Home » Nieuws

NiEUWS

Clubnieuws juni 2021

Tijdens de algemene ledenvergadering van 21 juni jl. werden Jasmijn Reidsma en Maeike Nijboer herbenoemd als bestuurslid. Voor de activiteitencommissie zijn we nog op zoek naar een nieuw bestuurslid.

Lees meer »

Clubnieuws mei 2021

De KNVB Regio cup voor senioren gaat helaas niet door. Voor wat betreft de jeugd is er nog hoop. Hieronder het meest recente bericht vanuit de KNVB.

Lees meer »

Voetbalsters gezocht "froulju" 1 vv TFS

๐Ÿ’š๐Ÿ–ค ๐™Ž๐™ฅ๐™š๐™š๐™ก๐™จ๐™ฉ๐™š๐™ง๐™จ ๐™œ๐™š๐™ฏ๐™ค๐™˜๐™๐™ฉ ๐™ซ๐™ค๐™ค๐™ง "๐™›๐™ง๐™ค๐™ช๐™ก๐™Ÿ๐™ช" 1 ๐™ซ๐™ซ ๐™๐™๐™Ž!Voor het aankomend seizoen zijn wij opzoek naar enthousiaste voetbalsters die ons dameselftal komen versterken! Altijd al een balletje willen trappen, maar nooit de stap gezet? of zoek je als voetbalster (of bijv. samen met een groep vriendinnen) nog een gezellig team? Kom dan bij ons! De "froulju" is een gezellig team dat graag fanatiek een balletje trapt! Er wordt twee keer in de week getraind en op de zaterdagen (wedstrijddag) wordt er samen met de heren elftallen stee vast de derde helft gewonnen!๐ŸปGeรฏnteresseerd? neem dan contact op met Jasmijnreidsma1@hotmail.comย tel: 06 48825980 of stuur ons een PM / DM!#TrochFreonskipSterk

Lees meer »

Vacature: Trainer JO16-1

Voor het seizoen 2021โ€“2022 zoeken wij een gemotiveerde trainer voor de J016-1 (nu JO15-1).Het is een gezellig team met onderlinge respect en waar het plezier voorop staat. Momenteel komt het team uit in de 2e klasse, maar heeft de potentie om in de 1e klasse te spelen.ย VV TFS is momenteel druk bezig met de toekomst, zo wordt er druk gebouwd aan een nieuw MFC op ons sportcomplex en is het gezamenlijke doel het verder ontwikkelen van jeugdspelers om zij door te laten naar de senioren.De trainer/coach die wij zoeken:โ€“ Heeft een KNVB (trainers)diploma, UEFA-C /junioren diploma of is bereidt om dit te halenโ€“ Heeft ervaring met het trainen/coachen โ€“ Onderhoud de contacten met spelers en oudersโ€“ Kan jonge spelers motiveren, prikkelen en verder ontwikkelenโ€“ Heeft goede contactuele en leidinggevende vaardighedenโ€“ Een clubmanโ€“ Vindt naleving van correcte normen en waarden enorm belangrijkโ€“ Representeert vv TFS op een correcte en positieve wijzeTaken:โ€“ Twee keer per week dagen (in overleg ) trainen van het selectieteamโ€“ Coaching en begeleiding tijdens de wedstrijden incl. bekerโ€“ De trainer/coach legt verantwoording af aan het jeugdbestuur en zal daarmee ook evaluatiegesprekken voerenWij bieden:โ€“ Een mooie functie bij een gezellige en ambitieuze voetbalverenigingโ€“ Een passende vergoeding of bij eventuele ambitie een aanvullende en passende trainersopleidingโ€“ Een prettige en informele werkomgevingBen je geรฏnteresseerd of wil je meer weten over de vacature, neem dan contact op met:Jeugdbestuur Geert Drost (famdrost@live.nl) Voor verdere informatie betreffende onze club kijk op onze website www.vv-tfs.nl(Aanvraag van een VOG verklaring maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure)

Lees meer »

Vacature: trainer eerste elftal

Voetbalvereniging T.F.S. is voor het komend seizoen (2021-2022) op zoek naar een trainer voor het eerste heren elftal. Het elftal voetbalt in de standaard 5e klasse en traint op dinsdag- en donderdagavond. Wij zoeken een enthousiaste clubtrainer die goed met onze jeugdige spelers om kan gaan en samen met onze leider de wedstrijdbegeleiding kan verzorgen.

Lees meer »

Throwback thursday - Eastermar - vv TFS

Op deze mooie zonnige zaterdagmiddag stond de openingswedstrijd van het seizoen 18/19 op het programma. Met toen die tijd Hans Gellert als nieuwe trainer aan het roer en met de jongens J. Booi en R. van der Mei die terug kwamen van het respectieve SV Houtigehage beloofde het een buitengewone spannende duel te worden in en tegen titelkandidaat Eastermar. Al in de 11e minuut wist TFS op voorsprong te komen. T. Nijmeijer weet de lange bal van rechtsback F. van der Meer knap binnen te houden vanaf de achterlijn, waarna hij R. Mulder in een directe scoringspositie zette en zodoende de stand op 0-1 bracht. Met Catenaccio voetbal en flitsende uitbraken vanaf de flanken maakten de Kompenijsters het de thuisploeg ontzettend lastig. Pas in de laatste 20 minuten begon Eastermar nadrukkelijk op de deur te kloppen van doelman R. Ypma. Met hier en daar een overtreding moest de scheidsrechter de groen-hemden met in totaal 7 gele kaarten in bedwang houden. Nadeliger was dat dan ook F. Sheni in de 82e minuut zijn tweede gele kaart pakte en moest inrukken. Maar ook met 10 man wist TFS de aanvalsdwang van Eastermar tegen te houden tot in 89e minuut. In de absolute slotfase maakt R.J. Bron een overtreding in het zestien meter gebied. De scheids gaf Eastermar een penalty toe, de absolute kans op de gelijkmaker voor de Eastermarders, maar dan... was daar de goalie R. Ypma die de hoofdrol pakte in deze wedstrijd! Zodoende verraste TFS vriend en vijand en namen de groen-hemden de drie punten mee naar Kompenije!

Lees meer »

Stienstra Jachtschilderwerken nieuwe bordsponsor!

Namens de sponsorcommissie zijn wij verheugd om te kunnen mededelen dat ook Stienstra Jachtschilderwerken vv TFS een warm hart toedraagt. Met inmiddels al tientallen sponsoren die zichtbaar zijn langs ons hoofdveld maakt het ons elke keer trotser dat wij ditmaal weer een bedrijf uit Drachtstercompagnie mogen verwelkomen. Waar een klein dorp groot in kan zijn!๐™Ž๐™ฉ๐™ž๐™š๐™ฃ๐™จ๐™ฉ๐™ง๐™– ๐™…๐™–๐™˜๐™๐™ฉ๐™จ๐™˜๐™๐™ž๐™ก๐™™๐™š๐™ง๐™ฌ๐™š๐™ง๐™ ๐™š๐™ฃ:Mijn naam is Jappie Stienstra en ik ben sinds 1999 begonnen met m'n eigen bedrijf (Stienstra Jachtschilderwerken). Sinds 2005 wonen wij in Drachtstercompagnieaan de Doese, omdat ik op locatie werk en wij heel centraal zitten voor ons werk is dit een prachtige plek om te wonen! In de wintermaanden zijn wij voornamelijk bezig met het schilderen van boten en als wanneer de boten weer varen verven wij in de zomermaanden woningen, zo blijft het werk zeer afwisselend en leuk om te blijven doen.Onze zoon Gjalt voetbalt in het eerste elftal van TFS en nadat wij al een paar jaar shirtsponsor zijn van de jeugd werden wij nu gevraagd of wij ook een bord langs het hoofdveld wilden. Tuurlijk wilden wij dat wel, want hoe meer borden er hangen hoe mooier de uitstraling van het sportcomplex wordt!Wij wensen TFS een super sportief seizoen toe en veel sportplezier!

Lees meer »

Clubnieuws maart 2021

Op zaterdag 20 maart a.s. organiseert de v.v. T.F.S. zijn jaarlijkse potgrondactie. Dit jaar is het ook mogelijk viooltjes te kopen. De opbrengst van deze actie gaat naar de jeugd van de v.v. T.F.S. Meer informatie is te vinden op https://www.vv-tfs.nl/nieuws/629148_potgrond-en-viooltjes-actieย 

Lees meer »

Potgrond en viooltjes actie!

๐™‹๐™ค๐™ฉ๐™œ๐™ง๐™ค๐™ฃ๐™™ ๐™š๐™ฃ ๐™ซ๐™ž๐™ค๐™ค๐™ก๐™ฉ๐™Ÿ๐™š๐™จ ๐™–๐™˜๐™ฉ๐™ž๐™š!Aankomende zaterdagochtend 20 maart houdt de jeugd van vv T.F.S. een potgrond en viooltjes actie. Wij gaan met een geluidsomroeper door de straten van de bebouwde kom van Dr. Kompenije om zoveel mogelijk potgrond en viooltjes te verkopen!

Lees meer »

NIEUW WEDSTRIJDTENUE: stem op jouw favoriet

De afgelopen maanden is de sponsorcommissie is samenwerking met Voetbalshop Drachten opzoek gegaan naar een nieuwe kledingleverancier. Al snel viel het oog op Craft sportswear door de mooie kledinglijn en de kwaliteit van het wedstrijdshirt, dat wat de uitstraling van onze mooie voetbalclub ten goede komt.Zo is er een commissie opgezet die met een wensen en eisenlijst aan de slag is gegaan met het ontwerpen van een nieuw wedstrijdtenue. Twee van de belangrijkste eisen zijn dat in het nieuwe tenue minder de zwarte kleuren komen en dat het shirt iets "klassieks" krijgt, zo hebben wij dus gekozen voor een witte / zwarte baan over het shirt (iets wat in het verleden ook in het TFS shirt was toegepast).ย  Verder hadden wij de volgende wensen wat we graag zagen in het tenue: het wapen van Drachtstercompagnie symbolisch bovenin op de achterkant, Troch Freonskip Sterk achterop de kraag,ย  de uiteinde van de mouwen aan de ene kant wit en andere kant zwart, een rugnummer met een witte rand er om heen.ย StemmenOnderstaand bevinden zich drie ontwerpen. Wij zijn benieuwd waar uw voorkeur naar uit gaat. De stemmen worden geteld als volgt: het shirt met de baan aan de zijkant (shirt nummer 1) heeft 51% of meer van de stemmen nodig om het te worden. Als het onder de 50% valt hebben er meer op de baan in het midden gestemd en dan zal er gekeken worden naar welke voorkeur de achterkantย  van het tenue gaat.Stemmen is gesloten!ย Met meer dan 50% is de keuze gevallen op shirt nummer 3!

Lees meer »

๐—ก๐—ผ๐—ด ๐˜๐˜„๐—ฒ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐—ผ๐—บ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ž๐—ผ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ท๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—น๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ผ!

Vrijdag 12 maart organiseert de VV & KV TFS in samenwerking met het sportbedrijf Drachten een live bingo voor alle Kompenijsters en mensen die de VV en KV een warm hart toedragen! De bingo wordt gepresenteerd door Fokke Postma vanuit de voormalige studio van "De Twee Gebroeders". De avond zal vooral in het teken staan van gezelligheid en muziek!

Lees meer »

In Memoriam: Sieger Brouwer

Deze week hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat op maandag 15 februari onze trouwe supporter Sieger Brouwer op 88-jarige leeftijd is overleden. Sieger was voor velen een bekend gezicht op 't Trefpunt.ย 

Lees meer »

Clubnieuws februari 2021

Het clubnieuws is op 3 februari per mail verstuurd. Per abuis is dit niet op de website geplaatst en is dit met terugwerkende kracht alsnog gepubliceerd.

Lees meer »

Molenakker Infra nieuwe bordsponsor bij vv TFS!

Namens de sponsorcommissie zijn we verheugd om te kunnen mededelen dat ook Molenakker Infra uit Dordrecht voetbalvereniging TFS een warm hart toedraagt! Aangezien het bedrijf een primeur heeft om als eerste en enige tot nu toe vv TFS te sponsoren vanuit de Randstad hebben wij de heren vrijdagmiddag 29 januari uitgenodigd op sportcomplex โ€™t Trefpunt. Het jonge bedrijf Molenakker Infra is op 1 januari 2019 opgericht door Seyit en Mehmet. De twee goed bevriende heren met Turkse roots zijn geboren en getogen in Rotterdam. Alvorens Seyit voor zich zelf begon was hij voornamelijk werkzaam als treinmachinist bij de NS en verhuurde hij huurwoningen (wat hij nog steeds graag doet). Mehmet daarentegen was vooral werkzaam in de elektra en als meubelmaker. De twee vonden het een ruime twee jaar terug wel tijd voor wat anders en besloten om een bedrijf te beginnen: โ€œWe droomden al een tijd over een toekomstig bedrijf. Mehmet is een handige jongen die al ervaring had in de kabeltechniek en we waren beide toe aan een nieuwe uitdaging. Zodoende zijn wij een infra bedrijf gestart wat hoofdzakelijk werkzaam is in de glasvezelโ€. Aldus Seyit.Met een ruime twee jaar ervaring in de glasvezel is Molenakker Infra inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaarde onderaannemer voor diverse aannemers. Waar Seyit en Mehmet begonnen met alleen grondwerkers en een graafmachine kunnen ze onderhand met een breed werkpakket het totale civiele plaatje voor de ondergrondse kabelinfra aanbieden. โ€œWaar wij tot stand zijn gekomen met alleen het aanleggen van glasvezel kunnen wij sinds een korte tijd ook routes blazen met kabel, distributiepunten (DP box) lassen en elektra aanleggen. Hierdoor kunnen wij alles aanreiken wat een aannemer verwacht van een civiele onderaannemer.โ€ Op de vraag wat de volgende ambitie is van het bedrijf antwoorden Seyit & Mehmet stellig: โ€œOnze roots liggen in Rotterdam, een loods openen in die regio is waar we naar op zoek zijnโ€.Hoewel de afstand van vv TFS naar de wortels van de heren uit Rotterdam maar liefst 216km bedraagt wilden ze altijd al een voetbalvereniging sponsoren. โ€œMet Frits van der Meer die werkzaam is voor onze opdrachtgever Van Gelder Telecom hadden wij al een link met de voetbalvereniging. Met jonge jongens die veel voor TFS doen vinden wij het leuk dat de voetbalclub mogen sponsoren. Als het competitie voetbal weer van start gaat wensen wij de leden veel succes en dat er maar veel gescoord mag worden!โ€Namens de sponsorcommissie bedankt! Benieuwd naar het bedrijf? Volg ze dan snel op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/seyit-yerlikaya-580878b7/Molenakker Infra bedankt!

Lees meer »

Terugblik 1974 FC Wolvega - TFS

Vandaag gaan wij terug naar een krantenartikel uit de Leeuwarder Courant over speelronde van 19 mei 1974. TFS nam het die dag op tegen FC Wolvega voor een wedstrijd in de promotiecompetitie naar de 3e klasse. De wedstrijd werd gespeeld op de voormalig paarden draftbaan Lindenoord te Wolvega.๐™๐™๐™Ž ๐™๐™ค๐™ช๐™™๐™ฉ ๐™™๐™š ๐™ก๐™š๐™ž๐™™๐™ž๐™ฃ๐™œ ๐™ž๐™ฃ ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™ข๐™ค๐™ฉ๐™ž๐™š๐™˜๐™ค๐™ข๐™ฅ๐™š๐™ฉ๐™ž๐™ฉ๐™ž๐™š.In de strijd om รฉรฉn plaats in de derde klasse tussen de als tweede geรซindigde ploegen van de vierde klassen A tot en met D is door de resultaten van gisteren de leiding in handen gebleven van TFS. De club uit Drachtster Compagnie hield in Wolvega de ploeg van die naam op 1 -1 en is daardoor na twee wedstrijden op 3 winstpunten gekomen.FC Wolvega - TFS 1-1. Op lindenoord kwamen twee hardwerkende ploegen in actie in een sportief duel, maar onder de matige leiding van scheidsrechter C. Hendriks, speelde FC Wolvega toch wel het iets betere voetbal. Dat leverde voor rust overigens geen voordeel op, want in de dertigste minuut kon Kats van TFS profiteren van te vroeg uitlopen van keeper Van der Helm van Wolvega. Meina had de bal wel met de handen kunnen keren, maar deed dit niet (0-1). In de tweede helft is FC Wolvega vrijwel steeds in de aanval geweest, maar pas zeventien minuten voor het einde kon Sietse Hof de meer dan verdiende gelijkmaker scoren. (1-1)

Lees meer »