Home » Nieuws

NiEUWS

TFS verliest in een enerverende wedstrijd met bakken ongeluk van ASC’75. (28-9-2019)

TFS verliest in een enerverende wedstrijd met bakken ongeluk van ASC’75.De Kompenijsters gingen na een fantastische eerste helft, waarin ASC’75 compleet werd weggespeeld met een 2-0 voorsprong rusten. Na rust herpakken de gasten uit Augustinusga zich en werd er door middel van twee eigen doelpunten en een doelpunt ver in de blessuretijd de voorsprong uit handen gegeven. Voor TFS wisten Chris Visser en Thijs Boiten het net te vinden.Vanaf het begin van de wedstrijd had TFS de controle over de wedstrijd en troefde op alle fronten de ex-vierdeklasser uit Augustinusga af. De trage verdediging van ASC had zichtbaar moeite met de watervlugge buitenspelers van TFS, zowel door individuele acties en steekballen werden de gasten aan alle kanten voorbij gelopen, maar de kers op de taart ontbrak om de score open te breken. In de 33e minuut is het toch Chris visser die na een mooie steekbal van Thijs Boiten zijn direct tegenstander kwijt is en de bal voor kan geven, maar hij ziet een kans om zelf te scoren en lepelt de bal binnenkant paal in het doel. Zodoende breekt hij de stand open en staat de 1-0 geheel terecht op het scorebord. TFS zet door en krijgt een corner in de 44e minuut. Een goede corner van Chris Visser beland bij Thijs Boiten die knap voor zijn man komt en de bal uit de lucht bij de eerste paal binnen weet te schieten. De Kompenijsters zaten op rozen en gingen thee drinken met een 2-0 voorsprong.

Lees meer »

TFS verliest in en tegen Waskemeer (7-9-2019)

TFS Speelde zaterdagmiddag de tweede bekerpoulewedstrijd in en tegen Waskemeer. De mannen uit Waskemeer zijn in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid als club en spelen inmiddels in de 3e klasse. Vorige week speelde Waskemeer nog verrassend gelijk tegen De Sweach. Dus was er bij de Kompenijsters ook de goede hoop op een stuntje, maar TFS was niet opgewassen tegen een ontzettende gretige ploeg.Na een goede wedstrijd tegen RWF werd er qua speelwijze weinig veranderd bij TFS. Er werd wederom gegokt op de counter, maar waar RWF nog wel eens een verkeerd bal gaf, trof TFS op het sportpark 't Ald Leger een goed gecombineerde ploeg. Waskemeer nam voor rust al de beslissende voorsprong door de 0-4 te maken. Toch bereikte TFS af en toe de 16 van de tegenstander, maar de keeper van Waskemeer hield zijn doel overtuigend schoon. Waarbij in de eerste helft twee van de vier goals discutabel vielen tegen TFS, scoorde Waskemeer in de tweede helft alleen maar mooie doelpunten. Al vrij vlot na rust vielen de 0-5 en de 0-6 na mooi uitgespeelde aanvallen. De mooiste goal kwam op naam van Jurrien Hummel. Middels een schot van zo’n dertig meter vloog de bal schitterend tegen de touwen van het doel. Tevens door dit doelpunt werd de uitslag op een 0-7 bepaald. Toch kwam het hoogtepunt van Chris Visser die aan de zijlijn een schitterende bottle flip challenge uitvoerde. Waskemeer won deze wedstrijd uiteraard dik verdiend, waarmee de thuisclub het verdere succes werd gewenst. TFS speelt aanstaande zaterdag om 14:30 uit tegen vijfdeklasser de Sweach. In deze derde bekerduel zal blijken in hoeverre de mannen klaar zijn gestoomd voor de competitie.

Lees meer »

Vertrouwde sponsor Decokay/Slump & Bos vernieuwt reclamebord bij VV TFS.

Als sponsorcommissie zijn wij zeer verheugd dat onze trouwe sponsor Decokay/Slump&Bos een splinternieuw bord heeft laten ophangen langs ons hoofdveld."Wij wensen alle leden van vv TFS een sportief en leuk seizoen waarin er maar veel gescoord mag worden, maar lukt het even niet om de bal in het doel te krijgen? Geen zorgen ook bij ons kunt u scoren, namelijk een nieuw interieur! Wij zijn Decokay Drachten en Slump & Bos en helpen jou graag om van jullie huis een thuis te maken. Wij snappen dat u jullie huis zo wilt inrichten dat het als thuis voelt en dat dit best lastig is. Wij helpen jullie graag door de tijd te nemen en te luisteren wat bij jullie en jullie huis past. Kom een keer vrijblijvend langs bij Decokay Drachten op de woonboulevard voor vakkundig advies en maak van jullie huis, jullie thuis."Decokay/Slump&Bos bedankt!Contact:M. L. Kingsingel 54 (Meubelboulevard Drachten)9203 JC DrachtenTel: (0512) 34 04 40

Lees meer »

Verslag toernooi vv De Lauwers

Gisteren kwam het eerste selectie in actie op het oefentoernooi in Warfstermolen tegen de volgende tegenstanders: gastheer vv De Lauwers, Grijpskerk II en tegen OKVC.Allereerst mochten de mannen het opnemen tegen het uit de 4e klasse gedegradeerde VV De Lauwers. In de 30 minuten durende wedstrijd zijn de Kompenijsters de betere ploeg, maar verzuimd zichzelf te belonen door de gecreëerde kansen niet te verzilveren. In tegenstelling tot TFS is het de Lauwers die met weinig kansen wel weet te scoren en zodoende met een minimale score (1-0) van TFS weten te winnen.Bij de tweede wedstrijd treden de groengehemden op tegen het jonge talentvolle tweede selectie van VV Grijpskerk. De eerste 10 minuten waren de Kompenijsters de betere ploeg en wisten door een goede spitsengoal van Gerrit van Dijk op een 1-0 voorsprong te komen. Na de voorsprong nam Grijpskerk het heft in handen en wisten na 20 minuten de stand weer gelijk te trekken. Toch werd TFS in de allerlaatste minuut nog gevaarlijk door Michael Zwieserijn die de bal goed afkapt in de 16, maar met zijn chocoladebeen net voorlangs schiet. Zodoende bleef de eindstand steken op een terechte 1-1.De laatste wedstrijd mocht TFS het opnemen tegen vierdeklasser OKVC. TFS speelde deze wedstrijd wederom niet onaardig en kwam mede door steekballen op de energieke Chris Visser vaak met veel dreiging richting de goal van de tegenstander. Uiteindelijk is het Farshid Sheni die de score open breekt en de groengehemden op een 1-0 zet. Wederom weet het vlaggenschip van TFS de voorsprong niet te behouden en is het de spits van OKVC die vrij vlot na de 1-0 keeper Jeff Aalders weet te verschalken en zodoende de 1-1 op het scorebord zet en mede verantwoordelijk is voor de eindstand.Al met al mogen de Kompenijsters tevreden terug kijken op dit sportieve toernooi en kan het met vertrouwen kijken richting RWF.

Lees meer »

vv TFS verwelkomt HW reiningstechniek als nieuwe bordsponsor

HW Reinigingstechniek is met 30 jaar ervaring de specialist op het gebied van industriële reinigingsmachines en -installaties. Voor onderhoud/reparatie, verkoop en verhuur van hoge druk reinigingsmachines, schrob- en veegmachines, truck- en carwash en reinigingsinstallaties kunt u bij HW terecht. Er wordt projectmatig gebouwd aan nieuwe machines en klant specifieke oplossingen. Voor een eerlijk en professioneel advies bent u HW aan het juiste adres.HW Reinigingstechniek wenst TFS een goed en sportief seizoen!

Lees meer »

KNVB maakt competitie indelingen bekend.

De KNVB heeft maandag 15 juli de competitie indelingen bekend gemaakt. TFS blijft wederom uitkomen in klasse 5C, doordat er maar liefst een zevental nieuwe clubs aanwezig zijn, kent de indeling enkele nieuwkomers voor TFS. Zo maakt Noordbergum weer zijn rentree in het standaardvoetbal en maken vv Nieuw Roden & vv Westerkwartier hun debuut in het zaterdag's voetbal. Daarnaast komen ASC'75, De Lauwers en VCR over uit de 4e klasse. De volledige indeling voor het nieuwe seizoen 2019-2020 bestaat uit: 

Lees meer »

Clubnieuws juni 2019

Op vrijdag 17 mei jl. organiseerde de 45+ het vijfde veteranentoernooi van de v.v. T.F.S. Dit keer met maar liefst 12 deelnemende teams uit de regio. Om dit alles mogelijk te maken werd er door Wiepie Nijboer op het korfbalveld een derde speelveld uitgezet en werden er een tweetal doelen bij de Sv Rottevalle geleend. Poulewinnaars werden Oerterp, de Sweach en ONB. De finale, bestaande uit een serie te nemen strafschoppen, werd uiteindelijk gewonnen door ONB. Halverwege de feestelijke afsluiting van deze avond mochten ze de mooie houten wisselbeker uit de handen van Wiebe Wybrandi in ontvangst nemen. Na de traditionele verloting, gepresenteerd door Saskia en Jasmijn, was het nog lang gezellig in ons clubhuis.

Lees meer »

Presentatie vlaggenschip voor aankomend seizoen

Trainer van het vlaggenschip, Hans Gellert, hield gisteren een presentatie over het afgelopen seizoen en werd er vooruitgekeken naar wat de club en de jongens staat te verwachten aankomend seizoen. De presentatie begon met een analyse van statistieken, mooie momenten en op welke gebieden het eerste elftal progressie heeft gemaakt. Voor het eerst in elf jaar werd er een plek hoger behaald dan de plek 9 door het eerste elftal van TFS.Na een klein halfuur waren we aangekomen bij de verwachtingen voor aankomend seizoen. Als doelstelling staat het behalen van de middenmoot. Een realistische doelstelling gezien de prestatie, de potentie en de nieuw gekomen spelers met ervaring. De doelstelling werd aangevuld met een duidelijke filosofie en strategie om ook het aankomende seizoen qua ontwikkeling en prestatie succesvol te laten verlopen. Ook werd er duidelijk dat de A-selectie van 22 spelers naar maar liefst 28 spelers gaat. Dat dit geen overbodige luxe is werd afgelopen seizoen maar weer eens duidelijk, waarbij meerdere spelers verplicht de ziekenboeg in moesten.De heren beginnen vanaf maandag 12 augustus met hun eerste training en gaan in de voorbereiding drie keer in week trainen. Op 17 augustus staat er een ouderwets bosloop op het programma, waarbij de spelers op de sodemieter krijgen. Ook worden er nog oefenwedstrijden geregeld, zodat het vlaggenschip klaar kan worden gestoomd voor de bekerwedstrijden en de competitie.Op naar een plezierige en wederom een onvergetelijk seizoen!

Lees meer »

vv TFS verwelkomt Kompenijster boeren als nieuwe sponsor

Wij zijn super verheugd dat 11 lokale boerenondernemers uit Drachtster Compagnie de vv TFS een warm hart toedragen. Vorig jaar kwam melkveehouder Gosse de Boer bij ons met het idee dat hij als boer ook graag vv TFS wou sponsoren doormiddel van een reclamebord. Als sponsorcommissie zijn wij hier mee bezig gegaan en hebben wij een opzetje laten maken. De drukker kwam met het advies om een spandoek te maken in plaats van reclamebord. Toen wij de lokale boeren uit Kompenije benaderden met dit idee en of het hun ook leuk leek om met hun firmanaam de voetbalvereniging een warm hart toe te dragen waren de reacties vaak meteen enthousiast: "fansels, wat in super leuk idee!", "Wot in moai idee, don mast dy boer en dy boer, ooh en dy ek efkes freegje".

Lees meer »

Uitnodiging slotactiviteit - 15 juni 2019

Op zaterdag 15 juni a.s. sluiten we het seizoen af met levend tafelvoetbal en penaltyschieten. Dit voor zowel de jeugd als de senioren. Iedereen is deze middag van harte welkom, met andere woorden: neem gewoon je huisgenoten, partner en vrienden mee. In verband met de organisatie van deze slotactiviteit dient men zich voor woensdag 12 juni a.s. op te geven: voor wat betreft het levend tafelvoetbal kan dit per team of individueel. Het bestuur en het JC bestuur vormen team 1 en nemen het graag tegen de rest op……. De finalewedstrijd van het levend tafelvoetbal is om 20.45 uur.

Lees meer »