NiEUWS

Update acties, veiling en MFC februari 2022

De veiling van de afgedankte spullen uit ons huidige clubhuis staat nu gepland op maandagavond 21 februari a.s. De veiling is in de oude gymzaal en staat o.l.v. veilingmeester Fokke Postma. Nadere info over de veiling volgt op vrijdag 18 februari a.s. Dit incl. een overzicht van de te veilen spullen.

Lees meer »

Clubnieuws februari 2022

De eerste helft van de competitie hebben we achter de rug. Met nog een wedstrijd te gaan kon onze JO17 kampioen worden. Helaas werd de wedstrijd afgelast en kon men het kampioenschap (nog) niet vieren. Wat betreft de 2de helft van de competitie worden alle jeugdteams opnieuw ingedeeld.

Lees meer »

Fijne feestdagen en een sportief 2022!

๐‘ณ๐’‚๐’๐’ˆ๐’” ๐’…๐’†๐’›๐’† ๐’˜๐’†๐’ˆ ๐’˜๐’Š๐’๐’๐’†๐’ ๐’˜๐’Š๐’‹ ๐’๐’‚๐’Ž๐’†๐’๐’” ๐’—.๐’—. ๐‘ป.๐‘ญ.๐‘บ. ๐’‚๐’ ๐’๐’๐’›๐’† ๐’๐’†๐’…๐’†๐’, ๐’”๐’–๐’‘๐’‘๐’๐’“๐’•๐’†๐’“๐’”, ๐’”๐’‘๐’๐’๐’”๐’๐’“๐’†๐’ ๐’†๐’ ๐’—๐’“๐’Š๐’‹๐’˜๐’Š๐’๐’๐’Š๐’ˆ๐’†๐’“๐’” ๐’†๐’ ๐’Ž๐’†๐’๐’”๐’†๐’ ๐’…๐’Š๐’† ๐’๐’๐’›๐’† ๐’—๐’๐’†๐’•๐’ƒ๐’‚๐’๐’„๐’๐’–๐’ƒ ๐’†๐’†๐’ ๐’˜๐’‚๐’“๐’Ž ๐’‰๐’‚๐’“๐’• ๐’•๐’๐’†๐’…๐’“๐’‚๐’ˆ๐’†๐’ ๐’†๐’†๐’ ๐’—๐’“๐’๐’๐’Š๐’‹๐’Œ ๐’Œ๐’†๐’“๐’”๐’•๐’‡๐’†๐’†๐’”๐’• ๐’†๐’ ๐’†๐’†๐’ ๐’ˆ๐’†๐’›๐’๐’๐’…, ๐’Ž๐’‚๐’‚๐’“ ๐’—๐’๐’๐’“๐’‚๐’ ๐’†๐’†๐’ ๐’”๐’‘๐’๐’“๐’•๐’Š๐’†๐’‡ 2๏ธโƒฃ0๏ธโƒฃ2๏ธโƒฃ2๏ธโƒฃย ๐’•๐’๐’†๐’˜๐’†๐’๐’”๐’†๐’!

Lees meer »

Nieuw reclamebord Fitaal Fysiotherapie bij vv TFS!

Nadat v.v. T.F.S. en Fitaal al een geruime tijd samenwerken doormiddel van blessurespreekuur heeft de bekende Fysiotherapie praktijk uit Drachten nu ook een reclamebord laten ophangen langs ons hoofdveld waarmee zij hun zichtbaarheid mee vergroten. ๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—™๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—™๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ผ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ฐ๐—น๐˜‚๐—ฏ?- Voetballers van v.v. T.F.S. met een sportblessure kunnen op maandag (in Drachten) en dinsdag (in Rottevalle) terecht op het blessurespreekuur van Fitaal.- Dit blessurespreekuur wordt uitgevoerd door een (sport)fysiotherapeut van Fitaal Fysiotherapie.- Het blessurespreekuur is gratis voor alle spelende leden van v.v. T.F.S.- Aanmelden kan via sportspreekuur@fitaal.nl, waarbij je je naam, sportvereniging en aard van blessure moet vermelden.- Je ontvangt een bevestigingsmail retour met het tijdstip en de locatie waarop je verwacht wordt.- De (sport)fysiotherapeut doet een eerste screening van de blessure en geeft advies. Meer informatie over het blessurespreekuur is te vinden op de website www.fitaal.nl onder โ€˜sportโ€™ > โ€˜sportspreekuurโ€™.Fitaal De Sportlaan Bedankt!

Lees meer »

Kerst rollade actie 2021

Wilt u met de kerst ook genieten van een heerlijke rollade? In samenwerking met sponsor 'Vleesbedrijf de Vries' gaat van iedere verkochte rollade een deel van de opbrengst naar vv TFS.

Lees meer »

TFS 1 weet niet te winnen tegen VVT1

We horen dat er altijd met smart wordt gewacht op de wedstrijdverslagen van het eerste elftal. Maar ja, wat ga je over een wedstrijd schrijven waar met 1-7 is verloren? Daarom deze keer een ander wedstrijdverslag dan jullie van ons gewend zijn.

Lees meer »

Clubnieuws november 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 3 november werd bekend gemaakt dat met ingang van zaterdag a.s. iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van het sportcomplex over een coronatoegangsbewijs moet beschikken. Dit betekent dat we QR-codes moeten gaan controleren en mensen de toegang moeten ontzeggen. Zoals wellicht bekend roept de KNVB vandaag de Tweede Kamer op sporten bij amateurverenigingen voor iedereen mogelijk te maken, dus ook voor diegenen zonder coronatoegangsbewijs. Uiteindelijk beslist de Tweede Kamer wat we wel/niet moeten doen.

Lees meer »

Nieuw spandoekframe!

Het vangnet: velen hebben de bal na hun schot er in zien verdwijnen of er zelfs over heen geschoten. Afgelopen zomer hebben wij samen met de gemeente het gevlochten ijzeren vangnet kunnen vervangen voor een touwen vangnet. Hierdoor moest ons spandoek van de boeren en reclameborden in het vangnet tijdelijk verwijderd worden. Doordat het vangnet nu van touw is, is er geen mogelijkheid meer om het spandoek op te hangen zonder ophangframe.Maar een oplossing was niet ver van huis. Namens de sponsorcommissie is Joekie van der Mei gevraagd om met zijn expertise in aluminium ons te helpen. Joekie is werkzaam bij SIXTY82 en heeft een sponsordeal kunnen regelen. Het spandoekframe is volledig kosteloos aangeboden door zijn werkgever SIXTY82. Afgelopen zaterdagochtend heeft de klusgroep van de sponsorcommissie de constructie inclusief het spandoek opgehangen en het resultaat mag er zijn!Via deze weg willen wij een aantal mensen voor hun medewerking. Joekie van der Mei voor zijn expertise. Sixty82 voor het sponsoren van het spandoekframe. De klusgroep voor het bevestigen van de constructie inclusief het spandoek en natuurlijk ook de boeren die onze voetbalclub een warm hart toedragen met het spandoek!Met deze vernieuwing is het complex de aankomende jaren voorzien van een geweldige blikvanger! Benieuwd naar welke boeren er allemaal opstaan, klik dan snel op deze link: Boeren Club#TrochFreonskipSterk #UsKlupInKlupFoarElk

Lees meer »

TFS verliest door een zwakke 1e helft van Zeester.

Zoutkamp - Afgelopen zaterdagmiddag heeft TFS in Zoutkamp een nederlaag geleden tegen vv Zeester. De Kompenijsters kregen in de laatste 10 minuten van de 1e helft maar liefst vier tegentreffers. TFS herpakte zich behoorlijk in de tweede helft en wist met twee doelpunten nog wat terug te doen. Eindstand werd 5-2.De eerste helft liet zich kenmerken door een afwezig TFS en een veel beter voetballend Zeester. Zeester was dan ook de bovenliggende partij en wist meerdere malen op de deur te kloppen van keeper Jeff Aalders. TFS wist echter vooral met schoten vanaf de tweede lijn gevaarlijk te worden. De Kompenijsters wisten elkaar maar slecht te vinden en moesten vooral veel achter de bal aan lopen. Zeester had in het eerste bedrijf al meerdere keren de kans om vroeg op voorsprong te kunnen komen, maar deed dit pas in de 35e minuut. Hierna strafde Zeester met nog eens drie tegentreffers het zwakke spel van de Kompenijsters af, waardoor TFS met maar liefst een 4-0 achterstand thee ging drinken.Dat het de tweede helft anders moet was bij iedereen duidelijk en dat gebeurde. TFS opende het tweede bedrijf met grote inzet en het voetbal was aanzienlijk beter. De Kompenijsters beloonde zich zelf in de 61e minuut door een doelpunt van Nick de Roos die de bal van negen meter binnen wist te schuiven (4-1). TFS wist dat er meer in het vat zat en ging hierna opzoek naar de tweede treffer om wat terug te doen. Het leidde tot een open tweede helft waarbij beide ploegen kansen kregen. Het is Zeester dat twintig minuten later als eerst weer weet te scoren door een schot vanaf rand zestien wat keeper Jeff Aalders te machtig is. Het slotakkoord komt van Sjoerd Bouma die de bal overtuigend tegen de touwen weet te knallen en hiermee zijn eerste doelpunt voor het vlaggenschip van TFS te pakken heeft.Zodoende verliest TFS de uitwedstrijd tegen Zeester met een dubbel gevoel. Hoe anders zou het zijn gelopen als de Kompenijsters gelijk de 1e helft zo waren gestart als de 2e helft? In ieder geval heeft TFS op basis van de tweede helft niet compleet teleurgesteld afgelopen zaterdagmiddag. Over twee weken (23 oktober) komt ASCโ€™75 thuis op โ€™t Trefpunt op bezoek.

Lees meer »

TFS niet opgewassen tegen sterk Eastermar

Afgelopen zaterdagmiddag was een slechte middag voor het eerste elftal van TFS in het treffen tegen vv Eastermar. De eerste vijfentwintig minuten gebeurde er niet zoveel, maar daarna begon de trein van Oostermeer te lopen en werd TFS na 33 minuten voetballen getrakteerd op de eerste tegentreffer. TFS stond na de 0-1 met de rug tegen de muur en dat werd afgestraft met nog eens 3 tegentreffers, waardoor het Kompenijster vlaggenschip thee ging drinken met een 0-4 ruststand.Na rust werd maar eens duidelijk dat Eastermar op basis van doelsaldo opzoek ging naar een monsterscore en wisten door gretig druk te zetten al vrij snel de 0-5 te maken. Na een aantal wissels van beide kanten werd het spel iets langzamer en nam de trein van Eastermar af in snelheid. Het leidde uiteindelijke tot een compleet terechte uitslag van 0-7 in het voordeel van de gasten. De reacties waren dan ook maar snel gericht richting de toekomst โ€œwy moatte dizze wedstryd mar gau ferjitte!โ€ Na deze opmerking werd de derde helft gewonnen wat resulteerde met Heineken wat uitverkocht was. Een wijs man zei ooit โ€œde beste raad is voorraadโ€.Aankomende zaterdag staat er voor het vlaggenschip de uitwedstrijd tegen vv Zeester (Zoutkamp) op het programma.

Lees meer »

Programma! 02-10-21

๐ ๐‘ ๐Ž ๐† ๐‘ ๐€ ๐Œ ๐Œ ๐€!Morgenmiddag staan er maar liefst twee thuiswedstrijden op het programma! Tot morgen op 't Trefpunt!

Lees meer »

TFS verliest de wedstrijd in 7 minuten van De Lauwers.

Nadat TFS de (oefen)bekercampagne met 0 punten afsloot tegen respectievelijke RWF, Westerkwartier en Waskemeer stond afgelopen zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen De Lauwers op het programma. De wedstrijd werd door twee tegendoelpunten binnen 7 minuten al verloren. Helaas had het elftal van Andre van der Veen meer verdiend deze wedstrijd maar moest het genoegen nemen met een 2-1 nederlaag.Na een minuut stilte voor de oud voorzitter van De Lauwers startte beide ploegen de wedstrijd met aanvallende intenties. Waar De Lauwers gevaarlijk probeerde te worden door de bal voor te brengen vanaf de zijkanten is het TFS dat de ruimtes achter de verdediging probeert te zoeken. Helaas viel in de 10e minuut al bij de eerste tegencorner van de wedstrijd een doelpunt voor De Lauwers. Door het ongelukkig doorkoppen van de verdediger van TFS viel die tegen de neus van een andere Kompenijster waardoor hij via binnenkant paal voor de voeten belandde voor een speler van De Lauwers die binnen wist te tikken (1-0). TFS wist in het eerste kwartier meerdere keren gevaarlijk te worden maar tot een daadkrachtig schot kwam het niet. In tegenstelling tot TFS weet De Lauwers in de 17e minuut wederom te scoren uit een corner. Ditmaal wordt er niet kort gedekt en wist De Lauwers speler Bert Jager vrij in te koppen (2-0). TFS laat echter de kop niet zakken. Er werd goed gevoetbald, mede door de krachtsinspanning van het elftal en de in de eerste helft uitstekend spelende Tim Nijmeijer. De watervlugge speler weet na een mooie steekbal van Jorrit Loopstra in de 28e minuut รฉรฉn op รฉรฉn te komen met de keeper en zodoende de aansluitingstreffer binnen te schuiven (2-1). De groen-hemden probeerde hierna door te drukken en opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Het bleef vooral bij dreiging en niet tot doelpunten. Toch ging TFS met het meest positieve gevoel de rust in en is het vooral de thuisploeg die op alles en nog wat loopt te zeuren. Na de thee was het spelbeeld de eerste vijftien minuten onveranderd. TFS had de bal en ging opzoek naar de gelijkmaker. Hierna kwam de vermoeidheid er in sluipen en werden de eerste spelers noodgedwongen gewisseld. De verhoudingen veranderden en De Lauwers groeide in de wedstrijd. Het is TFS keeper Jeff Aalders, ook wel de zwarte panter genoemd die de Kompenijsters goed op de been weet te houden en de groen-hemden erin laat geloven. Met Frits van der Meer als extra spits begint TFS steeds meer met de klassieke Engelse lange bal te spelen om zo een doorbraak door de defensie van De Lauwers te creรซren. Helaas verandert er weinig aan het verhaal van de wedstrijd. Er is veel dreiging maar echte scoringskansen blijven uit. De wedstrijd werd in de 90e minuut uiteindelijk afgesloten met een klein opstootje met een rode kaart waardoor de Lauwers de wedstrijd eindigde met tien spelers. De scheids vond het hierna wel welletjes en zodoende keerde TFS met lege handen naar huis. Een gelijkspel was enigszins terecht geweest. Maar zoals Johan Cruijff zou zeggen: โ€œJe moet schieten, anders kun je niet scorenโ€. Aankomende zaterdag speelt het vlaggenschip de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Eastermar. Aftrap is om 14:30.

Lees meer »