NiEUWS

Ben jij erbij? (sponsorloop TFS)

Afgelopen zaterdag zijn we gestart met de actie voor de sponsorloop op 1 april, bij het Abe Lenstra Stadion (in samenwerking met sc Heerenveen). Met deze actie zamelen we geld in voor TFS. Alle jeugdspelers t/m O11 mogen meedoen! Als je goed je best doet, dan maak je zelf ook kans op een mooie beloning. Je kunt met deze actie namelijk de wedstrijd van je leven winnen! Ben jij erbij? Klik op onderstaande link om je aan te melden:www.sponsorloop.nl/tfsUitlegNadat je je hebt aangemeld ontvang je een persoonlijke actielink. Deze mag je delen met iedereen die je maar wilt (familie, buren enz). Sponsors kunnen zich dan zelf aanmelden via jouw link. De sponsorloop zelf is op woensdagmiddag 1 april (16:00). Deze wordt georganiseerd door sc Heerenveen, Sportief Partner van TFS, en vindt plaats bij het Abe Lenstra Stadion. Het belooft een unieke belevenis te worden, dus dat wil je niet missen.Meer informatieAlle spelers ontvangen van het actieteam een flyer met meer informatie. Meer weten? Klik hier voor de veelgestelde vragen. Wij wensen iedereen veel succes en veel plezier met de Sponsorloop!

TFS verliest van VCR (07-03)

TFS heeft afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd met de koploper VCR uit Rinsumageest een 4-1 nederlaag geleden. De Kompenijsters die gedwongen waren om op de counter te spelen kwamen de eerste helft met een tikkeltje ongeluk op achterstand. Een dieptebal van uit de verdediging van VCR werd geschampt door een speler van TFS, waarna de bal voor de voeten belandde van VCR speler Jacob Kuipers die de bal koeltjes binnen tikt. Nog geen 5 minuten later werd er ook nog een penalty gegeven voor een handsbal. De penalty werd meedogenloos in de onderhoek geschoten door Abe Dreyer, waardoor de Kompenijsters tegen een 2-0 achterstand keken en de wedstrijd met de rust eigenlijk al beslist was. TFS probeert in de tweede helft nog een doelpuntje mee te snoepen naar de Kompenije, maar mede door het verzorgde voetbal van VCR wordt er door de thuisploeg vrij weinig weg gegeven. VCR weet in 61e minuut de wedstrijd definitief te beslissen door Folkert de Vries die de bal door de benen van keeper Jeff Aalders weet te tikken. De Kompenijsters doen drie minuten later nog wat terug door Rudmer Mulder die bal tegendraads in de kruising kopt. De eindstand werd uiteindelijk in de 90e minuut bepaald op 4-1 door Jouke Hoekstra.Aankomende zaterdag staat voor het vlaggenschip om 14:30 de uitwedstrijd in en tegen Noordbergum op programma.

Afgelopen zaterdag was het weer zover, een speler van de week!Sinds kort zijn we hier mee begonnen en aan de reacties van de kinderen te horen is het een groot succes!De eerste was Noah Henstra en deze week was het Thomas Drost. We doen dit seizoen eerst wat spelers uit de J010 en volgend seizoen is de J09 aan de beurt. Het gaat er om dat de kinderen een ervaring krijgen wat ze niet zullen vergeten, en dat is zeker gelukt!De speler wordt opgevangen door de leider van het eerste elftal en krijgt wat drinken in de bestuurskamer. Vervolgens mag hij of zij zich omkleden en met de warming up mee doen, dan de technische bespreking vooraf in de kleedkamer en dan het veld op. De speler heeft nog even de mogelijkheid om een doelpunt te scoren bij de tegenstander en dan mag hij of zij de wedstrijd in de dug out mee maken. In de pauze krijgt de speler nog wat drinken en wat lekkers en niet te vergeten een nieuwe voetbal met alle handtekeningen erop van de spelers!

21 maart clubuitje vv TFS naar sc Heerenveen!

In samenwerking met de sc Heerenveen hebben we als voetbalclub een leuk clubuitje met gezellige nazit bij Café Aans opgezet voor iedereen die betrokken is bij de v.v. T.F.S. !Dit allemaal in het kader van het Sportief Partnership met sc Heerenveen.

TFS weet weer wat winnen is. (29-02)

De Kompenijsters hebben zaterdagmiddag een einde gemaakt aan een serie van 5 wedstrijden zonder overwinning. Door een vroege doelpunt van Nick de Roos weet TFS met 1-0 te winnen van Nieuw-Roden.Onder leiding van het scheidsrechter talent Patrick Dobma uit Steenwijk werd er op ’t Tefpunt afgetrapt op een glad bespeelbaar veld. TFS startte voortvarend en wist al in de 3e minuut op een 1-0 voorsprong te komen. Nadat Chris Visser goed naar binnen sneed zette hij Nick de Roos in scoringspositie en die schoot de bal koeltjes raak. Nadat het weer ook parten ging spelen tijdens de wedstrijd werd het voetbal er niet beter op, maar desondanks wisten de Kompenijsters toch twee keer in grote scoringspositie te komen, maar rechtsvoor Gijs Vlastuin wist de beide kansen niet te verzilveren, waar stiekem gezegd toch een menig voetballer jaloers op zal zijn op zulke grote kansen. Voor TFS was er de eerste helft geen vuiltje aan de lucht en was het duidelijk de betere ploeg. Het verzuimde zichzelf om de score uit te breiden en de wedstrijd al te beslissen in de eerste helft, maar het moest toch genoegen nemen met een 1-0 voorsprong. Na Rust werd het weer nog maar eens onstuimiger en werd het voetbal alleen maar slechter, de wind zorgt ervoor dat de steekpasses nauwelijks aankomen en de regen zorgt ervoor dat het veld als maar gladder wordt. Het zijn dan ook veel duels, waardoor het spelbeeld van de tweede helft vooral gelijk op is. Toch wist Nieuw-Roden in de 90e minuut ook nog bijna met een puntje naar huis toe te kunnen gaan. Een voorzet van rechts belandt uiteindelijk voor de voeten van de linksvoor, maar keeper Jeff Aalders die nog niks had gedaan in de wedstrijd hield de bal katachtig tegen uit de korte hoek. Zodoende is de eerste overwinning van 2020 een feit en zal het weer naar boven kunnen kijken.Aankomende zaterdag 7 maart reist de equipe van Hans Gellert af Rinsumageest waar om 14:30 VCR de tegenstander zal zijn.

We gaan beginnen! Zaterdag starten de jeugteams t/m Onder 11 met de actie voor de Sponsorloop. De opbrengst van deze actie gaat naar TFS, maar de jeugdspelers maken zelf ook kans op een mooie beloning. Deelnemers die goed hun best doen maken namelijk kans op de wedstrijd van je leven! De sponsorloop zelf is op woensdagmiddag 1 april (16:00). Deze wordt georganiseerd door sc Heerenveen, Sportief Partner van TFS, en vindt plaats bij het Abe Lenstra Stadion. Dat wil je niet missen! Maar voordat het zover is gaan we eerst warmlopen: we gaan eerst met z'n allen op zoek naar sponsors! AanmeldenJeugdspelers kunnen zich aanmelden via onderstaande link:www.sponsorloop.nl/tfsSponsors kunnen zich aanmelden via de actiepagina's van onze jeugdspelers. Iedereen mag sponsor worden: familie, buren enz. Betalen gaat via internet. Dat is wel zo gemakkelijk, en dan hoeven de kinderen niet met geld over straat. Meer informatieZaterdag ontvangen alle spelers (t/m O11) van ons actieteam een flyer met meer informatie. Meer weten? Klik hier voor de veelgestelde vragen.

Start kaboutervoetbal!

Vanaf aankomende zaterdag 7 maart wordt er weer gestart met kaboutervoetbal! Ben jij of is je zoon of dochter 4 t/m 7 jaar en heb jij zin om te voetballen onder leiding van de altijd enthousiaste Jakob Jan van der Meulen? Geef je dan nu op bij Jakob Jan van der Meulen.

TFS verliest in slotfase van De Lauwers (8-2-2020)

TFS heeft in de uitwedstrijd tegen De Lauwers verloren door twee doelpunten in de slotfase. Strijdvaardig TFS leek lang kans te maken op een punt, maar de ploeg van trainer Hans Gellert zag in de 84e minuut een afstandsschot van richting veranderen, waardoor keeper Jeff Aalders was verschalkt (1-0). Na een slotoffensief was het vanuit de counter De Lauwers dat de 2-0 maakte.Op een druilerige, donkere zaterdagmiddag werd erom half 3 afgetrapt. Waarbij het normaliter altijd behoorlijk waait op “de klaai” was er dit keer bijzonder genoeg een rustig windje, dat het een behoorlijke tweestrijd zou worden met veel slidings, duels en soms iets verhitter hadden veel supporters niet zien aankomen, maar het deed het duel wel goed, want voetballend was het misschien niet altijd even goed. Waarin TFS gevaarlijk werd met de snelheid van Chris Visser en met rechtsbuiten Gijs Vlastuin die na goed trainen een basisplekje verdiende, was het De Lauwers die gevaarlijk probeerde te worden met voorzetten vanaf de zijkanten op de lange spits. Maar beide ploegen gingen met grote kansen niet effectief om en zodoende werd er met een 0-0 tussenstand tot rust gekomen met een bak thee.Na rust was het de eerste minuten hetzelfde spelbeeld als de eerste helft waarbij de Kompenijsters de eerste minuten de grotere kansen kregen. In de 50e minuut belandde er vanuit een cornerbal door Robin van Es, de bal op de hand van De Lauwers en TFS schreeuwt om een penalty. De vrij onbekende arbiter wuifde de vermeende penalty helaas weg. Toch kreeg TFS 10 minuten later wel een penalty tegen, nadat Michiel Veenstra de bal tegen z’n handen krijgt die hij naast z’n lichaam houd, maar des te gerechtiger was dat keeper Jeff Aalders als een zwarte panter de bal weet te keren en de Kompenijsters nog op 0-0 houdt. De Lauwers begon hierna aan te dringen en het initiatief in handen te nemen. Alleen waren het de uitblinkers Jeff Aalders die zijn doel schoon hield en Tim Nijmeijer die alle diepteballen van De Lauwers makkelijk dichtliep. Des te teleurstellend was het dat De Lauwers in de 84e minuut op voorsprong wist te komen door een afstandsschot dat van richting werd veranderd, waardoor keeper Jeff Aalders was verschalkt (1-0). TFS probeerde opzoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het zat er jammer genoeg niet meer in. In de laatste minuut van de blessuretijd werd het ook nog door De Lauwers (2-0) dat vanuit een counter wist toe te slaan.

Namens de sponsorcommissie van vv TFS verwelkomen wij met trots Kijlstra Personenvervoer als nieuwe bordsponsor!Kijlstra Personenvervoer uit Drachten draagt vv TFS een warm hart toe. Net als vv TFS geloven we in de kracht van samenwerken. Als team gaan voor het beste resultaat. Altijd een stapje extra zetten. Dat geldt ook voor onze medewerkers. Zij zijn dag en nacht in beweging om iedere klant met een vervoerswens op een passende manier te vervoeren. Of het nu gaat om taxivervoer, leerlingenvervoer, zittend ziekenvervoer, directievervoer of Wmo-vervoer: als professioneel personenvervoerder zetten wij altijd dat stapje extra voor uw vervoer. Wie u ook bent of wat u vervoerswens ook is. U kunt al 90 jaar op ons rekenen! Dus heeft u een taxi (of een ander vorm van vervoer) nodig? Bel: 0512- 51 24 84 en wij helpen u op weg! Dat doen we niet alleen, maar samen met onze ruim 100 medewerkers personenvervoer. En om nog even de link te maken met voetbal: we wensen vv TFS heel veel succes en sluiten ons van harte aan bij de slogan: #TrochFreonskipSterk!

TFS en Suawoude houden elkaar in evenwicht (1-2-2020)

TFS is er niet in geslaagd om thuis van Suawoude te winnen. In een wedstrijd waarin de Kompenijsters weinig kansen weggaven en zelf verzuimde om de leiding te pakken stonden ze een lange tijd te kijken tegen een achterstand. Pas in de 90e minuut is het Nick de Roos die doormiddel van een penalty de zwarte-groene brigade een punt bezorgd.Hoewel het mede door de harde wind en een drassige veld niet altijd wervelend was wat de beide ploegen op de grasmat legden, verveelde het duel geen moment. Er waren veel slordigheden, duels en overtredingen. In een wedstrijd waar niet veel kansen waren is het TFS dat het meest op de deur klopt bij Suawoude, maar weet zichzelf de voorsprong niet af te dwingen. Toch is het TFS dat na 25 minuten door een slordigheidje achterin op (0-1) achterstand komt. Mede doordat de Kompenijsters op achterstand waren gekomen is dit niet ten goede gekomen voor het spel. Waarin de eerste 25 minuten de bal vaak laag over de grond werd gespeeld ging de thuisploeg na de tegentreffer meer de lange bal spelen, waardoor het een fysieke wedstrijd werd. Toch is het opslag van rust de Kompenijsters die weer langszij komen. Vanuit een corner is het Jogchum Otten die de bal voor z’n voeten krijgt en de bal verzilverd. (1-1)Na rust is het vooral hetzelfde fysieke spel als in de eerste helft. Alleen gaat Suawoude hoger staan wat in 46e minuut al resulteerde in grote kans voor Suawoude. Linksvoor van de gasten schiet de bal langzaam langs de keeper, maar het is verdediger Janco Booi die de bal vanaf de lijn weet weg te werken. Doordat Suawoude hoger staat dan de eerste helft ontstond er voor de Kompenijsters ook ruimte om toe te slaan over te zijkanten. De grootste kans van de Kompenijsters kwam dan ook op de naam van spits Nick de Roos die na goed voorbereidende werk van Tim Nijmeijer in stelling wordt gebracht om de bal in het goal te schieten, maar hij mist. Toch zijn het de geel-zwarte gasten uit Suawoude die in de 70e minuut op voorsprong komen. Een vrije trap van 20 meter werd door Niels Jongboom onberispelijk hard binnen geknald, waardoor TFS weer tegen een achterstand aan kijkt (1-2). TFS ging niet bij de pakken neerzitten en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Nadat Suawoude vanaf de 80e minuut met 10 man verder moest door een tackel van achteren, is het echte slotoffensief begonnen van de Kompenijsters en wordt de ene bal naar de andere de zestien in gepompt. Pas in de 90e minuut komt zwart-groene brigade weer langszij, nadat de verdediger door een handsbal een penalty veroorzaakte. Door z’n taalgebruik richting de scheidsrechter moest hij ook nog het veld ruimen, waardoor de gasten ook nog met 9 man verder moeten. Toen de penalty éénmaal genomen mocht worden is het Nick de Roos die de strafschop verzilverd en TFS een punt bezorgd.Volgende week zullen de manschappen van Hans Gellert moeten afreizen naar De Lauwers. Nog nooit wist TFS uit in Warfstermolen te winnen en kan het dus aankomende zaterdag “historische” zaken doen. Het zal zeker geen makkie worden, maar thuis werd De Lauwers met een 4-2 zege verslagen.

Start tweede seizoenshelft!

Hoewel koning winter zich tot nu toe nog niet liet gelden begint na een korte winterstop de competitie aankomende zaterdag weer voor de meeste teams! Met een tweetal thuiswedstrijden op de zaterdagmiddag zal het goed vertoeven zijn op 't Trefpunt. De Dames nemen het om 12:30 allereerst op tegen nummer twee van de competitie Burgum VR 3, daarna zal er aansluitend om 14:30 de kraker plaats vinden tussen TFS 1 tegen Suawoude 1. Het duel is van levensbelang voor de Kompenijster, want bij winst zal het vlaggenschip weer gaan aansluiten bij de rest van de middenmoot.

v.v. T.F.S. heeft onlangs een contract afgesloten met de Sc Heerenveen om te gaan samenwerken. Dit betreft voorlopig alleen de jubileumactiviteiten van Sc Heerenveen. Contactpersonen namens de v.v. T.F.S. zijn Geert Drost en Pieter Postma. De deelname aan dit alles wordt bekostigd vanuit de opbrengst van de niet begrote Poiesz actie. Voor beide is Geert Drost namens de JC de contactpersoon, c.q. initiatiefnemer. De Poiesz actie start in februari.

Gisteren hadden we samen met de korfbalvereniging de traditionele nieuwjaarsreceptie voor onze sponsors, vrijwilligers en leden. Onder de muziek van DJ P.P. hebben de 99 geregisterde bezoekers volop genoten van de gezelligheid. Rond een uurtje of 6 stond er een chinees buffet klaar voor de mensen (mogelijk gemaakt door Chinees restaurant Azië Drachten). Nadat er bij een enkeling de avond dip toesloeg door het teveel eten van het buffet, bleef het desondanks nog uren gezellig.