bijzonder genoeg een rustig windje, dat het een behoorlijke tweestrijd zou worden met veel slidings, duels en soms iets verhitter hadden veel supporters niet zien aankomen, maar het deed het duel wel goed, want voetballend was het misschien niet altijd even goed. Waarin TFS gevaarlijk werd met de snelheid van Chris Visser en met rechtsbuiten Gijs Vlastuin die na goed trainen een basisplekje verdiende, was het De Lauwers die gevaarlijk probeerde te worden met voorzetten vanaf de zijkanten op de lange spits. Maar beide ploegen gingen met grote kansen niet effectief om en zodoende werd er met een 0-0 tussenstand tot rust gekomen met een bak thee.Na rust was het de eerste minuten hetzelfde spelbeeld als de eerste helft waarbij de Kompenijsters de eerste minuten de grotere kansen kregen. In de 50e minuut belandde er vanuit een cornerbal door Robin van Es, de bal op de hand van De Lauwers en TFS schreeuwt om een penalty. De vrij onbekende arbiter wuifde de vermeende penalty helaas weg. Toch kreeg TFS 10 minuten later wel een penalty tegen, nadat Michiel Veenstra de bal tegen z’n handen krijgt die hij naast z’n lichaam houd, maar des te gerechtiger was dat keeper Jeff Aalders als een zwarte panter de bal weet te keren en de Kompenijsters nog op 0-0 houdt. De Lauwers begon hierna aan te dringen en het initiatief in handen te nemen. Alleen waren het de uitblinkers Jeff Aalders die zijn doel schoon hield en Tim Nijmeijer die alle diepteballen van De Lauwers makkelijk dichtliep. Des te teleurstellend was het dat De Lauwers in de 84e minuut op voorsprong wist te komen door een afstandsschot dat van richting werd veranderd, waardoor keeper Jeff Aalders was verschalkt (1-0). TFS probeerde opzoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het zat er jammer genoeg niet meer in. In de laatste minuut van de blessuretijd werd het ook nog door De Lauwers (2-0) dat vanuit een counter wist toe te slaan.

Namens de sponsorcommissie van vv TFS verwelkomen wij met trots Kijlstra Personenvervoer als nieuwe bordsponsor!Kijlstra Personenvervoer uit Drachten draagt vv TFS een warm hart toe. Net als vv TFS geloven we in de kracht van samenwerken. Als team gaan voor het beste resultaat. Altijd een stapje extra zetten. Dat geldt ook voor onze medewerkers. Zij zijn dag en nacht in beweging om iedere klant met een vervoerswens op een passende manier te vervoeren. Of het nu gaat om taxivervoer, leerlingenvervoer, zittend ziekenvervoer, directievervoer of Wmo-vervoer: als professioneel personenvervoerder zetten wij altijd dat stapje extra voor uw vervoer. Wie u ook bent of wat u vervoerswens ook is. U kunt al 90 jaar op ons rekenen! Dus heeft u een taxi (of een ander vorm van vervoer) nodig? Bel: 0512- 51 24 84 en wij helpen u op weg! Dat doen we niet alleen, maar samen met onze ruim 100 medewerkers personenvervoer. En om nog even de link te maken met voetbal: we wensen vv TFS heel veel succes en sluiten ons van harte aan bij de slogan: #TrochFreonskipSterk!

TFS en Suawoude houden elkaar in evenwicht (1-2-2020)

TFS is er niet in geslaagd om thuis van Suawoude te winnen. In een wedstrijd waarin de Kompenijsters weinig kansen weggaven en zelf verzuimde om de leiding te pakken stonden ze een lange tijd te kijken tegen een achterstand. Pas in de 90e minuut is het Nick de Roos die doormiddel van een penalty de zwarte-groene brigade een punt bezorgd.Hoewel het mede door de harde wind en een drassige veld niet altijd wervelend was wat de beide ploegen op de grasmat legden, verveelde het duel geen moment. Er waren veel slordigheden, duels en overtredingen. In een wedstrijd waar niet veel kansen waren is het TFS dat het meest op de deur klopt bij Suawoude, maar weet zichzelf de voorsprong niet af te dwingen. Toch is het TFS dat na 25 minuten door een slordigheidje achterin op (0-1) achterstand komt. Mede doordat de Kompenijsters op achterstand waren gekomen is dit niet ten goede gekomen voor het spel. Waarin de eerste 25 minuten de bal vaak laag over de grond werd gespeeld ging de thuisploeg na de tegentreffer meer de lange bal spelen, waardoor het een fysieke wedstrijd werd. Toch is het opslag van rust de Kompenijsters die weer langszij komen. Vanuit een corner is het Jogchum Otten die de bal voor z’n voeten krijgt en de bal verzilverd. (1-1)Na rust is het vooral hetzelfde fysieke spel als in de eerste helft. Alleen gaat Suawoude hoger staan wat in 46e minuut al resulteerde in grote kans voor Suawoude. Linksvoor van de gasten schiet de bal langzaam langs de keeper, maar het is verdediger Janco Booi die de bal vanaf de lijn weet weg te werken. Doordat Suawoude hoger staat dan de eerste helft ontstond er voor de Kompenijsters ook ruimte om toe te slaan over te zijkanten. De grootste kans van de Kompenijsters kwam dan ook op de naam van spits Nick de Roos die na goed voorbereidende werk van Tim Nijmeijer in stelling wordt gebracht om de bal in het goal te schieten, maar hij mist. Toch zijn het de geel-zwarte gasten uit Suawoude die in de 70e minuut op voorsprong komen. Een vrije trap van 20 meter werd door Niels Jongboom onberispelijk hard binnen geknald, waardoor TFS weer tegen een achterstand aan kijkt (1-2). TFS ging niet bij de pakken neerzitten en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Nadat Suawoude vanaf de 80e minuut met 10 man verder moest door een tackel van achteren, is het echte slotoffensief begonnen van de Kompenijsters en wordt de ene bal naar de andere de zestien in gepompt. Pas in de 90e minuut komt zwart-groene brigade weer langszij, nadat de verdediger door een handsbal een penalty veroorzaakte. Door z’n taalgebruik richting de scheidsrechter moest hij ook nog het veld ruimen, waardoor de gasten ook nog met 9 man verder moeten. Toen de penalty éénmaal genomen mocht worden is het Nick de Roos die de strafschop verzilverd en TFS een punt bezorgd.Volgende week zullen de manschappen van Hans Gellert moeten afreizen naar De Lauwers. Nog nooit wist TFS uit in Warfstermolen te winnen en kan het dus aankomende zaterdag “historische” zaken doen. Het zal zeker geen makkie worden, maar thuis werd De Lauwers met een 4-2 zege verslagen.

Start tweede seizoenshelft!

Hoewel koning winter zich tot nu toe nog niet liet gelden begint na een korte winterstop de competitie aankomende zaterdag weer voor de meeste teams! Met een tweetal thuiswedstrijden op de zaterdagmiddag zal het goed vertoeven zijn op 't Trefpunt. De Dames nemen het om 12:30 allereerst op tegen nummer twee van de competitie Burgum VR 3, daarna zal er aansluitend om 14:30 de kraker plaats vinden tussen TFS 1 tegen Suawoude 1. Het duel is van levensbelang voor de Kompenijster, want bij winst zal het vlaggenschip weer gaan aansluiten bij de rest van de middenmoot.

We proberen iedereen zoveel mogelijk via onze website te informeren. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Kijk hiervoor op de contactpagina.